Pagina's

27 september 2017

waar komt die stank toch vandaan?Al weken hing er steeds een scherpe penetrante lucht in mijn kleine slaapkamer. Het sloeg gewoon op mijn keel. Ik luchtte wel steeds, maar ik kon er maar niet achter komen waar het vandaan kwam. Het was een groot raadsel, dat ik gisteren eindelijk heb opgelost.....


In dat kamertje staan een aantal dozen opgeslagen. Dat zijn van die dozen die ongeopend blijven na een verhuizing, en waarvan je na verloop van tijd niet meer weet wat erin precies in zit. Ze stonden eerst in de berging. Maar de berging is een paar jaar geleden twee keer overstroomd geweest na hevige zomerse stortbuien. Dus was het geen goed idee om daar kartonnen dozen te stallen. Ze zijn toen naar boven verhuisd, naar mijn kleine slaapkamertje. Dat ooit mijn schilderkamertje was, maar waar - door die dozen - de ruimte steeds beperkter werd.

Ik dacht dat de lucht misschien afkomstig was van één van mijn schildersbenodigdheden. Een flesje met chemisch spul dat lekte of open was gegaan of zoiets. Maar daar kon ik de oorzaak niet vinden. Er zat dus niets anders op dan één voor één die dozen te openen en mijn neus erin te steken.
En mijn neus vond de boosdoener in deze doos. Met keukenspullen die ik nergens kwijt kon. Waaronder een kruidenmolentje. Met potjes met kruiden en specerijen. En eindelijk kreeg de niet te benoemen penetrante lucht een naam..... KRUIDNAGELS!
Alles in die doos, tot en met de doos zelf, ruikt naar kruidnagels. De kruidenpotjes heb ik schoongemaakt in een sopje met azijn en baking soda. Alles is weer geurloos, behalve het potje waar de kruidnagels in zaten. Dat gooi ik weg. En de doos ook.
Ongelooflijk hoe die geur overal doordringt. En zo onherkenbaar sterk rook.

Wat ben ik blij dat dat raadsel is opgelost. Pff. Nu de dozen weer opruimen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.