Pagina's

3 februari 2019

google plus wordt opgehevenGrote schrik! Vanmorgen zat er een berichtje van Google in mijn mailbox: Google Plus wordt opgeheven.
Had ik net een tijdje geleden een G+ account gemaakt en mijn reacties van Blogger op Google+ ingesteld. En per april wordt deze account dus verwijderd. Mooi! Vond het toch al een overbodig onding.
Maar wat zijn nu de consequenties?

Voor mij heeft dat de volgende gevolgen.
Allereerst zullen na verloop van tijd mijn comments, die ik schreef met mijn Google+ account, verdwijnen. Op alle Blogger blogs, niet alleen mijn eigen blogs. Dus dan snap je waarom mijn comments binnenkort ineens verdwenen zijn. In mijn Blogger-instellingen had ik 'reageren met Google+ account' ingesteld. Inmiddels heb ik dat weer teruggezet op 'reageren met Blogger account'.

Verder zal mijn albumarchief met foto's, die in mijn blogs gebruikt zijn, verdwijnen. Je vindt ze nog wel terug in Google Photos. Persoonlijk vind ik dat erg onhandig, want ik vind Google Photos veel onoverzichtelijker dan het albumarchief, dat oorspronkelijk Picasa was. Maar ok, ik zal er wel aan wennen. Zucht.

Aanvulling: dit blijkt niet te kloppen. Het albumarchief bestaat nog steeds. Het bevat de foto's die je in je blog gebruikte. Hier kun je ze zien en managen. Wees voorzichtig met dingen verwijderen. Want wat je weghaalt in je albumarchief, verdwijnt ook uit je blog!

Verwarrend, hè. De wegen van Google zijn ondoorgrondelijk.
Maar wat moet je nu doen als je Google+ gebruikt? Hier vind je een duidelijke uitleg en stappenplan: Google+ verdwijnt: wat betekent dat voor jou als blogger?

8 opmerkingen:

 1. Ik had bij mij glutenvrije kookhoekje google+ wel geactiveerd, maar er helemaal niets mee gedaan. Ik heb het ook even gecheckt hoe dat met de foto’s zit. Eerst was dat picassa en nu google foto’s, maar dat is apart van google+ want de foto’s zie je niet bij mijn google+. Of ik moet verkeerd gekeken hebben. Zo blijf je wel bezig door google.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen picasa werd opgeheven, bleef je google albumarchief wel bestaan, maar sommige dingen kon je alleen via google photos beheren. Kijk maar hier: https://get.google.com/albumarchive/

   Verwijderen
 2. Jee, ik wist dit nog niet. Ga eens goed lezen wat ik nu moet doen. Ik haat dit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel vervelend, we zijn gewoon aan Google overgeleverd. Het is niet zo moeilijk om je Blogger account weer te gaan gebruiken. Alleen je Google Plus pagina verdwijnt op 2 april definitief.

   Verwijderen
 3. Dat plus verhaal ga ik niet missen maar uiteindelijk ben ik wel bang dat reageren op blogspot en blogger nog onhandiger gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Valt volgens mij wel mee. Google+ account is toch wat anders dan een Google account. Dat laatste is wat je nodig hebt om bij blogger te reageren. Of je reageert half anoniem, zoals ik doe. Zelf naam en blog.www invoeren (omdat ik niet naar Wiebeltjes wil verwijzen maar naar She's changing).

   Verwijderen
 4. Ja, dat klopt: een Google account is iets anders dan een Google+ account. G+ moest ooit een concurrent van Facebook of zoiets worden, maar het is nooit van de grond gekomen.

  Je kunt bij Blogger instellen dat je met je Naam/Url kunt reageren. Dat had ik eerst uitgezet, en MizzD had er ook al problemen mee. Het staat nu weer aan, dus iedereen kan weer reageren. Dus Liesbeth, ik hoop dat het niet onhandiger is geworden, anders zwaait er wat voor Google! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Judy wat lief dat je zo meedenkt in je reactie op mijn blog. Het is helemaal niet zo gek wat je denkt hoor en ik laat me regelmatig leegzuigen, donderdagmorgen nog, maar mijn vermoeidheid komt echt door die vicieuze cirkel van niet goed slapen en daardoor meer piekeren over dingen die helemaal niet zo groot zijn maar voor mij wel. Ik laad niet meer op.

  Ik heb verleden jaar best van verschillende mensen en dingen afscheid genomen vanwege het leegzuigen, dat waren dingen waar ik iedere week mee te maken had en nu dus veel ruimte geven. Veel liefs en fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.