Pagina's

10 september 2019

urban alphabet - GHIDe volgende drie.....

De G was een uitdaging. Om niet te zeggen een nachtmerrie.
Overal ronde vormen te vinden. Maar nergens eentje met een opening, zodat het op een hoofdletter G zou lijken. En niet op een C.
Maar krullen vind je overal. In smeedijzeren hekken, versierde ramen en ook in muurijzers. En ineens zag ik een kleine letter G in dit muurijzer van het oude St. Jozephziekenhuis, nu hotel, waar ik ook al de B vond.....
De H was eenvoudig. Het is de statige ingang van het oude stadhuis met die trappen en de zuilen. Ernaast is inmiddels het nieuwe stadhuis verrezen.

In dat oude stadhuis werd ik in 2013, samen met andere nieuwe inwoners van Deventer, door de burgemeester verwelkomd en getracteerd op een heerlijke maaltijd. Leuk was dat. Je kon meteen kennismaken met elkaar en met raadsleden. Ik ben nog nooit in een nieuwe woonplaats door de burgemeester welkom geheten, en ik ben nogal eens verhuisd. Ik vond het bijzonder.De I kon eigenlijk maar één ding zijn: de karaktistieke toren van de Grote of Lebuinuskerk.
Ik had nog wat andere hoge verticale vormen gefotografeerd, maar nee. Het moest die toren zijn.

Zo, nu weer verder met de volgende serie foto's bewerken. Ik heb er een aantal gemaakt waarvan ik ben vergeten waar. Dus daar moet ik nog even naar op zoek. Tot de volgende letters!11 opmerkingen:

 1. Wauw, ja da's echt een héle goede g in dat muuranker... Goed Gevonden! haha!
  De H herken ik van toen ik in Deventer was.. en de I ook.. en nee, daar had je geen andere toren voor moeten gebruiken.. op déze zit zelfs een puntje! Het puntje op de i! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had zoiets een tijd met mandala's zien. Verslavend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel allemaal! Ja, die G ben ik ook erg trots op, op die vondst. En die toren... inderdaad mizzD, hij heeft het perfecte puntje op de I!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit werkt echt aanstekelijk.. ben op m'n foto's van Deventer gaan zoeken naar een J, K en L.. en heb ze gevonden! Nu eens zien of jij in dezelfde richting gedacht hebt..! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat leuk! Nou ben ik wel heel benieuwd naar die letters die jij gevonden hebt. Ik ga de JKL zo op mijn blog zetten, maar ik vermoed dat ze helemaal anders zijn dan die van jou.

   Verwijderen
 5. Wat een leuke uitdaging weer. De G vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze passen ook zo mooi bij elkaar qua kleur en sfeer!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.