27 november 2019

één project is afgerondEven een beetje zelfpromotie. Als je het niet erg vindt.....

Ik ben helemaal niet goed in mezelf promoten. Ik vind het altijd een beetje genant. Maar ja, ik blog al vanaf 2010 over wat ik schilder, dus die gêne zou ik nu wel overwonnen moeten hebben. Maar ik blijf het eng vinden, mijn werk op het web te zetten. Raar, hè.

De afgelopen tijd ben ik verder gegaan met het uitzoeken van een grote stapel aquarellen. En dat was een enorm project, iedere keer een klein beetje. Ik schilder voor mijn plezier, dat vooropgesteld. Maar de stapel groeide en groeide. Een heleboel heb ik gewoon weggegooid. Andere wilde ik voor mezelf houden en inlijsten. Weer andere kunnen verkocht.

Een hele serie kleine werkjes heb ik nu in mijn Etsy shop te koop gezet. Spotgoedkoop. Het zijn er wel 35 bij elkaar, 20 kleintjes en 15 ietsje grotere. Wie belangstelling heeft: mijn Etsy shop.

Bij de H.ema hebben ze op dit moment kleine fotolijstjes van 10 x 10 cm te koop. Daar passen de kleinste werkjes precies in. Leuk cadeautje voor december. Al zeg ik het zelf... :)
Mijn andere grote project, het Deventer alfabet, krijgt misschien een staartje. Binnenkort meer hierover. Ik heb het alfabet inmiddels een eigen blog gegeven: Deventer ABC. Daar staan de verhalen over mijn zoektocht naar de letters, precies zoals ik ze hier ook al eerder neerzette.

Al mijn projecten voelen als een geboorte. Eerst loop je rond met een idee, dan alle ups en downs van het uitwerken, en dan, tadaaa!..... kun je je 'kinderen' aan de wereld tonen.

En er broeien al weer nieuwe projecten in mijn hoofd. Niet alleen op schildergebied. Ik wil ook mijn huis meer opruimen en veranderen.

Opruimen geeft niet alleen ruimte in je huis, maar ook ruimte in je hoofd. Gek is dat. Moet daar nog eens verder over nadenken. Maar dat is voer voor een ander blogje.

21 opmerkingen:

 1. Je mag gerust jezelf promoten want wat maak je prachtige dingen ,ik zou willen dat ik het kon .Ik heb even op Etsy shop gekeken en wow die muis s geweldig maar helaas ver boven mijn budget .Nogmaals een groot compliment voor de mooie dingen die je maakt
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het prachtig wat je maakt. Natuurlijk mag je best reclame maken voor jezelf :)
  En plannen genoeg dus. Alvast veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar natúúrlijk mag je reclame maken voor jezelf op je blog.. da's juist zo handig ervan! En er is toch helemaal geen verplichting tot koop?
  (hoewel ik wel even bij die kleintjes heb zitten snuffelen hoor.. en nu je schrijft over die lijstjes van de H.ema denk ik er nog wat harder over na! :-) )
  Leuk dat je alweer nieuwe ideetjes hebt om over te bloggen.. vond dat alfabet echt te gek, dus ik blijf je graag volgen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zelf dol op die hommels. Die ene met zijn achterkant naar de kijker toe, is wel erg toepasselijk voor jou. :)
   Je bent nergens toe verplicht, hè.
   En die andere ideetjes.... voorlopig eerst mijn berging opruimen. Of ik daarover blog weet ik nog niet. :)

   Verwijderen
  2. Hahahaa goeie.. van die bijen-ass! zit hier hardop te lachen! :-D

   Verwijderen
 4. Wat een mooie werken heb je gemaakt. Leuk om ze via Etsy op de mark te brengen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. It is good that people realize you are on ETSY & that you are offering great Christmas gift ideas:) Your paintings are just lovely!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat komen ze mooi uit in de lijstjes. Ik vind "de kleintjes" prachtig. Heerlijk al die projecten die opborrelen. Dat is 1 van de leukste kanten van het creatieve proces, is het niet? Ik geniet daar altijd van. Gelukkig gaat het weer beter met je, denk ik, hoop ik. Succes, Judy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Geri, ja leuk al die ideeën!
   Ja het gaat beter met me, nog wel snel moe, maar ik ben ook wel druk geweest.

   Verwijderen
 7. Reacties
  1. Het Deventer ABC blog is meer een statisch blog. De mogelijkheid om te volgen heb ik niet toegevoegd.
   Ik heb nl. ansichtkaarten van het ABC besteld, en op het blog kunnen mensen dan lezen waar de foto's gemaakt zijn. Dat is dus project nr.2. Ik ga er nog wel over bloggen, als ik wat meer weet over hoe het gaat lopen.

   Verwijderen
 8. Dankjewel Bettie, Elly, and thank you Chris!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ben je heerlijk bezig. Etsy was leuk, wat maak je mooie werkjes. En natuurlijk kan je daarover schrijven, anders weten wij toch niet wat je doet?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Mieke! Ja je hebt gelijk, ik kijk ook graag naar jouw mooie werk!

   Verwijderen
 10. Wat leuk om te zien wat je allemaal gemaakt hebt. Ben wel beetje jaloers hoor dat je dit kan. En niet zo bescheiden hoor. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Hélène! Jij doet weer andere mooie dingen!

   Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.