Pagina's

14 juni 2019

druk



Druk, druk, druk.
Ik ben aan de studie. Mijn tafel ligt bezaaid met boeken en papieren. Ik ben bezig mijn kennis van astrologie op te frissen. Want misschien kan ik er wat meer mee doen.....

Al jaren doe ik aan astrologie. Eigenlijk vertel ik dat nooit aan iemand. Maar ik heb het wel in mijn blogprofiel gezet. Dus ik ben al een beetje 'uit de kast'. De boekenkast.
Ik heb vrienden die helemaal niet weten dat ik me hiermee bezig houd. En die er ook niets mee hebben zoals ik ze inschat. Helemaal niet erg. Ooit vertelde ik aan een vriendin dat ik horoscopen trok en ze noemde me meteen 'het kruidenvrouwtje uit Zalk'. En ik weet helemaal niets van kruiden. Maar goed, ze kon er niets mee dus.

En mijn andere hobby - schilderen - vraagt ook om aandacht. Ik had het Pinksterweekend uitgetrokken om te studeren en te schilderen. Maar ik werd ook gek van binnen zitten, dus ik maakte wel een wandeling op tweede Pinksterdag. Stralend weer. Wandelen is mijn derde hobby geworden, denk ik, en bloggen.

De binnenstad was uitgestorven. Alles was dicht. Er was wel kermis, maar die was nog niet open, zo vroeg. Alleen een verveelde toerist hier en daar. En een paar mensen die voor hun huis in het vroege zonnetje zaten. Iedereen groet elkaar. Allemaal een goed humeur.

Een meneer op de fiets stapte af voor een praatje. Ooit uit Stadskanaal voor de liefde naar Deventer gekomen. En nooit meer weggegaan. Zo'n mooie stad, mevrouw! Mensen moeten wat meer naar boven kijken, zulke prachtige gevels! En ja, dat doe ik ook te weinig. Kijk eens wat ik zag!




Aan de IJssel was het ook goed toeven. Deze hengelaar vond het goed dat ik een foto van hem maakte. Ze wilden nog niet bijten.




Vanmorgen was ik al vroeg bij de H.ema. Ze hebben houten fotolijsten in de aanbieding. Een mooie gelegenheid om een aantal schilderijen in te lijsten. Want ook daar kan ik misschien meer mee doen. Beter dan dat ze maar op een grote stapel liggen. Ze hadden nog maar 5 lijsten in de door mij gewenste kleur. De rest heb ik online besteld, en wordt als het goed is morgen bezorgd. Scheelt weer sjouwen, dat mag de bezorger doen.

Druk dus. En leuk. En zeker niet getreurd. Prettig weekend!

14 opmerkingen:

  1. Ik denk dat het best goed is om druk te zijn maar dan vooral met dingen die je ook fijn vindt om mee bezig te zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk allemaal. En Deventer is zo leuk, mijn zus woont er, dus ik kom er regelmatig (en ik werkte er ook nog 2,5 jaar).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi die roos. Leuk al die plannen. In de jaren 80 was ik druk met astrologie. Kon echt horoscopen trekken. Ooit ben ik met een bus naar een vriendin gereisd. Ik was bang dat ik bij de verkeerde halte zou uitstappen. Toen ik haar bij de halte zag staan sprong ik op en hup, de bus uit. Buiten, de bus was weg, realiseerde ik me dat ik mij tas met alle astrologiespullen was vergeten. Dure boeken en uitwerkingen van allerlei mensen. De tas is nooit meer gevonden. Echt heel jammer. Veel succes met de studie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat vreselijk, Geri, alles kwijt. Er zijn wel veel nieuwe richtingen en inzichten in de astrologie de laatste tijd. Het is zoeken welke richting je belangstelling heeft. Spirituele astrologie vind ik erg interessant. De boeken van Bastiaan van Wingerden (wel een crime om ze door te komen, maar reuze interessant). En veel boeken zijn tweedehands te koop. Horoscopen hoef je, gelukkig, niet meer met de hand te berekene, dat kan nu online of met speciale programma's. Mocht je het nog eens willen oppakken.

      Verwijderen
  4. Zéker niet getreurd.. wat een leuke straatnaam ook hehe!
    Fijn druk weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat zit dat engeltje daar inderdaad prachtig en parmantig! Mooi als iemand je zo ergens op wijst, waar je anders misschien aan voorbij zou zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk om bezig te zijn met hobby's en studies. En Deventer is inderdaad een prachtig stadje. Mooie foto's, vooral die laatste!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deventer is zeker heel mooi. Wat leuk dat je zo met astrologie bezig bent.
    Jammer altijd dat mensen er een mening over hebben die meestal niet leuk is.
    Vertelde laatst in een gezelschap dat yoga mij zo goed hielp roept er iemand; wat een onzin veel te zweverig.
    Ik weet zeker dat die man nog nooit in een yoga ruimte is geweest maar weet er dus wel "alles" van.
    En zo gaat het met alles.
    mensen zeggen zelden o wat interessant vertel er eens iets over.
    Bij astrologie denken ze dan aan een damesblad met voorspellingen die volgens hen nooit kloppen.
    Nou ze kloppen regelmatig wel want het is zo algemeen.
    Of je bij je eigen sterrenbeeld leest of die van een ander.

    Ik zou deze week een geweldige week op mijn werk hebben en een financiele meevaller.
    Blijkt dat ze drogist de tandpasta van 2,49 niet aangeslagen te hebben en wat mijn baan betreft; het schoonmaken van mijn huis ging perfect.

    Dus het klopt.
    liefs en geniet van alles

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn dat je de astrologie weer hebt opgepakt. Jammer dat er in jouw omgeving mensen zijn die er zo zuur op reageren maar goed dat je je daar niet al te veel van aantrekt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk dat jullie langskwamen! En ja, mensen reageren soms afwijzend op iets dat ze niet kennen.
    En die horoscopen in bladen zijn gewoon helemaal verzonnen! Inderdaad, klopt altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Haha, als je je ogen goed de kost geeft is er veel moois om ons heen te zien, hè? Leuk, dat engeltje!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Beautiful.
    www.rsrue.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Judy I was so happy to read about your lovely weekend. I know "looking up" always gives us greater perspective. Your last photo of the roses was so beautiful friend. Have a super week. Hugs!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.