23 mei 2018

bloeiende bermEen onverwacht plekje om wilde bloemen aan te treffen: de berm naast het station in Deventer. Iets voorbij het busstation. Natuur is overal.....
Het levert bijzondere contrasten op: bloemen en grafitti.

En wat is dit voor leuk bloemetje?


5 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat er weer veel meer veldbloemen blijven groeien. Dat er minder gras gemaaid wordt. Ik volg het met argusogen. Ben teleurgesteld wanneer ik weer een gemaaid veld zie. Maar gelukkig laten ze tegenwoordig delen met veldbloemen en maaien ze er omheen.
  Die klaprozen zijn prachtig. Mooie combinatie met graffiti. Ik ben net als jij ken ook de namen van bloemen niet. Vind ik jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien Phacelia? Opper ik met grote voorzichtigheid. Vorig jaar kweekte ik deze bloem uit een AH potje. Lijkt op jouw blauwe bloemen.

   Verwijderen
 2. Ik zal het eens opzoeken, ik heb een wildebloemenboek bedenk ik me ineens. Ja, ook in steden zie je soms dat ze bermen niet meer maaien, en dan krijg je dit: prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe mooi zou het zijn als al onze bloemen wild waren.

  Ik merkte dat je maar één Volger hebt (nu twee), maar dat lijkt onmogelijk. Is uw blog erg nieuw of is dit een resultaat van de nieuwe GDPR-wet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Sandi, dankjewel voor het volgen! Dit blog is 9 maanden oud en alleen in het Nederlands. Ik denk dat dat de reden is dat niet zo veel mensen mijn blog vinden. De GDPR wet is een nachtmerrrie, ik weet nog niet of ik nog iets extra's moet doen voor mijn blogs.

  BeantwoordenVerwijderen