Pagina's

24 december 2017

terug naar bloggerIk zit natuurlijk met mijn schilderblog al ruim 7 jaar op Blogger. Dus ik spreek uit ervaring.

Een tijdje geleden wilde ik een tweede blog beginnen.....
aanvankelijk alleen om mijn Deventer foto's in onder te brengen, maar later ook om er een persoonlijk blog van te maken. Eerst probeerde ik een fotoblog op Blogger. Daar had ik mooie slideshows op gezet en foto's in galerijen. En toen besloot Blogger dingen die van derden afkomstig waren niet meer te ondersteunen. Weg slideshows, weg galerijen.

Toen dacht ik Wordpress te gaan proberen. Ik heb een website met Wordpress gemaakt, dus ik was al een beetje bekend met verschijnselen als plugins en thema's. Voor mijn nieuwe blog probeerde ik eerst Wordpress.com, dat gratis is, net als Blogger. Maar de mogelijkheden vielen me zwaar tegen. Het is enorm tijdrovend om een thema te vinden dat aan je eisen voldoet, want de mogelijkheden van de thema's in .com zijn ontzettend beperkt.

Vervolgens heb ik een subdomein van mijn website gemaakt en daar mijn nieuwe blog op gezet. Je profiteert dan van de talloze mogelijkheden van Wordpress.org. Alleen is het webadres dan een subdomein van mijn website, wat een beetje gek was. Ik leefde mij naar hartelust uit met thema's, plugins, child theme en aanpassingen met css. Het duurde even, maar na een tijdje zag het er wel heel mooi uit.

En toen...... miste ik Blogger. De lijst met blogvrienden in de zijkolom, het contact met andere bloggers. Blogger is ook veel makkelijker. Je hebt keuze uit een paar thema's, je kunt wat aanpassen, maar dat is het dan. En een bericht is zo geschreven. Geen gehannes meer met opmaak. Geen ruzie meer met witregels, die steeds verdwijnen. Of plugins die ineens niet meer ondersteund worden, tenzij je de betaalde versie neemt.

Ja, het ziet er misschien wat minder 'gelikt' uit. Je ziet meteen dat het een Blogger blog is. Een beetje rommeliger. Maar ja, een beetje rommelig is vaak ook gezellig. Als het een huiskamer was, zou je zeggen: Je kunt zien dat er geleefd wordt.

Anyhow... Ik ben terug!!!

P.S. Alle berichten heb ik overgezet. Maar de reacties en de email-abonnementen zijn helaas verloren gegaan.

2 opmerkingen:

  1. Hi Judy, je bent weer terug. Het klinkt allemaal heel ingewikkeld. Ik begrijp het ook maar half. Maar wat ik wel weet, welkom terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel, Geri. Het doet er ook eigenlijk niet toe, het waarom. Ik heb een hoop geleerd van Wordpress, maar ondanks de nadelen, vind ik Blogger toch makkelijker. Ik zet er sneller een berichtje op, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.