Pagina's

13 januari 2018

leuke lettersHelemaal vergeten!
Op zoek naar een oude foto, bladerde ik in oude fotoalbums. En ik vond zulke leuke letters! Wat een verrassing om dat weer terug te vinden!


In de jaren zestig en begin zeventig maakte ik allemaal getekende letters waar ik o.a. mijn fotoalbums mee versierde. Soms werden het hele stripverhalen.
Tegenwoordig noem je het 
'handlettering'.

In de Sixties zag je overal van die 'psychedelische' letters. Ik zat ze altijd te tekenen onder de schoollessen. Op mijn boeken, mijn schriften, op mijn 'pukkel' (legerkleurige canvas schoudertas, voor wie te jong is om dat te weten).


Collage van opschriften in mijn fotoalbums.Deze vind ik leuk, doorgezakte letters over de foto heen. 


Onze schoolkrant op de middelbare school heette Kettingreaksie. Met ks natuurlijk, in zestiger jaren spelling. Ik ontwierp de voorpagina letters.

Een paar jaar geleden vroeg een oud-klasgenoot mij om dat logo opnieuw te tekenen. Hij had een verhalenbundel geschreven over zijn schoolkranttijd en wilde dat logo graag op de omslag. Van oude gestencilde exemplaren kon ik het logo nauwelijks meer reconstrueren. Dus ik tekende opnieuw de versie linksonder.
Maar die was niet  flower power  genoeg. Dus het werd de versie rechtsonder.
Ik ben nog steeds gek op letters. Toevallig was ik weer iets aan het 'doedelen'.
Ik hou ook erg van handgeschreven fonts, die je overal op internet kunt vinden. Ik heb er ook een aantal op Etsy gekocht. De kop van Bubbels is het lettertype Hello Picasso.
De social media ikoontjes zijn van Saraelan Illustration. Ik heb er zelf de Bloglovin' en Etsy ikoontjes, en ook de aanhalingstekens, bij gemaakt in de stijl van de ikoontjes. Ik gebruikte het programma Paint.net voor de digitale ontwerpen. Je kunt er heel veel mee, ook foto's bewerken en watermerken toevoegen.

Mijn letterfantasie slaat al weer op hol. Het kan nu niet anders dat ik een eigen Bubbels logo moet gaan ontwerpen. Wordt vervolgd.


4 opmerkingen:

 1. Wat is dit leuk. ik vind de flower power versie van het logo prachtig. Wat leuk dat jij dit tekende in de jaren 60. Ik tekende voornamelijk vrouwenhoofdjes. Ik vind het lettertype van Bubbels ook heel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoel dat je letters tekende in de jaren 60.

   Verwijderen
  2. Ja vrouwenhoofdjes en ook modeontwerptekeningen. Leuk is dat, zo'n terugblik.

   Verwijderen
 2. Nou, wat leuk! En wat een prachtig logo. Ik ben een tikkie jonger, maar deed in de seventies nog wel ongeveer hetzelfde qua doodles: mooie letters maken...

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.