Pagina's

2 april 2018

zelf een boek makenTegenwoordig kun je op verschillende manieren zelf je eigen boek laten drukken. Ik heb er nu twee gemaakt, twee totaal verschillende, en ik heb een heel spannend derde project onder handen.....

Het eerste boek is een weergave van een besloten familieblog waarop allerlei verhalen en herinneringen werden gedeeld door de negen kleinkinderen van mijn oma. Nu de generatie boven ons is weggevallen, blijven de familieverhalen, recepten, maar ook stambomen en oude foto's in dit boek bewaard.

 • Je kunt je blog op verschillende websites omzetten naar een Word- of PDF-document. Deze site heb ik gebruikt: BlogBooker. Eerst heb ik het in Word overgezet zodat ik het kon aanpassen en indelen. 
 • Daarna omgezet in PDF met een converter, bijvoorbeeld deze: 2pdf.nl
 • Er zijn verschillende sites waar je een PDF-document kunt omzetten in een boek. O.a. Blurb.
  Ik deed het bij een Nederlands bedrijf, maar ik was er niet helemaal tevreden over. Niet genoeg uitleg, en een slechte klantenservice. Daardoor zit er een fout in de paginering.  

Het tweede boek is een fotoboek van mijn Deventer foto's. Gewoon een boek voor mezelf, als herinnering. Ik maakte het met Albelli. En het is prachtig geworden. Kijk maar:
Met het derde boek ben ik nu bezig. Ik vind het heel spannend.
Het is een kleiner boekje waarin ik een aantal aquarellen met tekst erbij wil bundelen. Ik doe dat met Blurb. Je downloadt een programma, zodat je op je gemak eindeloos kunt editen. Erg prettig om mee te werken. Veel uitleg op YouTube.
Hoe de kwaliteit van het boekje is als het gedrukt is, kan ik nog niet vertellen.

Ik ben dus nog wel even zoet. Maar zo leuk om te doen!
Ik laat het zeker hier zien als het klaar is.

Links:
Je blog omzetten in een boek of document: BlogBooker
Fotoboek maken: Albelli
Allerlei soorten boeken zelf maken: Blurb
Online PDF converter: 2pdf.nl

6 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk idee, vooral dat familieboek vind ik echt een super leuk initiatief!! En ben ook heeeel benieuwd naar je nieuwe boek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat familieblogboek is echt een mooi boek geworden, net echt, zal ik maar zeggen.

   Verwijderen
 2. Ik vind ze prachtig.

  Ik heb ook via Albelli fotoboeken van mijn aquarellen en van Salem's schilderijen gemaakt. Het is inderdaad heel erg leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk idee! Ik vind de kwaliteit van de foto's bij Albelli super!

   Verwijderen
 3. Albelli heb ik vaak gebruikt om foto-albums te maken, BlogBooker is nieuw voor me, maar ga ik zeker uitproberen. Dank voor de tip! En jouw boeken zien er hartstikke mooi uit! Geweldig idee ook, zo'n familie-geschiedenis-boek!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.