Pagina's

8 juni 2018

grijs..... en een beetje kleurEven naar de IJssel wandelen..... had ik dat maar gisteren gedaan, met stralende zonneschijn. 
Vandaag is een grijze dag. 
Ook mijn stemming is vandaag een beetje grijs.
Met hier en daar een beetje kleur.....

Ik had een kleine aanvaring met twee mannen die nieuwe fietsenrekken aan het plaatsen waren. Ik zei er iets over, vriendelijk, maar het werd niet op prijs gesteld. Had ik mijn grote Randstad-mond maar gehouden. Ik voel me hier vaak een Westerling in het Oosten, het valt op.

I am an alien, I'm an Englishman in New York. Zegt het liedje van Sting. Zo voel ik me vaak hier in het Oosten. Of misschien meer: een Amerikaan in Europa... loud. Ik ben niet 'loud', maar zo wordt het hier wel ervaren. Het is een aparte ervaring. 
Misschien schrijf ik er nog wel eens een blogje over. Het verschil tussen het Oosten en het Westen. Van ons kleine kikkerlandje.


Enfin, het ging regenen.Grijstinten .... en een toetsje blauw.
Parapluutjes, voor de fleur, niet om droog te blijven.
De kermis is nog niet wakker.
Even een kopje koffie bij de Hema, hoog en droog. Mensen kijken.
Gelukkig komt er na regen weer zonneschijn.
Fijne dag!


6 opmerkingen:

 1. Hoe regen toch prachtig kan zijn, zie ik op de laatste foto. Alvast een zonnig weekend, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Jeanne, regen ziet er op foto's gelukkig beter uit dan wanneer je erin zit. :)

   Verwijderen
 2. Wat een leuk blog en prachtige foto's.

  Ik ben erg benieuwd naar je toekomstige (eventuele) blog over het verschil tussen west en oost. Ik voel me altijd anders. Vond ik vroeger vreselijk. Ik zou me de reactie van die nurksen van kerels maar niet aantrekken.

  Ik las gisteren een artikel over Erwin Olaf. Hij zei hierin dat er 2 soorten fotografen zijn. De ene soort weet alles mbt de techniek van het fotograferen, maar kan niet kijken. De andere soort kan kijken en weet niets van techniek. Nu weet ik niets van jouw technische kennis, maar wat ik wel weet is "dat jij kunt kijken".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voelt Arnhem ook als het oosten? Iemand heeft me eens gezegd: de grens ligt bij Apeldoorn. Qua gevoel dan.
   Dankjewel voor het compliment! Ik heb maar een eenvoudige digitale camera, maar ontdek er wel steeds meer functies op. Ik heb geen smartphone, dus ik voel me soms een beetje opvallen met mijn camera. Ik doe dan net of ik een toerist ben. Alleen in de Hema een foto maken vond ik wel een beetje genant. :)

   Verwijderen
 3. Dag Judy. Kwam hier even kijken, doorgeklikt vanaf Sjannes blog. Leuk, ik ga je volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's! En herkenbare tekst... misschien zijn Denen (in het westen, hier is de westkant de 'achterhoek', zeg maar) te vergelijken met de Nederlandse 'oosterlingen'. Als Nederlanders hier voelen wij ons ook vaak precies 'an alien'... spontaan uit je hart ergens op reageren wordt hier (ook) niet op prijs gesteld...

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.