Pagina's

27 december 2019

schatgravenIedereen de kerst goed doorgekomen?

Mijn opruiming begint de proporties aan te nemen van een grote schoonmaak gecombineerd met een interne verhuizing. Af en toe een doos openmaken die, sinds mijn verhuizing naar Deventer nu bijna zeven jaar geleden, niet was uitgepakt, lijkt soms op schatgraven. Het levert leuke verrassingen op.....

Herinner je je nog stadsplattegronden? Ik vond een doos vol! Zo ouderwets! ;)
Het toeval wil, dat ik nog niet zo lang een smartfoon heb, en ik langzaam steeds een beetje meer ermee vertrouwd raak. Ik betrap mezelf erop dat ik, bij een kopje koffie bij de Hema, nu ook op dat ding zit te kijken. In plaats van uit het raam te kijken en te genieten van mijn kopje koffie. Enfin.
Pas heeft iemand mij uitgelegd hoe met Google Maps om te gaan. Haha, plattegronden.....

Wat ik ook terugvond, was mijn pinda-vogel-voeder-ding. Of hoe noem je zo'n ding?
Hij hangt nu op mijn balkon. Het duurde een paar dagen maar de meesjes hebben hem nu ook gevonden. Leuk, hè.


17 opmerkingen:

 1. Ik schreef te gaan stoppen met wekelijks bloggen, maar niet omdat ik het niet leuk meer vind en een last is het ook eigenlijk niet. Wel wil ik tijd vrij maken voor andere dingen en omdat wekelijks bloggen aardig wat tijd verbruikt kies ik daarvoor. Het plezier van schrijven, uiten en foto's combineren in een collage is er nog steeds en dat zal ook niet en nooit verdwijnen. Wekelijks schrijven gaf mij ook een zekere ritme in de week. Bedankt voor de tips en succes met ruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ok, Elly, dan heb ik het een beetje verkeerd begrepen. Ieder doet het op zijn/haar eigen manier. Maar ik vond het toch een goed idee om even dat oudere blogbericht in de aandacht te brengen, omdat het soms wel een druk kan geven om steeds een bericht af te leveren. Zo ervaar ik het soms, en dan is het goed om te bedenken dat je er losser mee om kunt gaan. Ik ben wel benieuwd wat jij nu gaat doen. Vind het altijd leuk om bij jou te lezen!

   Verwijderen
 2. Zeker als je puur blogt voor de hobby lijkt het mij inderdaad ook belangrijk dat je alle vrijheid voelt om te posten of juist niet te posten. Daarvoor is het een hobby : )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die vondsten uit de dozen. Plattegronden,ik heb ze ook. In hou ervan, op papier of digitaal. Google Maps is een onderdeel van Google Earth. Maps is superhandig, maar Earth is zo mooi. Je kunt door straten ``rijden``. Het is alsof je er bent. Ik heb Mexico en Peru verkent. Maar ook Europa en ben zomaar ergens in Rusland geland, het is zo leuk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om de weg te vinden met je telefoon weet ik nu hoe dat moet. Was wel grappig dat ik in dezelfde week die plattegronden terugvond. Ik ga ze weg doen. En ik zie onderaan de reacties al wie ik er een plezier mee kan doen.
   Ik ga me eens verdiepen in Google Earth, Geri, klinkt leuk. Doe je dat op je foon of op je pc?

   Verwijderen
 4. Ik herken het wel. 10 jaar blogde ik dagelijks op zeelandnet. Nu alleen als ik wat mijmer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan me er iets bij voorstellen, Izerina. Dagelijks bloggen... petje af!

   Verwijderen
 5. Leuk, kringlopen in eigen huis! De stadsplattegronden zijn mooi voor hergebruik.
  Ik vind bloggen leuk, maar doe het veel minder vaak omdat ik meer uren per week werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je een mailtje gestuurd, Ageeth, voor als je er een stapeltje wilt hebben.

   Verwijderen
 6. Die landkaarten heb je toch niet weggegooid hè. Daar kun je mooie enveloppen van maken, of gebruiken als inpakpapier.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb ook nog steeds wel de nodige plattegronden en als ik een stadswandeling doe, heb ik liever een uitgeprint plattegrondje erbij dan dat ik de smartphone gebruik.. dat vind ik ondingen hahaha!
  Leuk dat de meesjes je voederbakje ook gevonden hebben nu! da's ook leuker om naar te kijken dan naar je smartphone..!! ;-)
  Ik blog nu bijna 14 jaar en heb het eigenlijk nog nooit als verplichting gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, een plattegrondje uitprinten doe ik ook vaak. En op het gebied van smartfoon ben ik een beginneling. Maar ik kan me er iets bij voorstellen, dat je het een onding vindt.
   Jouw blogberichten voelen nooit als een verplichting, daarom zijn ze zo leuk om te lezen!

   Verwijderen
 8. Leuk dat mezending. En helemaal leuk dat ze het vinden. Ik heb nog niet overwogen om te stoppen of te minderen. Ik ben graag een beetje druk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Interessant om te zien hoe plattegronden en landkaarten verouderen, maar toch nog een tweede leven krijgen. En dat pinda-voeder-ding vind ik tof! Daar moet ik ook eens naar op zoek, hoewel de meesjes deze winter ook plezier hadden van onze natuurlijke voederdingen (zonnebloemen).

  Het blogdilemma is voor mij zeer herkenbaar. De verplichting dan weer niet; ik zou niet eens tijd hebben om dagelijkse blogjes van anderen bij te houden. Maar ik heb regelmatig spijt van dingen, die ik op mijn blog vast had willen leggen, maar alweer verouderd zijn. Bloggen geeft mij veel rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij heeft iedereen wel eens zo'n dip, daarom werk ik vooruit. In de jaren dat ik blog heb ik mensen zien komen en gaan en genoeg mensen zien terugkomen. En ik heb heel vaak gezien dat mensen dat stoppen met bloggen als clickbate gebruiken, jammeren, aandacht vragen en toch doorgaan. Of maanden niet bloggen, een paar keer verhuizen, complete regelmaat kwijt zijn en amper bij anderen reageren en dan boos zijn dat niemand reageert. Bloggen is een hobby, soms is een andere hobby meer op de voorgrond.

  Wegenkaarten kan ik net zo min mee omgaan als navigatie, gelukkig kan Vriendjelief prima keren. Veel plezier met dozen openen, ik heb pasgeleden dingen teruggevonden die ik sinds m'n verhuizing kwijt was.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.