Pagina's

04 december 2019

opruimen



Even een levensteken van mij.
Ik ben omgeven door dozen met de inhoud uitgespreid over de vloer. Ik ben aan het opruimen. En wat weg kan, MOET weg.....
Waarom nu? Geen idee. Het begon met het uitzoeken van mijn schilderijen, waar ik vorige keer al over schreef. Ze zijn allemaal weer geordend en overzichtelijk. Een stel in mijn internetwinkeltje. En een paar zijn ingelijst.

Dat smaakte naar meer, het opruimvirus heeft toegeslagen. Ik heb nog een heleboel onuitgepakte dozen. Overgebleven van mijn verhuizing, komende februari 7 jaar geleden. Na verloop van tijd weet je helemaal niet meer wat je eigenlijk hebt. Dus opruimen die troep. Uitzoeken en opruimen. Er staat een deel op m.arktplaats, een deel zit in de vuilnisbak, en morgen breng ik een deel naar de kringloop. 

Lange tijd heb ik gedacht dat ik hier niet zou blijven. Twee jaar geleden heb ik een jaar lang actief naar een andere woonplek gezocht. Maar er kwam niets van mijn gading vrij. En hoe langer ik hier nu woon, in Deventer, hoe meer ik op mijn plek kom. Mijn innerlijke plek. Als je snapt wat ik bedoel. En ik dacht: waarom wil ik eigenlijk weer weg?

Ik schreef er eerder over, over je thuis voelen. Ik ging en ga door een heel proces. Ik heb zelfs van het woord 'thuis' mijn woord voor het jaar gemaakt. Nog een paar weken en dan zal ik de balans opmaken. 

Opruimen, schreef ik in mijn vorige blogje al, is ook ruimte maken in je hoofd. Voor nieuwe dingen, voor nieuwe avonturen, voor nieuwe ideeën, die ergens in mijn achterhoofd al zitten te broeien. Maar eerst de oude troep eruit. Letterlijk, maar ook figuurlijk.

P.S. Deze foto's zijn van 3 september 's morgens vroeg. Gewoon nooit op mijn blog terecht gekomen. Dus bij deze. Ook een vorm van opruimen.



16 opmerkingen:

  1. Heerlijk hoor ruimen, ik weet precies hoe dat voelt. Het geeft naast ruimte ook energie. Geniet van het ruimvirus :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bezig, Judy. Hier ook, het is bijna een doorlopend proces

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn,dat je je thuis voelt. Dat heb ik bij ons huis en dorp. Dat het goed is.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben niet zo opruimerig, maar ik weet wél: als je eenmaal begint, blíjf je meestal gáán hè! :-)
    Verhuizerig ben ik ook niet en m'n vriend al helemáál niet.. we wonen al van 1983 hier in dit huis.. het is ondertussen wel een keer compleet gerenoveerd, waarvoor we in een wisselwoning moesten. De meeste mensen in de straat verhuisden toen meteen maar naar iets anders, wij niet, wij hebben 9 mnd in die wisselwoning gebivakkeerd en konden toen terug in een mooi opgeknapt huisje en voor een heel aantrekkelijke huur. Als het aan ons ligt gaan we hier, over een héle lange tijd, dood ook hehe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan er jaloers op zijn, mizzD! Ik ben vaak verhuisd, en niet altijd heb ik me even thuis gevoeld. Maar heerlijk je eigen stempel op je huis drukken na zoveel jaar, is fantastisch. Als een jas die goed zit en blijft zitten.

      Verwijderen
  5. I can relate to your desire to clean up, Judy. We moved to a new city and downsized two years ago. Unfortunately, we still have boxes in a large storage facility. Last month, we started to clean up - throw away or giveaway. It is liberating. Sadly, we do not like this city. I do not feel safe here. Getting the old junk out also means less junk to move:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Chris, yes it is liberating. I am so sorry you don't feel safe in your city. Feeling safe is the first thing you need for feeling at home in the place you live. Hope you find your safe place soon!

      Verwijderen
  6. Wat fijn dat je je nu zo thuisvoelt dat je je laatste verhuisdozen uit gaat pakken. Ik ben een paar keer in Deventer geweest als er een quilttentoonstelling was en vond het altijd een leuke stad.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wil ik ook gaan doen, opruimen. Zie er als een berg tegenop. Ik vind het moeilijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook moeilijk, Geri. En december is niet de goede maand om daarmee te beginnen. Januari, het nieuwe jaar misschien. Maar elke grote klus begint met de eerste stap.... Succes! En eerst fijne december!

      Verwijderen
  8. En natuurlijk: dankjewel iedereen voor jullie reacties!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik herken dat, dat als je eenmaal begint je in een soort flow komt en steeds meer wilt opruimen. Op zich geen verkeerde impuls! Zo krijg je de boel nog eens op orde.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat is een fijn virus, het opruimvirus! Ik stel mij er ook open voor ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja, als je eenmaal begint smaakt het naar meet :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik leer je met elke blog die ik nu (in retrospectief lees) een beetje beter kennen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je reacties, Anuscka! Er zit een lijn in mijn blogjes merk ik nu.

      Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.