Pagina's

16 november 2020

een regenachtige zondagRegen. Donker buiten.

Ik ging de deur niet uit gisteren. Ik rommelde wat in huis. En 's middags keek op de bank drie afleveringen van Masterchef Professionals van de BBC. Waarom vind ik dat toch zo leuk om naar te kijken, vroeg ik me af. Want wat daar wordt gemaakt, zal ik zelf nooit maken. Dat zijn liflafjes van een hogere orde.....

Ik denk dat zo leuk is omdat het mensen zijn met een passie, waar je naar kijkt. Ze toveren met smaken, zoals een schilder met kleuren tovert of een muzikant met klanken. Hoe het eruit ziet op het bord is een kunstwerk. Een lust voor het oog. Niks stamppot met een kuiltje jus. Er komen ingrediënten voorbij waar ik nooit van gehoord heb. Laat staan de technieken die gebruikt worden. Je gaat met de deelnemers meeleven. Met spanning kijk je toe hoe de juryleden proeven. Hoe kijken ze? Vinden ze het lekker? En soms zijn de commentaren bijna poëtisch, zo mooi. Want hoe omschrijf je een smaak?

Enfin, daar kijk ik dan naar met een mok thee en een schaaltje nootjes. En 's avonds eet ik spinazie, ontdooid in de magnetron. 

Hoe was jouw zondag?


22 opmerkingen:

 1. Laatst keek ik naar Joël lokaal.En glimlach dan om de verrukking waarmee een smaak omschreven wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ‘S Morgens voor de buien losbarstten, zijn we naar het strand gegaan om een vriend van ons die 55 was geworden te verrassen. Hij liep daar nietsvermoedend met zijn vriendin, en taadaa, daar waren wij! We hadden koffie en appeltaart bij ons. Supergezellig. Daarna hout en briketten gehaald voor het potkacheltje, en verder lekker nergens meer heen geweest. Ik snap wat je bedoelt met dat TV-programma. Ik kijk graag naar Heel Holland Bakt, terwijl ik zelf nooit bak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had een mooie zondag, vertel ik nog wel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En wat die kookprogramma's betreft, die zie ik nooit. Ik heb een hekel aan koken en het inspireert me absoluut niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben van de afdeling 'makkelijk'. Maar misschien is het het wedstrijdelement ervan, of de creativiteit en passie, wat me aanspreekt.

   Verwijderen
 5. Ik vind ze ook altijd mooi om te bekijken. Sommige maaltijden zijn echte kunstwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had van jou niet anders verwacht, Renske. :) Creatief en koken, helemaal op jouw lijf geschreven!

   Verwijderen
 6. Sommige programma's zijn gewoon gezellig om naar te kijken. Je wordt er blij van.
  Vel regen gisteren. in de loop van de dag werd humeurtje ook erg donker. Gelukkig moesten we naar vrienden, voelde mij daar ook niet geweldig maar toch beter. Vandaag geniet ik en ben ik nu aan het wachten tot mijn vloer droog is en ik weer verder kan. Ben in de schoonmaakmodus net als toen ik op heilige maandag altijd alleen was. Ga dat toch weer instellen dat schoonmaken op deze dag. Zo meteen even boven aan het werk en dan wandelen en zwerfvuil oprapen onder het mom; is goed voor de conditie dat bukken en weer opstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook geen stap buiten gedaan gisteren! Eerst lekker uitgeslapen, daarna gebruncht met warme broodjes.. en daarna heb ik even de post van de voordeur, die van de week gerepareerd werd na die explosieschade, bijgeschilderd. En blogpostjes vooruit gemaakt.. veel 'post'-werk dus hahahaa!
  Ben gek op kookprogramma's, terwijl ik zelf totáál niet kan koken. We hebben pas een nieuw tv-abonnement afgesloten en hebben ineens veel meer zenders.. waaronder 24kitchen.. kan ik de hele dag naar kijken als het moet haha! Om dan 's avonds ook zoiets als jij te 'koken'..! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Post-werk... :)
   O ja, 24kitchen. Kon er uren naar kijken, toen ik aan het lijnen was. Ze hadden vroeger in het weekend marathons van 1 programma. Vooral als er zo'n taartbakmevrouw bezig was, heerlijk!

   Verwijderen
 8. Koken is zeker niet mijn hobby, maar ik betrap me er op dat ik nu ik niet meer werk uitgebreid de recepten in al die supermarktbladen (Hallo enz.) bekijk....nog niet de tv programma's, maar wat niet is kan dus nog komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat programma ga ik ook eens bekijken. Ik kijk ook regelmatig naar woonprogramma's. Vooral de Engelse, Escape to the Country en het programma met Kirstie, de grote verhuizing. Een feel good programma. Net als jouw kookprogramma denk ik. Ik verbaas me altijd over de reacties van de mensen, dan is er een huis met 2 reception rooms, ze zijn met pensioen, maar dan is het te klein. Er is ook een Nederlandse tegenhanger. Allemaal grijze blokkendozen die ook nog eens antraciet geverfde wanden en antraciet tegels in de tuin hebben. Dat is pas klein. Leuke programma's om te volgen. Goede tip van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, Escape to the country en de Grote Verhuizing kijk ik ook regelmatig. En ook De Grote Verbouwing keek ik jaren geleden al, de Engelse versie. Nu is er een Australische versie. Mensen (ver)bouwen de meest fantastische huizen. En komen vaak in allerlei problemen. Ja, die enorme huizen in Escape, niet te geloven. Ook de bedragen die ze spenderen.
   Wat ook leuk is is Masterchef Australië, op Net 5.

   Verwijderen
 10. Heerlijk zo'n lummel zondag. Geen echt nuttige dingen doen maar gewoon genieten van je bezigheden dan pak je de volgende dag weer met plezier wat klusjes aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eén dag in de week hoort ook zo te zijn, vind je niet?

   Verwijderen
 11. Wij hebben het huis opgeruimd, een eind gewandeld en verder gewoon lekker gerommeld. Heerlijk zo’n rustig dagje.
  Hier staan kookprogramma’s zelden aan, wel allerlei woonprogramma ‘s, dat is meer ons ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prima zondag toch? Ik schreef blogs en bewerkte foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vond het een gezellige dag. Lekker binnen, terwijl het buiten koud en grijs is. Ik heb lekker gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kijk uit naar de lente, maar elk jaargetijde heeft zo zijn dingetjes. Ik hou ook niet van vocht en regen, maar dat heeft te maken met mijn chronische ziekte. Mooie blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bij ons regent ook best veel. Echt herfst weer. Bah.... Geeft mij al Lente. Maar ik kom weinig naar buiten. Ik ben vreselijk bang voor de corona.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.