Pagina's

5 november 2018

oranje



Pompoensoep met een dot roomkaas.
Wat een mooie kleur oranje!

Wist je dat je de schil van de pompoen ook kunt eten?

Snij de pompoen doormidden, haal de pitten en zaadlijsten eruit.
Snij de pompoen in parten.
In de oven op 200 graden voor 20 min.
Dan is het vruchtvlees inclusief de schil zacht.
Snij in stukken inclusief de schil en maak er een soep van met bouillon.
Ik deed er ook wortel en ui in (zakje gesneden hutspot-groenten).
Gekruid met knoflook, zout en peper.

Ik had nog een stukje pittige chorizo, dat ik in kleine stukjes heb gebakken en erbij gedaan.
Jammie!

8 opmerkingen:

  1. Ik maakte vorige week pompoensoep die niet lekker was. En dat nog wel met een beproefd recept. Weet nog steeds niet wat ik fout deed

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er lekker uit Judy en het smaakt vast heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was heerlijk, en ik heb nog een portie voor vanavond.

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Was het! Je kunt pompoensoep op zoveel manieren kruiden, ik lees op internet allerlei varianten. Ook heel exotische.

      Verwijderen
  4. Ik mag niets meer met pompoenen maken, terwijl ik een goede kok ben! En ik vind het zo lekker allemaal, vooral pompoensoep. Jouw recept lijkt me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat erg dat je niets met pompoenen mag maken, het is zo lekker. Trouwens, die wortel en ui in mijn soep was een zakje gesneden hutspot-groenten. Voor het gemak!

      Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.