Pompoensoep met een dot roomkaas.
Wat een mooie kleur oranje!
Wat een mooie kleur oranje!
Wist je dat je de schil van de pompoen ook kunt eten?
Snij de pompoen doormidden, haal de pitten en zaadlijsten eruit.
Snij de pompoen in parten.
In de oven op 200 graden voor 20 min.
Dan is het vruchtvlees inclusief de schil zacht.
Snij in stukken inclusief de schil en maak er een soep van met bouillon.
Ik deed er ook wortel en ui in (zakje gesneden hutspot-groenten).
Gekruid met knoflook, zout en peper.
Ik had nog een stukje pittige chorizo, dat ik in kleine stukjes heb gebakken en erbij gedaan.
Jammie!
Ik had nog een stukje pittige chorizo, dat ik in kleine stukjes heb gebakken en erbij gedaan.
Jammie!
Ik maakte vorige week pompoensoep die niet lekker was. En dat nog wel met een beproefd recept. Weet nog steeds niet wat ik fout deed
BeantwoordenVerwijderenWat jammer, Bertie, zonde van al het werk.
VerwijderenDat ziet er lekker uit Judy en het smaakt vast heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenWas heerlijk, en ik heb nog een portie voor vanavond.
VerwijderenO dat klinkt zalig!
BeantwoordenVerwijderenWas het! Je kunt pompoensoep op zoveel manieren kruiden, ik lees op internet allerlei varianten. Ook heel exotische.
VerwijderenIk mag niets meer met pompoenen maken, terwijl ik een goede kok ben! En ik vind het zo lekker allemaal, vooral pompoensoep. Jouw recept lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenWat erg dat je niets met pompoenen mag maken, het is zo lekker. Trouwens, die wortel en ui in mijn soep was een zakje gesneden hutspot-groenten. Voor het gemak!
Verwijderen