25 april 2019

ijssel x 15


Op mijn bijna dagelijkse ochtendwandelingen, tussen half maart en gisteren, maakte ik foto's op dezelfde plek aan de IJssel. Dit is een selectie van 15 beelden.

De rivier is altijd anders. Het waterpeil zakt en stijgt, soms is de waterspiegel rimpelloos en soms kolkend en golvend. Het weer geeft er steeds een andere sfeer aan. En als er een schip langsvaart, kijk je hem helemaal na tot ie uit het zicht is verdwenen.

Toen ik alle foto's op een rij zette, zag ik die fiets tegen de reling geparkeerd. Soms stond ie er dagenlang en ineens was ie weg. En wat later zat er een meneer op het bankje. Hij vond het niet erg dat hij op de foto kwam. En de mensen van het pontje hebben zich misschien afgevraagd wat die vrouw toch bijna elke dag kwam doen op die plek.

Ik vond het leuk om te doen, het gaf mijn wandelingen een doel. Nu moet ik iets anders verzinnen, of misschien ga ik gewoon door. Op deze plek of een andere.

12 opmerkingen:

 1. Leuk idee. Een rede om vroeg op te staan. Eens kijken of ik ook zo'n doel kan vinden hier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb op een ander blog wel eens steeds dezelfde plek in het bos in verschillende seizoenen gezien. Dat was heel mooi.

   Verwijderen
 2. Er is zoveel om naar te kijken! Ik keek eerst naar de kleuren, toen naar wel of geen fiets en ik las over het waterpeil... Echt, zo leuk Judy!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je er van genoten hebt, Ageeth. Ik was bang dat het saai zou worden, maar dat viel reuze mee. Ik heb wel een paar foto's weggelaten om het niet te lang te maken.

   Verwijderen
 3. Wat bijzonder om te zien hoe het iedere keer weer anders is. Wij wonen 400 meter van een grote plas en eigenlijk vind ik het zo normaal dat ik er niet zoveel aandacht aan schenk maar door jouw foto's ga ik me er toch meer mee bezig houden. Gelukkig kan mijn X wel erg genieten van die plas en zich verbazen. dikke liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door die foto's vielen mij de verschillen extra op. Lijkt me ook mooi om zo foto's van die plas te zien. Liefs terug van mij!

   Verwijderen
 4. een rustige, mistige dag ... Ik hou van hoe de foto's stromen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend leuk idee! Echt grappig, ik had in mijn eerste rondje zowel de fiets als de meneer niet eens gezien! Had alleen oog voor het water en de molen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig, die fiets ging mij ook pas na een paar foto's opvallen. Nou weet ik meteen waar ik de volgende serie van maak: van die prullenbak, al of niet zonder fiets. ;)

   Verwijderen
 6. Ja, zulke opdrachten aan je zelf, dat doe ik ook regelmatig. Deze serie vind ik mooi, ik hou altijd al van de IJssel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat jij dat ook doet. Er moet wel een doel aan mijn wandelen zitten, vind ik, al was het maar een kop koffie aan het eind als beloning. Of je moet natuurlijk een hond hebben om uit te laten.

   Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.