Pagina's

30 april 2019

museum more - kasteel ruurloVandaag bezocht ik, met long-time-friend Hans, kasteel Ruurlo, een van de twee locaties van museum MORE. Ik was blij dat hij mij ophaalde, want met openbaar vervoer was ik er nooit gekomen, vrees ik. De navigatie stuurde ons langs smalle weggetjes door het mooie Achterhoekse landschap. Alleen dát al was een lust voor het oog.....

Ik was al eerder in museum MORE, locatie Gorssel. Waar ik verliefd werd op het werk van Jan Mankes.

In kasteel Ruurlo is voornamelijk werk van Carel Willink (1900 - 1983) te zien. Als bewonderaar van zijn werk wilde Hans dolgraag de schilderijen in het echt bewonderen. Ikzelf denk bij Carel Willink onmiddellijk aan Mathilde en de extravagante jurken van Fong Leng.


Portret van Mathilde, 1975.
In de zilveren luipaardmantel van Fong Leng.

Twee creaties van Fong Leng.

Hoe dan ook, het was een gezellig uitje. En de lunch in de Oranjerie was heerlijk.
5 opmerkingen:

 1. We nemen ons al een hele tijd voor de reis met bus en trein te ondernemen. Ik houd erg van dat museum. Maar het komt er steeds maar niet van

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gorssel is volgens mij goed te doen met ov, Bertie. Trein naar Deventer, bus naar Gorssel (is maar een kort stukje). En het museum daar is groter dan Ruurlo.
   In Gorssel zijn momenteel de werken van het programma Het geheim van de Meester te zien. https://www.museummore.nl/agenda/het-geheim-van-de-meester-expositie.

   Verwijderen
 2. Ik lees nu pas je reactie, maar je had me zo geïnspireerd dat we inmiddels al geweest zijn. Inderdaad met de trein naar Deventer en vandaar met de bus. Niet naar Ruurlo, daar waren we al geweest en daar zal niet veel veranderd zijn. Wel naar Gorssel daar waren we ook al een aantal keren, maar met de auto. Wat is het toch een fantastisch museum. Genoten!!!! Ik zal er nog over bloggen. Maar het is dus uitstekend te doen, helemaal op een vrije reis-dag natuurlijk, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De locatie Gorssel heeft mijn voorkeur. Wat een prachtig museum is dit en wat hebben ze vaak mooie exposities!
  Kasteel Ruurlo is ook prachtig maar ik ben geen fan van Willink.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik woon in de buurt van Ruurlo maar ben hier nog nooit geweest. Je brengt me hiermee opeen idee!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.