Pagina's

24 april 2019

zeswoordverhaal: dagboekWat ik schreef, ligt achter mij.


Ik schrijf elke dag.
Niet in dat mooie dagboekje bovenop, want dat is leeg. Veel te mooi om in te knoeien.
In het schriftje eronder staan praktische zaken. Dingen die ik niet wil vergeten.
Maar het merendeel schrijf ik in dat collegeblok onderop de stapel. Vellen vol.
De pen waarmee ik schrijf moet aan hoge eisen voldoen. Er is niets vervelender dan een pen die vlekt of niet soepel schrijft. Ik heb nu al een tijdje een vulpen. Niet perfect in mijn ogen, maar hij voldoet voor nu.....

Ik schrijf op wat me bezig houdt. En al schrijvend lost zich een probleem op, en worden negatieve dingen positiever. Maar als het schrift vol is, en ik lees het terug, dan denk ik: oude troep. En dan gaat het schrift door de versnipperaar. Want wat erin staat ligt achter me. Ik ben weer een stapje verder.


Zeswoordverhaal-schrijfuitdaging van het blog Doldriest van Marion Driessen.
Klik op onderstaande afbeelding voor bijdragen van anderen.8 opmerkingen:

 1. We doen het een beetje hetzelfde. Ik heb ook boekjes die te mooi zijn. Gisteren was ik aan het opruimen en aan het ordenen. Ik vond her en der 9 !! grote notebooks van Flow. ik heb ze nu bij elkaar gezet. Maar ook nu weer, ze zijn zo mooi, wat moet ik er nu in schrijven? En ook ik schrijf uiteindelijk in een collegeblok. Fijne dag, Judy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zonde om in te schrijven! Grappig eigenlijk. Jij ook fijne dag!

   Verwijderen
 2. Wat een mooi en kleurig boekje is dat .Wat goed om het op die manier te doen ,schrijven later terug lezen en dan wegdoen . Mij lukt het niet om in een boekje of schrift te schrijven vreemd genoeg .Daarom heb ik jaren mijn blogs als een soort dagboek gebruikt en ze later ook verwijderd .Dat heeft mij ook vaak geholpen om dingen te verwerken .Ik wens je een fijne dag
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik durf niet goed erg persoonlijke dingen op mijn blog te zetten. Dat doe ik wel in mijn schrift, en dat helpt bij het verwerken. Ik kan het echt aanbevelen. Maar ik hoef ze niet te bewaren.

   Verwijderen
  2. Ik ben de laatste jaren ook een stuk voorzichtiger geworden hoor .Ik denk dat ik het idd toch weer eens ga proberen om gewoon de dingen in een boekje van me af te schrijven .

   Verwijderen
  3. Ben benieuwd hoe het je bevalt. Geen rekening houden met mooie zinnen of zo, gewoon recht uit je hart dingen opschrijven. Niemand anders hoeft het te lezen tenslotte. Als jij het maar begrijpt.

   Verwijderen
 3. Ik wil alleen maar schrijven in boekjes met een ringband, dan kan de pagina er zonder beschadigingen uit ;-) Die mooie boekjes vragen om perfectie.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.