Pagina's

4 augustus 2019

boekenJe komt iemand tegen op straat, je kent hem of haar, maar waarvan toch ook weer..... Laatst had ik dat met een vrouw, ze zag het vraagteken in mijn ogen en zei: de supermarkt! O ja!

Gisteren had ik zo'n situatie, toen ik op mijn balkonnetje even stond uit te wasemen. Mijn uitzicht, één hoog, is niet bijzonder. Parkeerplaatsen, een paar bomen en een blinde muur. Als je hoger woont, kun je de kerk zien, maar ik zie alleen het klokkentorentje. Maar in mijn gedachten staar ik over een uitgestrekte vlakte.

De garagebox onder mij heeft sinds kort een nieuwe huurder. Ze waren bezig met het in- en uitladen van dozen met boeken. Ik dacht, ik ken die man. Het duurde even voordat het kwartje viel.

Niet lang nadat ik in Deventer kwam wonen, nu 6 ½ jaar geleden, werd er in één van de winkeltjes die aan de kerk geplakt zitten, een spiritueel boekwinkeltje geopend, Ziniz, gerund door een echtpaar. Ik liep er vaak even binnen. En kocht er wel eens wat. Er waren ook af en toe lezingen over een spiritueel onderwerp, of er was iemand die de kaart voor je legde. Of iets met klankschalen, maar daar ben ik te nuchter voor. Marion was er eigenlijk altijd. Je kreeg een kop thee en een gezellig praatje.

Ik vond er een astrologieboek terug dat ik ooit gehad had. Vaag herinnerde ik me dat ik bij de verhuizing dat dikke naslagwerk nergens kwijt kon. Alle dozen zaten vol. En ik geloof dat ik het toen maar heb weggegooid. Maar ik miste het wel, het was toch wel een heel handig boek. Enfin, bij Ziniz vond ik dit boek weer. En al bladerend zie ik een aantekening in de kantlijn. Nou schrijf ik in principe nooit in een boek. Dat voelt als heiligschennis. Maar deze aantekening kwam me heel bekend voor. Mijn handschrift..... ja, inderdaad, het was mijn eigen boek. Het had mij weer gevonden! Krankzinnig hè!

Maar Marion werd ziek, ernstig ziek. En het winkeltje sloot. Van haar man hoorde ik later dat ze was overleden. Heel snel gegaan. Vreselijk.

Enfin, de huurder van de garagebox was dus die man. Het winkeltje is er niet meer. Alleen nog online te vinden bij Boekwinkeltjes.nl. En vandaag op de Deventer Boekenmarkt.

20 opmerkingen:

 1. Wat een toeval toch. Het boek moest gewoon bij jou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat boek lag bovenop in een hele volle kliko. Ik denk dat iemand het eruit heeft gehaald en verkocht, of zo. Maar dan nog... dat het zomaar in Deventer terecht kwam en ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe is het mogelijk..bijzonder hoor dat het boek je terug heeft gevonden!Het moest zo zijn. Vandaag de boekenmarkt in Deventer, ze hebben er mooi weer bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi verhaal van het boek, het boekwinkeltje en de eigenaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar, ik kom ook weleens imand tegen die ik ken en eigenlijk niet. Dan blijft dat door je hoofd dwalen. Wat een bijzondere vondst of heeft het boek jou gevonden???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het moest zo zijn. Mijn verhuizing naar Deventer heeft meer dingen waarbij ik het gevoel heb: het moest zo zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi verhaal, dat boek hoort dus echt bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sjee.. en dan zeggen ze nog dat toeval niet bestaat..! Ik geloof er al heel lang in hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie reeks gebeurtenissen. Heb je die meneer nog gesproken op de markt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel eventjes op de markt, het was erg druk. Had hem al vanaf mijn balkon gesproken.

   Verwijderen
 10. Echt gebeurd, hè. Het blijft ongelooflijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een bijzonder verhaal hoe je dat boek opnieuw tegenkwam zeg... Echt heel speciaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een bijzonder verhaal. Wat leuk dat jij ook schildert en schrijft tegelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje, zoiets verzin je toch niet? Mooi hoe het boek en jij elkaar terugvonden!

  Tja, die boekenmarkt. Ooit, lang geleden, eens bezocht. Een prachtig evenement maar ik werd helemaal akelig van de drukte. Maar als je goed tegen zo'n mensenmassa kunt, is het absoluut een aanrader want er is heel veel te zien en te koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is eigenlijk best veel toeval met dat boek. Wat mooi! Die boekenmarkt zou ik graag bezoeken maar Deventer is echt te ver weg. Enne door de stapel van laatst is mijn kast een beetje vol.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.