31 juli 2019

mooi en lelijkIk dacht ik heb niets om over te schrijven. Ja, warm, puf. Gelukkig nu een paar koelere dagen. Binnendingen doen. Tropenrooster. Allemaal vorig jaar al over geschreven. Ik keek dit jaar ook veel naar de BBC 's middags. Niets nieuws onder de brandende zon.....

Over binnendingen gesproken: ik zal voorlopig niets meer zeggen over mijn fotoproject, want ik heb er nog helemaal niets aan gedaan. Nee, geen fotoboek. Maar nog een heleboel werk. Geduld. Ik wil eerst klaar zijn met mijn zelfgekozen astrologische opfriscursus. Ik schreef er eerder over. Als het zo warm is, neemt mijn hoofd echter niet zo veel op. Maar ik kom er wel.

Maar er zat nog een fotoserie van 18 juli op mijn camera. Helemaal vergeten. Dus hier is ie.
Ik wou toen even naar de lijstenmaker op de Zandpoort. Informatie inwinnen over het laten snijden van passe-partouts. Duur. Misschien toch maar investeren in een passe-partout-snijder. Nog even over nadenken.

Op de terugweg liep ik een omweg door het Bergkwartier. Een deel van de binnenstad waar ik niet zo vaak kom. Dit oudste en meest pittoreske stuk Deventer is elke december decor voor het Dickensfestijn. Het toeristische stuk. Maar er is niet veel authentieks meer aan, vind ik. Ik kwam door een minder schilderachtig gedeelte. Misschien niet zo mooi maar op een andere manier fotogeniek.De stokrozen lopen op hun eind. Uiteindelijk kwam ik in de Walstraat terecht, waar de toeristische winkeltjes zijn.
Daar zit ook Drogisterij De Kruidnagel. En daar vond ik mijn favoriete shampoo terug. Zonder enge en overbodige toevoegingen. Ik kon die alleen nog online kopen, zoals zoveel dingen tegenwoordig. Ben je ergens aan gewend, is het ineens nergens meer te koop. Of de winkel is op de fles. Mopperdemopper.

Het is een leuke winkel, deze drogisterij, kijk maar. Het is een familiebedrijf dat al ruim 50 jaar bestaat. Nu in handen van de derde generatie. Heel bijzonder. Met allemaal spul waar mijn vel heel blij van wordt. Veel leuker om daar te kopen dan online. Toch?
Ze hebben ook een hele verzameling gapers.

Fijne en koele week gewenst!
8 opmerkingen:

 1. Laat ik in m'n volgende postje nu ook al een gaper laten zien..! wat een toeval!
  De eerste foto hier, die heb ik bijna hetzelfde.. van toen ik inderdaad een keer het Dickensfestival bezocht heb, samen met een collega-blogster, Noortje namelijk. Maar wij hebben toen ook een stadswqndelingetje gedaan in andere delen van de stad.. als je zó'n mooie stad bezoekt, dan nemen we het ervan hè! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi zicht op de Bergkerk, aan het eind van dit straatje, zal weer meer gekiekt zijn, denk ik.
   Wat toevallig, die gaper. Dit waren kleinere beeldjes, je kon ze verzamelen. De eigenaresse van de winkel vertelde er wel wat over, maar niet onthouden helaas. Zo op een rij op de kasten vond ik heel bijzonder.

   Verwijderen
 2. Die gapers heb ik daar ook wel eens op de foto gezet. Leuk zijn ze. Ik klikte ook even op de Kruidnagel en zag iets over gemmotherapie. Nooit van gehoord, dus even googelen en voor ik het wist was er een half uur voorbij en zo gaat het zo vaak. Maar wel weer wat geleerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O wat leuk! Gemmotherapie, iets met knoppen van planten, geloof ik. Ooit was ik bij een alternatieve arts die daarmee werkte.

   Verwijderen
 3. Totes les fotografies tenen el seu encant, m'agraden !.
  Les figures sobre l'estanteria , son molt maques.
  Bona setmana ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne vondst van je shampoo zeg! Die verzameling gapers vind ik ook erg mooi. Ik houd daarvan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een passe partout Snijder is super handig. Koop er dan wel meteen een ijzeren lineaal bij en je kunt alle maten en vormen snijden die je wilt. Echt de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb naar ingewikkelde en dure apparaten zitten kijken. Maar een gewone snijder met een lineaal erbij is wel een heel goed idee. Ga er naar op zoek, dankjewel Mieke!

   Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.