18 juli 2019

een specht, een gifwolk en een hart op de stoepEen specht! riep ik, terwijl ik met mijn zoon aan de telefoon was. Een vreemde vogel zat in de boom aan de achterkant van mijn flat, waar ik op uitkijk vanuit de keuken. Even een foto maken... zei ik. Maar de specht wou niet poseren. Dus je moet maar geloven dat die zwart witte vogel ook nog iets roods had bij zijn kop. Bonte specht, zegt mijn vogelboekje.....

Ondertussen maakte mijn zoon aan de andere kant van de lijn zijn eigen avontuur mee. Hij liep al bellend op een bedrijventerrein in Brabant, en riep: Ugge ugge, er hangt hier een hele rare lucht, ik word niet goed! Hij hing op om 112 te bellen. De brandweer kwam met acht man sterk. En de politie zette het kruispunt af. De lucht bleek van een notenbranderij te komen. Het was niet de bedoeling dat die lucht op straat zou neerslaan, maar dat scheen door het weer te komen. Het was dan misschien niet giftig, maar genoeg om je flink beroerd van te voelen.
Eind van het verhaal: excuses van de directeur van het notenbedrijf, en dat was het.

Ik heb intussen al heel veel foto's gemaakt op mijn wandelingen. Mijn idee voor een nieuw foto-project krijgt steeds meer vaste vorm. Er is nog een hoop werk te doen om ruim honderd foto's te bewerken en uit te zoeken. Dat is een mooi karweitje voor als de temperatuur richting hittegolf gaat. Lekker binnen bij de ventilator. Ik zag bij de berichten van een jaar geleden, dat wij vorig jaar om deze tijd al zuchtten onder de hitte.

Op mijn wandelingen maak ik niet alleen foto's, ik peins ook wat af. Tegen de tijd dat ik bij de IJssel ben, kan ik daar mijn laatste restje muizenissen dumpen. En soms, als je rondloopt met een vraag waar je niet uitkomt, ligt het antwoord gewoon op straat. Want zouden niet alle problemen gewoon opgelost zijn met een beetje liefde?14 opmerkingen:

 1. Sommige mensen hebben het hart op de tong.. in Deventer ligt het gewoon op straat! ;-) Tuurlijk, met liefde los je veel op.. maar liefde kan ook weer voor problemen zorgen hè..!

  Lekker dan, zo'n vieze lucht! Ik woon in Rotterdam, onder de rook van de Botlek en de overslaghavens, dus ik ben wel wat gewend aan vieze luchten.. je moet er vooral niet middenin lopen is mijn advies..! :-P

  Leuk hè, zo'n bijzondere vogel in je tuin! Je kunt nog goed zien dat het een bonte specht is hoor, ook al staat z'n koppie er niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet alles van vieze luchten, opgegroeid in Vlaardingen, hè. Als de wind verkeerd stond, rook je de kunstmestfabriek. En er ontplofte wel eens iets aan de overkant van de Maas.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Kijken met liefde geeft toch een heel andere visie. Maar niet alles kan zo opgelost worden, dat is zo.

   Verwijderen
 3. Wat is wandelen heerlijk, he? Denken, piekeren, oplossingen zien. Onderweg dingen zien. Ik hou er zoveel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spechten zijn prachtig! En wandelen is inderdaad een prima manier om je hoofd leeg te maken. Maar ook om weer nieuwe dingen te ontdekken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begin het wandelen steeds meer te waarderen. Zal vast ook gezond zijn voor je lijf, niet alleen voor je geest.

   Verwijderen
 5. Ik vind het ook altijd helemaal bijzonder als ik een specht zie. Maar ze kruipen dan altijd achter de boom is mijn ervaring. Maar ik kan die van jou toch aardig goed zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij klom recht naar boven, maar wel het gebladerte in helaas. Was te laat met mijn foto.

   Verwijderen
 6. Ben zo benieuwd wat je met die 100 foto's gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zodra het ‘s avonds wat koeler is gaan wij even wandelen. Het is dan nog heerlijk licht. Ook ik vroeg me af wat je met die 100 foto’s gaat doen. En dat hart was misschien als bemoediging bedoeld. Of iemand is zijn hart verloren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmm ons een beetje in spanning houden over je project he. Ik gok fotoboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had ook niets moeten zeggen over die 100 foto's, want ik ben er nog niet aan begonnen. Dus het duurt nog wel even. En het is veel werk. Foto's bewerken. En GEEN fotoboek. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.