Pagina's

24 oktober 2019

vallende blaadjes


Ik heb last van de vallende blaadjes. Al een tijdje. Het is donker, het is koud. Ook al wordt het dan vandaag bijna 20 graden, het is herfst. En ik vind het maar niks.
Vorige week haalde ik de griepprik. Daarna voelde ik me een paar dagen rillerig en koud, en ik wijt dat aan die halfdode griepvirussen die mij ingespoten werden. Weet niet of dat klopt, maar ik heb er maar aan toegegeven. Heerlijk op de bank een paar dagen films en series kijken die ik al een tijdje geleden had opgenomen. 'Daten met Netflix' noemt een vriendin dat. Ik heb alleen geen Netflix, maar ik neem op. Bingewatchen.
Gisteren vond ik het tijd worden voor een beetje actie en ik ging wandelen naar de IJssel. Zoals het weer is, zo is mijn stemming. Mistig.


Inmiddels heeft een ander virus toegeslagen: ik ben aan het opruimen. Mijn kamer ligt bezaaid met schilderijen van de afgelopen jaren. Het was een grote stapel zonder enige samenhang. Veel kan eigenlijk weg, het doet pijn, maar weg ermee. Niet goed genoeg, leuke oefening geweest, maar verder de moeite van het aanzien niet waard. En wat wel de toets van kritiek kan doorstaan, kan in de verkoop. Behalve dan die dingen die me na aan het hart liggen. Daar kan ik geen afstand van doen, dat zijn mijn kinderen.

Ben nog wel even zoet.

Mijn humeur was al niet goed door de supermarkt en de hack op Bloglovin'. Zie mijn vorige berichten. De supermarkt, met zijn levenloze kassa's, vermijd ik nu zo veel mogelijk. Dat betekent wel dat ik op zoek moet naar alternatieven voor een aantal producten.

En de 'hack' op Bloglovin' duurt voort. Dat ene bericht is overgenomen door een spammer. En de helpdesk antwoordt niet op mijn mailtjes. Zolang als het bij dat ene bericht blijft, moet ik er maar mee leren leven.

Hoe weinig controle hebben we eigenlijk over wat er gebeurt met de dingen die we op internet zetten.

Het lijkt wel of iemand anders het met me eens is. Hij of zij hing facebook aan de wilgen. Het masker hing er al een tijdje. Het was al helemaal doordrenkt van de regen toen ik de foto nam. Het maakte mij aan het lachen.


21 opmerkingen:

 1. Net als jij heb ik een hekel aan de donkerte en somberheid in dit jaargetijde. Maar heb mezelf beloofd er eens anders tegenaan te kijken en er van te genieten. Dat helpt(een beetje). Dingen doen die leuk zijn en jezelf belonen helpen ook. En het levert in jouw geval ook erg mooie foto's op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig die lach. Met dit weer is het opletten,dat buiten niet teveel "binnenkomt".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar dit zijn toch in ieder geval wel prachtige herfstfoto's hoor.. kan er erg van genieten. Maar ik ben dan ook een herfstmens.. ik hou van de warme kleuren van de herfst.. zelfs het vroeger donker worden zie ik eerder als gezellig dan somber. Kaarsjes aan, warme chocomelk maken.. zalig toch?

  FB ben ik ook nooit aan begonnen, je hebt op dat internet al maar zo weinig in de hand inderdaad.. vooral een digibeetje als ik ben. Laat mij maar alleen bloggen, dat is al eng genoeg. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor je reactie, Emie, Izerina en mizzD!
  Het ene jaar is anders dan het andere. Dit jaar heb ik er last van. Maar het ligt er wel aan wat je er zelf van maakt. Maar een herfstmens zal ik nooit worden, ik ben van de lente.
  FB is al weer uit, je moet nu op Insta. Niet voor mij, ik vind bloggen (en FB) wel genoeg. En soms is bloggen inderdaad eng. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook een lentemens. heel lang heb ik last gehad van de herfst. Ik dacht aan de dood en het verval en werd er helemaal akelig van. verdrietig, naar. maar 2 jaar terug was ik op zoek naar quotes over de herfst en ik vond er een die alles in een ander licht zette. "De natuur kleedt zich als laatste geste van het jaar in haar mooiste kleuren" het hielp. Ineens zag ik het anders. Nu begin ik me al stiekem te verheugen op de winter. Eerst nog de kleuren, daarna de verstilling. Als cadeautje, het schilderen van kerstkaarten. Ik hoop dat je de melancholie een beetje van je af kunt schudden. Ik moet mijn schilderijen ook uitzoeken. Maar ik zie er zo tegen op. Dus pet af voor jou!.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel heel mooi om zo tegen de herfst aan te kijken. De winter is op de een of andere manier beter. Maar december vind ik een moeilijke maand. Nou ja, het gaat wel weer over, die stemming. Ik ga gewoon door met opruimen.

   Verwijderen
  2. December is voor mij ook een maand met heel gemixte gevoelens. Ik heb heel veel plezier in het schilderen van kerstkaarten. Gebruik vermiljoen rood in bijna alle kaarten. Een kleur die ik de rest van het jaar lelijk vind. Op de een of andere manier maakt het december vrolijk. Ik probeer ver te blijven van al het gelukkige familiegedoe, want daar word ik down van. Ik moet er niet aan denken. Ik maak de maand leefbaar op mijn eigen manier, ver van alle gedoe.

   Verwijderen
 6. Duik een museum in, ga lekker lezen, maak nog een wandeling naar de IJssel, neem een wijntje of een warme chocola... Ik kan heel veel dingen bedenken die je stemming zouden kunnen beïnvloeden. Maar ik weet dat het niet zal helpen. Dus ga dan maarlekker door met opruimen. Is dat in elk geval gebeurd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komt wel goed, Bertie, en ik zit ondertussen ook niet stil. En het opruimen werkt ook wel therapeutisch.

   Verwijderen
 7. Het ziet er niet uit als een goede week, Judy, maar het zal zeker beter worden. Ik hou van de herfst, en ik probeer te genieten van de kleur en knapperigheid op zonnige dagen, maar ik waardeer je liefde voor de lente:) Als de tijd het toelaat, worden hier sombere dagen doorgebracht in de studio.
  De kunstwerken! Ja, ze stapelen zich op, maar er zijn er maar een paar die de kunstenaar dierbaar zijn en bewaard zijn gebleven. Deze werken hebben je doen schitteren als de kunstenaar die je bent geworden. De andere zijn gemakkelijk los te laten; tijd om verder te gaan:)
  En de social media sites? Goed om te onthouden dat ze niet van ons zijn. Het is erg frustrerend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow Chris, that is perfect Dutch! And thank you so much for your lovely compliment. I am slowly going through my stack of paintings. Indeed, time to move on!

   Verwijderen
 8. Dat herfstnevel herken ik helemaal. Ik moet er ook vreselijk aan wennen. Moest vandaag de grieperig halen, maar ben er te verkouden voor. Volgende week nog een kans. Wat spannend om je schilderijen zo uit te zoeken, ruimt lekker op hè. Hopelijk kun je de rest verkopen en dan weer heerlijk inspiratie opdoen en verder gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook ik heb liever de Lente en zeker nu ik me zo downvoel .En toch kan ik nog een beetje genieten van de prachtige herfst kleuren als ik naar de bomen kijk .En wat vervelend zo'n hacker .Je laat wel weer heel mooie foto's zien .
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed dat je wel van de herfstkleuren kunt genieten, Elisabeth! En ik hoop dat jouw situatie gauw opgelost is.

   Verwijderen
 10. Herfst zie je overal heel goed. Bladderen vallen op de grond. Wel uitkijken waar je loopt. Best glad als erover loopt. Mooie foto's van deze herfst foto's. Maar volgende week word stuk kouder. Bereid maar voor. Fijn weekend. Groetjes, J&F.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Naar dat je last hebt van de vallende blaadjes en het effect op je gemoed. Mijn buurvrouw heeft dat ook. Wel goed dat je zo aan het opruimen bent geslagen. Vaak helpt dat wel is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Judy als je je zo voelt dan lijkt alles zoveel erger dan normaal, heel herkenbaar.
  Las gisteren een paar titels uit de krant en werd zo ongelofelijk boos, verdrietig, bijna wanhopig.
  Dan zit er geen goede filter in mijn hoofd en komt alles zo hard binnen.
  Vandaag gaat t beter en heb ik plannen om dingen te doen om dat vast te houden.
  Ik wens je veel liefs en warmte toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Best herkenbaar, die somberheid in de herfst. Bij mij geeft opruimen ook lucht. Je ergernissen over de scankassa's en de hacks op Bloglovin' begrijp ik helemaal. Sterkte!!

  Ik vind je herfstfoto trouwens prachtig. En van dat "Facebook aan de wilgen" werd ik ook een beetje blij.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.