Pagina's

11 mei 2020

leveringsproblemenBovenstaande puinhoop is een klein overzicht van wat de coronacrisis in mijn leven teweegbrengt. Klein leed, dat wel.....

Ik deed wat verstelwerk op de naaimachine. Ik vermaakte onder andere een spijkerbroek die ik achter in de kast vond. Hij zat niet lekker en nu nog steeds niet, dus hij zal wel weer achterin de kast verdwijnen. Bovendien brak ik drie machinenaalden. Ik weet het nu zeker. Zelf mondkapjes maken ga ik niet doen.

Met vooruitziende blik kocht ik ruim een week geleden een paar mondkapjes in een kledingwinkel. Vanaf nu zijn ze verplicht in het openbaar vervoer. En dat is het juist, ik zal toch een keer dat openbaar vervoer in moeten. Het voelt nog niet veilig, eerlijk gezegd. Ik stel het nog maar zo lang mogelijk uit.

Wel betrekkelijk goed nieuws over mijn biologische zeep, die niet leverbaar is. Ik vond in een achteraf-internet-winkeltje nog twee literflessen. Dus voorlopig kan ik weer badderen. Uit navraag bij de groothandel bleek waarom het niet leverbaar is. Het komt uit Duitsland, en van de Duitse overheid mogen desinfecterende middelen op dit moment niet geëxporteerd worden. Tja. Ik zal dus op zoek moeten naar een alternatief.

Nog meer leveringsproblemen: mijn favoriete aquarelpapier is niet te verkrijgen. Dat moet uit Frankrijk komen, vertelde de meneer van de winkel in kunstenaarsbenodigdheden mij. En dat was momenteel zo ingewikkeld dat hij daar niet aan begon. Ik kocht een klein bloc van een ander merk, waar ik niet zulke goede ervaringen mee heb. Toch maar uitproberen, dit is een schetsje van een afgevallen Liesje.18 opmerkingen:

 1. Ik vond je al zo stoer, zelf maken. Ik vind het echt zo idioot dat dit een voorstel is van de regering. Zo amateuristisch. Ik kocht ook mondkapjes bij de apotheek. Niet eens zo duur. Ik denk niet dat ik ze ga gebruiken. Wanneer het niet hoeft ga ik niet in de bus of trein. Maar ik kocht het voor wanneer er onverwacht iets gebeurd. Mooi verhaal van de spijkerbroek. Zo ben ik bezig met een fleece jack. Ik klungel er wat mee aan. Met de hand. Ik heb een machine. Een paar keer gebruikt. Toen jarenlang niet meer. Tot een vriendin kwam en uitlegde hoe de draad er ook weer doorheen moet. Ik ben het nu weer vergeten :-) Vervelend van het aquarelpapier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komt een moment de komende maanden dat ik voor controle naar de dermatoloog moet. Ik kan ev. ook gaan fietsen, afhankelijk van het weer en van wat mijn knie daarvan vindt. Ik wacht nog even.
   De naaimachine is ook niet mijn beste vriend. :(

   Verwijderen
 2. Pas als je weet,waar een artikel vandaan komts,snap je waarom het op is. Het valt mij op,dat er steeds meer kaartjes met "voorlopig niet leverbaar"bij de super komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is mij ook opgevallen. Voor de zeep heb ik nu het antwoord.

   Verwijderen
 3. Ik zal ook te eniger tijd in met het OV moeten. Maar ik durf absoluut niet.
  En mondkapjes? Ik kan ze zeker niet zelf maken, dus ik heb ze ergens besteld.Maar er is nog niets gekomen. Mijn apotheek verkocht ze niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag vorige week een aantal kramen op de markt met mondkapjes van stof. Zoals die ik heb ongeveer. De markt was toen nog rustig, maar ook geen plek om vaak te komen nu. En het ov.... ik wacht ook nog.

   Verwijderen
 4. De bloemen zijn mooi geworden. Bevalt dit aquarelpapier of nog steeds niet? Hoe heet dat aquarelpapier wat uit Frankrijk moet komen?
  En wat voor biologische badderzeep? Ik ben echt niet nieuwsgierig hoor. 😘
  Wat kan je soms ook ruzie hebben met een naaimachine. 🙄
  Goed van je dat je al mondkapjes gekocht hebt. Ze zien er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je de antwoorden gemaild. :)
   De zeep is van Sonett. Uit Duitsland dus. Voor wie het nog meer wil weten.

   Verwijderen
 5. Ik ging al zelden met het ov en ben het nu voorlopig zéker niet van plan. heb ook geen mondkapjes en ook geen flauw idee hoe ik eraan zou moeten komen. Maar ben ook nog niet echt op zoek geweest.. als het rivm zegt dat het nauwelijks helpt begin ik er niet aan. ik zie mensen alweer met z'n tweeën boodschappen gaan doen, met zo'n kapje op.. alsof het dan wél mag..!
  Ik vind je schetsje op dit papier ook geweldig mooi hoor, maar ja, ik merk vanaf hier het verschil natuurlijk niet in het schilderen erop. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je een auto hebt, zou ik ook niet in het ov gaan. Daar zijn die mondkapjes nu verplicht. Dat aquarelpapier is net schuurpapier, snap niet dat mensen daarop fatsoenlijk kunnen schilderen. Maar ja, geen keus, ik doe mijn best. :)

   Verwijderen
 6. Waarom bel je niet naar een andere zaak of ze die nog hebben en maak je geld naar ze over? Ik moet helaas ook dingen missen, het Belgische brood bijvoorbeeld. Daar hadden we daags voor de Brabantse lockdown een vriezer vol van gehaald maar het is toch echt op.
  Mondkapjes kan mn vent wel maken, maar we hebben nog bouwmarktdingen liggen en het OV ga ik echt mijden voorlopig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb inmiddels een andere webshop gevonden waar ze het hebben. In de biologische winkel, ook online, is het uitverkocht. Veel andere zaken ook. Aquarelpapier inmiddels ook gevonden. :)

   Verwijderen
 7. Ik ging regelmatig een dagje weg met de trein maar stel het voorlopig echt nog uit.
  Je aquarel is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind je aquarel ook prachtig! Wij hebben ook mondkapjes gekocht,ik deed een poging ze zelf te maken maar het werd een zelfde soort verhaal als jouw spijkerbroek...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige schets is het geworden! Heel mooi!

  Het openbaar vervoer heb ik hier op het platteland niet, maar mijn man en dochter zullen er misschien wel weer in moeten voor werk en studie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooie aquarel! Ik heb wel mondkapjes gemaakt, maar nog niet af!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn dochter dacht dat ik wel zelf mondkapjes zou maken. Nou, echt niet hoor, al ben ik nog zo goed bevriend met mijn naaimachine. Ik heb ze gewoon besteld.
  Wat kun je sommige producten soms missen hè. Maar zo te lezen heb je toch veel alsnog kunnen kopen. Ik vind je aquarel een plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.