Pagina's

6 mei 2020

niet van steen
Nog een foto die bleef liggen. Nee, niet deze hierboven.
Deventer heeft veel gevelstenen. Maar daar ga ik niet over bloggen. Nee. Lees even verder en dan zie je wat ik bedoel.....

Deze hierboven bevindt zich trouwens aan het Muggeplein. Er staat: 'Wat van links kump of van rechts gef weinig goeds en völle slechts’. Volgens Deventer Gevelstenen slaat het op de armoedige staat waarin deze stadswijk zich bevond vóór de grootschalige restauraties. Met een knipoog naar de politiek. Je ziet een uitvoerder met duimstok en een opzichter met blauwdruk.
Nee, het gaat om dit meisje. Zie je wat ik bedoel? Ik mocht een foto van haar maken. Ze doet me onmiddellijk denken aan deze gevelsteen. Tijdens Deventer op Stelten vorig jaar zag ik haar. Helaas gaat dat evenement dit jaar niet door. Begrijpelijk. Volgend jaar weer.

Nog een gevelsteen van een dame in een raam hieronder.
Deze heeft volgens deze site een wat stoutere betekenis. Het is geen Deventer koek dat deze dame in de aanbieding heeft. :)

P.S. Er zijn stadswandelingen te maken in Deventer met een gids. Maar niet in deze tijd natuurlijk. Maar via deze site kun je de wandelingen online doen. Niet alleen de gevelstenen wandeling, maar nog veel meer. Armchair travels, noemt een Engelse blogvriendin dat.

8 opmerkingen:

 1. Ja, dat is een leuke foto die zéker wel aan die gevelstenen doet denken! Ik zie zélf zo meestal honden uit het raam hangen haha!
  Die onderste steen heb ikzelf ook op foto, van toen ik met Noortje ooit eens een stadswandeling in Deventer gedaan heb.. is wel een hele mooie hehe. Maar daar zijn er in Deventer inderdaad véle van.. echt een mooie stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is er veel hè, aan dingen di je oline kunt doen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, Bettie, leuk is dat in deze tijd. Ook veel museums, maar dat zul jij beter weten dan ik.

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat je ons dit linkje stuurt. Dank je wel, heel leuk om te horen en zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een stadswandeling door Deventer is echt geweldig, ik heb dat een paar jaar geleden met mijn moeder gedaan.
  Wat grappig dat meisje uit het raam!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb in 2017 zo'n leuke stadswandeling met gids gedaan in Deventer. Het is een geweldige manier om een stad (anders) te beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat meisje heeft inderdaad een prachtige geveluitstraling als ik dat zo kan zeggen. Een hele mooie foto is het gewordenn

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.