Pagina's

28 mei 2020

mijn knollentuinMijn balkontuintje. Ik blogde er al vaker over. De viooltjes zijn uitgebloeid. En nu heb ik een geranium. Nog nooit had ik een geranium. Misschien omdat ik niet het type ben om erachter te zitten. Ik ben helemaal 'in mijn knollentuin' met mijn balkontuintje. Oftewel, voor wie de uitdrukking niet kent, 'in mijn nopjes'.....

Allemaal dankzij corona. Ik geloof niet dat ik er anders aan begonnen was. Het helpt om met je handen in de aarde te zitten. Tegen de stress en de onrust die de huidige situatie oproept. Terug naar de basis, naar Moeder Natuur, naar de oorsprong.

Ik stopte het kontje van een krop romaine sla in een pot aarde. Ik had gelezen dat die dan weer ging uitlopen. Lees er hier meer over. Ik weet niet of ik het helemaal goed heb gedaan, maar wonder boven wonder..... er komen kleine blaadjes aan! Ook deed ik in hetzelfde potje schijfjes cherrytomaatjes. Biologische tomaatjes in biologische potaarde. En na een tijdje kwam er wat groen op. Ik vertroetel ze. En kan niet wachten tot ze in grotere potten kunnen.

Links het kontje van de sla, midden de uitgelopen blaadjes, rechts de ontkiemende tomatenzaadjes. Klik op de foto om hem groter te zien.
Ook de aardbeienplant doet het goed. Kijk maar.

's Morgens schijnt de zon op mijn balkon. Leuke schaduwen. Helemaal in mijn knollentuin!


14 opmerkingen:

 1. Ja dat je zo kan genieten van 'groen' dat het doet hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groot of klein,
  een tuin moet er zijn! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk. Het idee om zo nieuwe sla en tomaten te krijgen is helemaal nieuw voor me. Echt leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha wat een grappige uitdrukking, ik kende ‘m niet 😁.
  Een superleuk idee om zo sla te kweken, ik ben benieuwd hoe groot de krop weer wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo zie je maar hoe je van een klein balkon iets leuks kan maken en ervan geniet .En op deze manier is het geen straf om achter de Geranium te zitten !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijn balkon heb je zo. Ben heel benieuwd hoe het sla-project uitpakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. A lovely balcony garden! So happy that you are enjoying it! And thank you for the tips regarding the lettuce and tomatoes. I will try this!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk dat je zo in de aarde kunt wroeten. En dan ook nog mooie foto's maken En binnenkort lekker van eten. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geheel tegen mijn verwachting in heb ik gister de tuinwinkel bezocht en flink wat gekocht. Geen 1-jarig spul ik ga die tip van de sla onthouden. We hebben nu ook een kropje in een potje stond in de winkel al met kluitje eraan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je bent ook al besmet met het tuinvirus. Ja, die sla met een kluitje ga ik ook proberen.

   Verwijderen
 10. Wat een gezellige plek. Ik "moet" lavendel, geranium en aardbeien in mijn tuin hebben, dat geeft mij zo een fijn gevoel. Lavendel plant ik altijd zo dat je er wel tegenaan moet lopen en dan ruikt het zo lekker. Geraniums is iets nog uit Zuid-Frankrijk, ik hou er van en ja aardbeien staat ook voor vakantie volgens mij. Meestal eten de vogels ze op maar dat ik geen drama. Dag lieve Judy, geniet maar lekker.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.