Pagina's

13 augustus 2020

powerKijk, ze wassen uit de kluit, mijn tomatenplanten. Ze nemen langzaam mijn balkon over. Behalve deze drie staan er nog vier. En ze doen het goed. Cherrytomaatjes worden het.....Op facebook kwam dit voorbij. En ik kan het beamen. :) Geld en status heb ik niet of nauwelijks. Maar tomatenplanten..... wel. Een andere bron van vreugde, zijn de vogeltjes op mijn balkon. Er staat een waterbak. Zoals ik ook bij mijn vorige huis had. Ik legde er stenen in die we zelf vonden vroeger, toen we nog in Amerongen woonden. Toen mijn zoon nog klein was. En het beeldje van de dikke duif, dat ik kocht in mijn vorige woonplaats Zeist. 

De meesjes hebben de waterbak ontdekt. Ze drinken eruit. En ik moet heel veel geduld hebben om ze op de foto te krijgen. Want één beweging en weg zijn ze. De dikke duif is een prima uitkijkpost. 

Blijf veilig en blijf koel!

P.S. Dit is mijn eerste bericht met de nieuwe Blogger interface. En het is goed gegaan, voor zover ik kan zien.  


23 opmerkingen:

 1. Leuk idee, die stenen. Ga ik ook doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Neeltje! Geeft wat niveaus in het water, dan kunnen ze er makkelijker weer uit. En het staat ook leuk. Zeker als het stenen zijn met een herinnering. :)

   Verwijderen
 2. En wat zullen de tomaatjes straks heerlijk smaken. Super leuk om de planten zo te zien groeien. Gezellig die vogeltjes bij de drinkbak. Ik heb die bakken aan mijn dochter gegeven toen we verhuisden, beetje dom dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat doen de tomatenplanten het goed. Wat zijn ze hoog. Hoe deed je dat ook al weer. Zaadjes van een tomaatje in een pot? Probeer ik dat volgend jaar ook eens. Wat heerlijk die vogeltjes.

  Het ziet er prima uit. Vond je de nieuwe interface gemakkelijk gaan? Bij mij duurde het foto's uploaden heel lang en het liep vast. Ik begrijp nu dat de oude blijft bestaan, maar dat wanneer je vanaf eind augustus de nieuwe aanhebt je niet meer op de oude kan. Achteraf blijkt dat bij picasa ook zo te zijn geweest. Toen was ik supersnel van wisselen. En keek raar op wanneer anderen lang erna vertelden dat ze Picasa gebruikten. Wat kies jij de nieuwe of de oude interface?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon tomaten (cherrytomaten in mijn geval) in schijfjes snijden overdwars. En die schijfjes in een schaal met aarde doen. Na een tijdje ontkiemden er heel veel, waarvan ik de grootste in grotere potjes heb overgezet. Van de 21 heb uiteindelijk zeven in grotere potten overgezet. Ze worden wel heel groot, ik heb ze aan de balustrade van het balkon vastgebonden. En getopt, want veel groter hoeven ze niet te worden op het balkon.

   In het begin verschenen de thumbnail fotootjes niet in de widgets (bloglijst en recent posts). Maar nu wel. Je bent natuurlijk meer gewend aan de oude versie, maar de nieuwe zal ook wel wennen. Het is nu steeds even zoeken waar alles staat, maar alles zal wel wennen.

   Ik was nooit zo'n fan van Picasa, dus dat het ik nooit gemist. Maar al die veranderingen zijn wel ergerlijk, vind ik.

   Verwijderen
  2. De oude blijft niet bestaan volgens mij. Binnenkort is de nieuwe definitief.

   Verwijderen
 4. Ha: 'ze wassen uit de kluit'. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zien er mooi uit. Heerlijke cherrytomaatjes. Je eigen tomaten smaken altijd beter dat die uit de winkel. Leuk hoor. Volgend jaar weer.
  Is de dikke duif waar het koolmeesje op zit?
  Het waterbakje die hier op balkon staat is eigenlijk nooit bezocht door vogeltjes. Echt jammer, wat vogeltjes op balkon is leuk en gezellig. Vooral mussen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, op de bovenste foto kun je de dikke duif beter zien. Maar hij heeft inmiddels hetzelfde verweerde uiterlijk als de stenen, dus heel duidelijk zie je de duif er niet meer in.

   Verwijderen
 6. Zooo.. die tomaatjes gaan echt wel als de brandweer hè.. nu nog brandweerrood worden en je kunt gaan snoepen! Zoek alvast maar receptjes om het teveel in kwijt te kunnen.. ketchup of zo, want het zal vast te veel zíjn! :-)
  Grappig die vogeltjes.. en je hebt er toch een paar kunnen verschalken met de camera!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar het duurt wel lang hoor voor ze rood worden. Ik kan niet wachten...

   Verwijderen
 7. Even kijken wie Blogger Judy is ... mijn oog wordt getrokken naar de titel van een lied, ik ken meerderde versies, ben nu wel nieuwsgierig naar welke versie jouw voorkeur heeft *glimlach*


  Hoe dan ook, je woont in een mooie stad... en ik wil je alvast welkom heten bij 6W1B in haar nieuwe jas.. en natuurlijk veel plezier wensen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ben ik wel heel nieuwsgierig welke songtitel je ziet. Bedoel je Bubbels? Er staat een link naar een song in de zijkolom. Forever blowing bubbles....
   Succes met de zeswoordverhalen. Ben benieuwd welke opdrachten we van je ontvangen...

   Verwijderen
 8. Wat heerlijk als je straks je eigen tomaatjes hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lekker om straks even naar het balkon te lopen om te snoepen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij hebt ontzettend veel power Judy, als ik je tomatenplanten bekijk. Nu inderdaad nog wachten totdat ze rood worden.
  Leuk hè dat de vogels komen drinken. Als ze eenmaal ontdekt hebben dat er water is blijven ze terugkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zien ze er veelbelovend uit, de tomaatjes! En ik moest glimlachen om de leuke tekening over wat mensen een gevoel van macht geeft : )

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gaaf die tomaten, heb ik niet in de tuin misschien volgend jaar. De meesjes zijn erg leuk, hier in de tuin eten ze de zaden en drinken ook. Komen ook duiven, maar inderdaad schrikachtig en zo weg.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.