Pagina's

18 september 2020

met een kruk of naast mijn schoenenLopen dus. Ik liep laatst met mijn kruk naar de Kloostertuin, waar ik vaak even binnenloop voor een dosis natuur. Er staat bij de ingang een prachtige blauwe regen. En ook deze 'trompetbloem'. Al een beetje op haar retour, maar nog net mooi genoeg voor een foto. Wel met tegenlicht.....Ook verkocht ik weer een paar schilderijtjes. Aan iemand die al meer van mij kocht. Vandaar dat ik ook naast mijn schoenen liep. 

Voor wie erin geinteresseerd is, vertel ik hieronder hoe ik mijn schilderijen verstuur. Ik vouw de aquarel eerst in wit papier, ter bescherming. Dat leg ik op een stuk stevig karton. Meestal is dat de achterkant van een aquarelbloc. Ik bewaar die achterkanten omdat het echt heel stevig en onbuigzaam karton is, ideaal voor dit doel. Eventueel snij ik het op maat. Ik voeg er nog een wenskaart en een visitekaartje bij, waar ik aan de achterkant iets persoonlijks op schrijf. En dat geheel wikkel ik in plactic folie, waardoor het niet kan verschuiven en goed beschermd is. 

Of dit allemaal nodig is, weet ik niet. Het is natuurlijk waterverf op papier dat ik verstuur. Je wilt niet dat het vouwt of kreukt, of beschadigd raakt doordat het verschuift in de verpakking. Het plastic folie houdt de boel goed op zijn plaats.

Dan pak ik het geheel in in het stevige bruine pakpapier, waar ik laatst al over schreef. En dan eerst even wegen op de keukenweegschaal. Want met al de bescherming is het pakje wel zwaarder. Frankeren kan tegenwoordig online, reuze handig. Je kunt meteen zien wat voordeliger is, als pakket of als brief. Als je alle gegevens hebt ingevuld, en hebt betaald, kun je een etiket uitprinten. En dan kan het worden verzonden. Fluitje van een cent.

Vaak 'versier' ik de envelop met dezelfde turquiose strik die op mijn visitekaartje staat. 

En dan maar hopen dat alles goed aankomt. Ik ben altijd blij als ik bericht krijg dat het is aangekomen. Eén keer duurde het 3 weken voordat een pakje in Engeland aankwam. Ik kreeg al mailtjes van de koper waar het toch bleef. Gelukkig kwam het uiteindelijk toch goed. Pff, een hele opluchting.


13 opmerkingen:

 1. Duidelijk uitgelegd en blijkbaar werkt jouw verpakking goed.
  Leuk dat je weer wat hebt verkocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het maakt het pakje wel zwaarder, met hogere verzendkosten, maar ik wil wel dat het goed aankomt.
   Etsy promoot je als je gratis verzending aanbiedt, dus je moet dat wel in je prijzen doorberekenen. Doordat ik meer verkoop, word ik ook meer gepromoot, ook zoiets van Etsy. Ook hoe meer je te koop aanbiedt, hoe meer promotie, en dus meer bezoekers. Beetje ondoorzichtig beleid, maar ik merk het wel.

   Verwijderen
 2. Je weet nooit hoe er onderweg met pakketjes omgegaan wordt, maar zo goed beschermd als jij ze verstuurd kan het niet mis gaan.
  Mooi die trompetbloemen, fijn dat je toch daarnaar toe kunt op krukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb van op vakantie ook nog foto's met trompetbloemen.. mooi zijn die hè! Toch fijn dat je nog een beetje mobiel bent met die kruk!

  Kan me voorstellen dat je wilt dat je werk goed aankomt.. en dat zal zo wel lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, mooi zijn ze, de trompetbloemen. En die kruk heb ik lang vermeden, maar het geeft me zo veel meer bewegingsvrijheid.

   Verwijderen
 4. Goede informatie. Maak je de groene streep met het strikje zelf? Wat fijn dat je weer wat verkocht! gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Geri. Ja, gewoon met viltstift en lineaal maak ik die streep, en het strikje teken ik erbij. Maar een eenvoudige versiering, hoor, maar net even meer dan een zakelijk pakje.

   Verwijderen
 5. Aan jou zal het zeker niet liggen of het goed aankomt! Leuk dat je wat extra's met eigen signatuur meestuurt, hou ik van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De versiering is niets vergeleken bij wat jij doet, maar net even dat accent om te laten zien dat het een leuk pakje is. Ik vermijd erop te zetten De Draad Aquarellen, om te voorkomen dat het 'zoek' raakt ergens in de post.

   Verwijderen
 6. Mooi hoor die Trompet bloemen .Goed om je schilderijtje zo zorgvuldig in te pakken want het zou zonde zijn als het beschadigd .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zeg je dat leuk: een dosis natuur. Onontbeerlijk als je het mij vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.