Pagina's

17 september 2018

een vol hoofd, een volle werktafel en een fotogenieke keukentrapHet was al een tijdje stil op mijn blogs, maar dat wil niet zeggen dat hier niets gebeurt. Mijn werktafel ligt vol met spul, en mijn hoofd loopt om.

Een tijdje geleden schreef ik al dat ik graag prints van mijn schilderwerk wil maken. Mijn oude huis-tuin-en-keuken-printer ging kapot. En dat was een goed moment om na te denken over een betere kwaliteit printer. Een grote uitgaaf. Ik ben er nog niet uit. Wel heb ik via Marktplaats een andere printer gekocht, waarmee ik al leuke kleine dingetjes kan maken. En daar ben ik nu druk mee.
Decisions, decisions. Wat voor papier gebruik ik voor een goede print? Maar niet alleen dat, ik wil het ook leuk verpakken, als ik het in mijn Etsy winkeltje ga verkopen. En een strikje eromheen. En hoeveel kost het verzenden? Vandaar de keukenweegschaal op mijn werktafel. Het pakje moet niet te zwaar en te duur worden.

Ik maakte er ook mooie foto's van. Mijn hele huis haalde ik overhoop om dingen te vinden om de foto's mee 'aan te kleden'. Kerstspullen, kinderspeelgoed, en leuk papier. De keukentrap bleek heel fotogeniek te zijn.

Langzaam komt er lijn in mijn nieuwe project. Nog even geduld.11 opmerkingen:

 1. Wat een leuk bericht. Ik maakte me al een beetje bezorgd.Je Etsy shop gesloten en ik hoorde weinig van jouw kant.Maar er is gelukkig een mooie reden.Ik ken het plezier dat dit soort voorbereidingen geeft zo goed. Het is zo leuk. Genieten. Waar ik heel erg benieuwd naar ben is hoeveel prints maak je van 1 schilderij? Je doet het zelf begrijp ik? Dat kun je natuurlijk bij elke koper er 1 print van maken. Of een aanbieding van 5 geprinte kaarten maken. Maar wanneer je bij een drukkerij laat printen moet je denk ik meer laten drukken. Maar verkopen die Etsy shopkeepers dan alles? Ik zie wel dat andere kunstenaars behoorlijk wat verkopen. En dat terwijl het niet de originelen zijn. Verkopen prints betere dan originelen, vraag ik me af?
  Projecten, ik ben er dol op. Veel plezier verder en succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, het naamkaartje is al af.
  Nou, ik ga voorlopig geen grotere prints maken, want dan moet het wel kwaliteit hebben, vind ik. Maar kaarten en kleine dingetjes kan wel, maar het kost veel tijd om te printen en te snijden. Laten printen is behoorlijk duur.
  Ik weet niet of prints beter verkopen, ik zie idd veel mensen dat doen. Ik denk dat ik wel series zou kunnen printen van kleine schilderijtjes, A5 formaat. Of kaarten. Dat kan ik zelf doen.
  Mijn winkeltje heb ik tijdelijk in vakantiemodus gezet, maar ik wil wel gauw weer open gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik een nieuwe printer nodig had, mocht ik (na een telefoontje) een aantal documentjes (verschillende tekeningen in kleurpotlood en inkt) naar de fabrikant mailen, die ze dan op verschillende types printers en verschillend papier uitprintte. Deze werden dan via de post weer naar me gestuurd. Zo kon ik van te voren perfect zien hoe een print van mijn tekeningen eruit zou komen te zien bij dat type printer. Ik vond dat heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is goede service, zeg! Ik heb contact gehad met een fabrikant, en een lijst gekregen van printers die aan mijn wensen voldoen. Vooral de kleuren moeten goed zijn. En met thuisprinten kun je ook nog een beetje de kleur bijstellen indien nodig.

   Verwijderen
 4. Ik ben ook benieuwd naar je creaties en je winkeltje.
  Had al vaak van Etsy gehoord, maar wist nooit wat dat was. Nu toch maar eens opgezocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een grote, mooie klus. Ik heb van de zomer veel postkaarten via Etsy gekocht, bewust van illustratoren uit Nederland. Kaarten doen het goed wat mij betreft ;-) Ik ben benieuwd Judy!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Etsy is echt een leuk platform voor mensen die creatief zijn. Ik heb er ook diverse dingen van anderen gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt er een mooi en verzorgd pakketje van gemaakt Judy, zo leuk om te ontvangen! Dank je wel! Het het is een fijne aanvulling voor mijn echte post en kadootjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het goed is aangekomen. En dat het in goede aarde valt! Ik ben nu een voorraadje aan het maken voor de verkoop, jij bent min of meer mijn 'proefkonijn', nu ik weet dat het goed aankomt in deze verpakking. Veel plezier ermee!

   Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.