Pagina's

08 september 2020

rijk



Hoera, ik verkocht sinds maanden weer eens een schilderijtje via mijn Etsy winkeltje. Vanmorgen deed ik hem op de bus. Naar Lissabon.....
Mijn zoon appte: Dus als ik later een overzichtstentoonstelling wil houden, moet ik je schilderijen over de hele wereld terugkopen. Haha, inderdaad. Dat komt doordat Etsy een Amerikaans platform is waar mensen van over de hele wereld hun zelfgemaakte werk aanbieden. Echt van over de hele wereld. En daar zit ik dan tussen. Mijn eerste verkoop een aantal jaar geleden ging naar Serajevo, Bosnië-Herzegowina. Gek idee dat mijn margrieten daar aan de muur hangen.

Het bruine pakpapier is een verhaal apart. Mijn formaat aquarel past meestal net niet in een grote envelop. Bovendien ben ik dan bang dat er een vouw of een kreuk in komt. Dus ik verpak het samen met een stuk stevig karton. Op zoek naar stevige kwaliteit pakpapier kwam ik terecht bij een kantoorboekhandel bij mij in de buurt. Ik zei: doe maar een hele rol. Niet beseffend dat die rol 12 kilo woog. Enfin, ik heb pakpapier voor de rest van mijn leven. En ook nog voor die overzichtstentoonstelling.

Ik verdien niet veel met mijn schilderijen. Deze keer al helemaal niet, want hij zat in de uitverkoop. Dus rijk word ik er niet van. Geen miljoenen. En geen grote erfenis voor mijn zoon. Misschien moet ik eerst mijn oor afsnijden, riep ik nog.

Maar wel rijk aan ervaringen en rijk aan het idee dat een ander mijn werk mooi vindt. En daar hopelijk net zo veel plezier aan beleeft als ik toen ik het schilderde.


18 opmerkingen:

  1. Het is een compliment dat iemand het aan de muur wil hebben en ik denk dat je dat ook verdient en dat je er blij mee moet zijn, ook als het zoveel geld niet is. Ik zou het bijvoorbeeld best leuk vinden als ik weer eens wat geld ging verdienen met mijn foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik ben er ook blij mee. Sinds internet is het niet meer zo makkkelijk om geld te verdienen met foto's. Iederen pikt ze van het net.

      Verwijderen
  2. Ben je niet een beetje nieuwsgierig,waar het schilderijtje hangt? Kon je maar even kijken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms laten mensen wel eens wat horen, dat is heel leuk. Of ik krijg een foto opgestuurd. Ik weet dat een musje hangt tussen andere vogelschilderijen in Amerika. En mijn anemomen hangen bij de moeder van de koper in Bristol. Dat vergeet ik dan niet, omdat er vertraging was in de verzending en hij bijna niet op tijd was aangekomen voor haar verjaardag.

      Verwijderen
  3. Wat leuk, Judy. Is het de aquarel van de verfkwasten? Die vind ik ook zo prachtig. Ik vind jouw verpakking altijd echt prachtig. Zo strak, professioneel. gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, het was een bosgezicht, al een oudere aquarel. Die kwasten hou ik zelf en gebruik ik voor logo e.d.
      Dat het pakje zo strak oogt, komt door het stevige karton (achterkant van aquarelbloc) en het dikke papier. Daardoor is het goed beschermd, maar weegt het ook meer, dus meer verzendkosten.

      Verwijderen
  4. En nog meer anemonen bij mij. Inmiddels ingelijst. Dit is een melding voor je zoon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat was ik niet vergeten, hoor! Leuk dat ie ingelijst is nu. Ik zal het doorgeven. :)

      Verwijderen
  5. Mooi geschreven Judy en gefeliciteerd met je verkoop!
    Ik ben fan van het bruine pakpapier, komt altijd van pas! Ook voor de erfenis ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk Judy, en ook nog dat het de grens over gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Altijd leuk als je iets verkoopt, ook al is het voor weinig geld. Het is een compliment voor je. De mensen vinden het mooi wat je schildert.
    Je weet maar nooit, sommige kunstenaars krijgen pas erkenning als ze dood zijn. Kijk maar naar Van Gogh.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat maak je toch mooie dingen en wa eluk dat je weer iets verkocht hebt. Veel liefs van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk dat je werk de hele wereld over gaat. Daar kunnen veel van je lezers alleen maar van dromen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Toch leuk zeg, dat iemand je werk koopt! En ook nog eens helemaal in Lissabon.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hahaha een rol van 12 kilo! Ik heb zelf ook wel een rolletje bruin pakpapier.. is inderdaad het stevigste als je iets op wilt sturen. Maar het mijne weegt denk ik nog geen 2 ons hahahaa!
    Leuk dat je aquarellen over de hele wereld hangen.. móét toch wel een heel trots gevoel geven!
    Hé, heb je je zijkolom veranderd? Dat gedichtje van Neeltje Maria Min ken ik.. dat heb ik eens gefotografeerd in Leiden waar het groot op een gevel stond.. vond het prachtig. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha mizzD, ben je weer terug? Was het inderdaad 'spannend'?
      Het is wel heel zwaar kwaliteit papier. En zo'n rol voor een winkel, zo groot. Kun je je voorstellen hoe ik heb lopen zeulen om hem thuis te krijgen?
      In de zijkolom is het oud blogbericht waar ik laatst aan moest denken. Dus ik haalde het weer uit de archieven. Niet iedereen ziet het, als je mobiel kijkt zie je de zijkolom niet.

      Verwijderen
  12. Ja, ben er weer en nee, was helemaal niet spannend.. gewoon extra opletten en af en toe een mondkapje op. :-¤ Het was verder vooral heel erg genieten.. we hebben zó geboft met het weer!
    Ja, zo'n rol voor een winkel.. ik zie het voor me hoe je hebt lopen sjouwen hahaa!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.