Pagina's

27 oktober 2020

enge dingen

 
De bomen aan de achterkant van mijn flat verkleuren langzaam. Er is nog veel groen blad. Mijn balkon ligt vol gele bladeren. Ik kocht viooltjes op de markt om mijn balkon een beetje op te fleuren. Daar is allemaal niets engs aan.....

Maar gisteren moest ik naar de tandarts. Doodeng, sowieso al, maar in deze tijd helemaal. Maar het was goed geregeld. Eerst met de lift naar de vijfde. Daar zag ik een beetje tegenop, maar ik stond er alleen in. Looproute door de gang en wachtruimte. Overal handen desinfecteren. En mondkapjes. Behalve natuurlijk in de behandelstoel. En alles werd weer schoongemaakt na mij. Het voelde veilig.

Het was een nieuwe tandarts, omdat mijn oude plotseling was overleden. Altijd spannend hoe de nieuwe zal zijn, want ik heb wat smoelensmids in mijn leven meegemaakt. Breek me de bek niet open. Maar ik was heel tevreden. Een jonge Aziatische vrouw, die alles uitlegde wat ze deed. En het zag er allemaal goed uit. Ik kreeg zelfs complimenten. Wel moet ik naar de kaakchirurg voor het trekken van een kies, met een verdoving waar ik niet allergisch voor ben. Dat kan niet bij de tandarts zelf, wel bij de kaakchirurg. Dus ik moet toch weer een enge gang naar het ziekenhuis maken, met de bus. 

Mijn overbuurvrouw in het verzorgingshuis waar ik tegenover woon, vulde vorige week haar plantenbakken met viooltjes. Zo bracht ze me op het idee. Er heerst corona in het verzorgingshuis, vertelde ze. In het voorjaar bleven ze daarvan gevrijwaard. Maar nu niet dus. Eng. 


15 opmerkingen:

 1. Oh vreselijk, de tandarts. Ik ben gelukkig twee weken geleden net geweest. Fijn dat je nieuwe tandarts prettig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat alles is meegevallen bij de nieuwe tandarts. Moet je op korte termijn die kies laten trekken of kan dat nog een tijdje uitgesteld worden?

  Ik weiger nog met iemand (wel met mijn man) in de lift te staan. Dat is een kleine ruimte met slechte ventilatie. Sowieso heb ik een mondkapje op in de lift.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij kan het nog wel even uitgesteld. Die kies is licht ontstoken en moet eruit voordat ik aan mijn knie geopereerd zou worden. Maar dat gaat voorlopig niet door. Dus ik heb geen haast.
   Hier vind ik het trappenhuis eng. Ik woon op de onderste woonlaag en iedereen komt langs mijn deur. Ik ontsmet altijd mijn handen als ik dar langs ben geweest. Ook op weg naar buiten.

   Verwijderen
 3. Ik moest toevallig in die coronaluwe tijd.. in juli.. maar bij ons was het ook allemaal al goed geregeld hoor. Alleen de mondhygiëniste die van mijn leeftijd is en die altijd gezellig eerst even wat met me kletst als ik bij haar in de stoel zit, deed dat wél zonder haar beschermende middelen op.. pas
  toen ze ging werken deed ze mondkapje en plastic scherm op.. vond ik wel een beetje slordig van haar en ik hoopte er maar het beste van. Gelukkig heb ik er niks van gekregen.. ik zou er nú denk ik wel wat van zeggen, maar ik hoef pas weer in januari. Reizen met openbaar vervoer.. dát vind ik ook echt eng.. ik kan gelukkig veel lopend hier.. of met de auto als het wat verder weg is.. ik hoorde laatst van iemand die Corona heeft opgedaan toen ie een klein stukje met de trein gereisd had.. ik durf dat nu echt niet te doen. Jammer dat het voor jou niet anders kan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bus is gelukkig nooit erg vol. Makkelijk afstand te bewaren. En handen ontsmetten als je in de bus bent geweest. Trein is drukker volgens mij. Maar het liefst blijf ik in mijn bubbel.

   Verwijderen
 4. Fijn dat het meeviel bij de tandarts en sterkte (later?) bij de kaakchirurg..
  Ik ben een angsthaas voor tandartsen....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja heel eng! Maar die viooltjes zijn erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om zo'n aardige nieuwe tandarts te hebben helaas moet je toch naar de kaakchirurg dat is minder leuk .Ook ik heb weer manden met viooltjes en ze doen het goed .Helaas die aan de schuurhangen worden de bloemetjes opgegeten door de vele slakken .Mijn man haalde er zo'n 40 weg op een randje van 20 cm bij 2 meter en elke dag zitten er weer een stel.Sterkte als je naar de kaakchirurg moet .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klopt Judy, dat is inderdaad eng. Maar fijn dat je nieuwe tandarts je goed is bevallen, dat scheelt weer voor de volgende keer. Succes bij de kaakchirurg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik krijg ook zin in viooltjes, wat staat dat gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige viooltjes, dat zal fleurig staan op je balkon.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een fijne tandarts is een hoop waard, vervelend van de kies hoop dat je het nog uit kan stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is precies wat ik ga doen, Liesbeth. Uitstellen.

   Verwijderen
 11. Naar de tandarts blijft spannend hè? Ik blijf het eng vinden, maar goed poetsen en flossen en zo scheelt veel. Heerlijk vrolijk, die viooltjes. Daar heb je de hele winter plezier van.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er is veel (onderhuidse) spanning, maar blij dat heel veel zo goed geregeld is!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.