Pagina's

7 oktober 2020

bubbel


Even bijpraten. 

Maandag was ik bij de orthopeed. De knie-operatie gaat voorlopig niet door. Mijn keus. Op verschillende plekken wordt de reguliere zorg afgeschaald. Hier in het oosten (nog) niet. Maar ik worstelde zelf met twijfels of dit wel het juiste moment was.....

Nachten heb ik er wakker van gelegen. Ik hoorde steeds meer verhalen over mensen die niet thuis bleven met klachten. Of met huisgenoten met klachten. Ook in de zorg. Omdat ze hun collega's niet in de steek willen laten. Kijk, in het ziekenhuis, daar maak ik me geen zorgen over. Maar daarna. Revalideren elders of thuis, thuiszorg en andere hulp, fysiotherapie. Allemaal komen ze over de vloer. En het zijn in de eerste ronde niet de meest beschermde mensen geweest. Ook nu nog niet. En de coronacijfers lopen schrikbarend op.

Ik zit in mijn bubbel. Mijn zo veilig mogelijke bubbel. En daar wil ik in blijven. Ik loop al een tijdje met een kruk. En dat gaat hartstikke goed. De pijn wordt steeds minder. Ik hou het zo nog wel een tijdje vol. Voorlopig. Wat een raar jaar is het toch.

Vandaag kreeg ik een griepprik. Niet in de praktijk van mijn huisarts, maar in een kerk. Heel goed geregeld was het. Ruimte genoeg om afstand te houden. Vier prikrijen. En ik werd in de (veel kortere) rij van minder-validen en kinderen ingedeeld. Het heeft ook voordelen, die kruk.

Gisteren liep ik even naar de kastanjebomen op de Brink. Daar is er maar eentje die kastanjes produceert. Even een paar oprapen voor in mijn jaszak. En toen een kopje koffie bij de H.ema. Veilig. Met mondkapje, handen desinfecteren en tafeltjes gescheiden door spatschermen. Naam en telefoonnummer worden genoteerd. Een veilig kopje koffie.
28 opmerkingen:

 1. Ik begrijp je volkomen.. het zijn toch plekken en beroepen die meer risico met zich meebrengen.. en wie voorzichtig is wil dat nu niet. Gelukje bij een ongeluk dat je met die kruk toch nog redelijk uit de voeten kunt.
  Blijf maar lekker in je veilige bubbel hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag op tv een wijkverpleegster, die zonder mondkapje de meest kwetsbare mensen bezoekt. Niet haar keus, hoor, maar ze hoeven zich gewoon niet te beschermen. Voor die beroepen is niets geregeld. Dat is toch onbegrijpelijk.

   Verwijderen
  2. Ja, dat is het.. er zijn veel dingen hier nog echt niet goed geregeld en ik snap niet waarom niet. Het loopt weer gierend uit de hand en we lopen er met z'n allen weer achteraan.. echt belachelijk voor zo'n goed ontwikkeld land.

   Verwijderen
  3. In de zomer leek het allemaal mee te vallen. Zeker hier in het oosten. Maar ook hier loopt het op. Eerst maar eens zien hoe dat verder gaat.

   Verwijderen
 2. Dit maakt me nu weer boos. Verdorie Judy, jij neemt deze beslissing, waarvan ik denk dat hij keigoed is. Maar ik word nu weer boos op al die mensen die er zo gemakzuchtig of zelfs tegendraads mee omgaan. Al die idioten waarover ik steeds lees. En dan moet iemand als jij deze beslissing nemen. Maar dit daargelaten. Ik begrijp je behoefte aan veiligheid zo goed. En je hebt gelijk in je keuze. Gelukkig is de pijn nu te dragen. Ben blij dat je nu een stok hebt en wat een mooi bijeffect geeft deze stok. Dat brengt ook wat vrolijkheid. Je bent een kei, Judy! Je durft onafhankelijk te denken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Geri. Ik bloos ervan. Maar ik sta 100% achter mijn besluit. Ik voelde nogal de druk van mensen in mijn omgeving, die mij overdreven vonden. Maar juist die zorgmensen hebben in ronde 1 de besmettingen binnen gebracht. En nu is het weer niet goed geregeld. Hoe kan dat nou?

   Verwijderen
 3. Ik sluit me aan wat de vorige mensen hebben geschreven. En je hebt gelijk.Je moet zo ontzettend oppassen. Alleen al omdat er mensen zijn die geen 1,5 meter afstand houden en geen mondkapje dragen.
  Daarbij zijn er al in verschillende ziekenhuizen en verpleeghuizen medewerkers besmet geraakt met corona. Nee, is absoluut geen veilig idee. Sterkte Judy.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel verstandig Judy om de operatie uit te stellen en gelukkig kun je je met de kruk redelijk redden .De zorgverleners die bij iedereen thuis komen zou ik ook huiverig voor zijn ,mijn dochter is verzorgende en hoeft geen mondkapje te dragen en ik vind dat gewoon tenenkrommend .Nu was ze wel in contact geweest met iemand die nu corona heeft en ze word niet getest .Ze komt niet hier bij ons uit voorzorg .Ja dit is echt een naar jaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wat me dwars zit: de verzorgenden die je nodig hebt na de operatie. Dat is gewoon niet goed geregeld voor die mensen. Wat erg dat je dochter dan niet bij jullie kan komen, maar ook verstandig.

   Verwijderen
 5. Het is heel belangrijk dat je doet waar jij je goed bij voelt Judy. En als zo de pijn uit te houden is helemaal. Blijven genieten van de dingen die wel kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ALs er neit meer ellende door ontstaat dan is je keuze heel goed. Met mondkapje, afstand houden allemaal wel zo verstandig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, ook ik vind je keus verstandig. En ook ik hoor bij de mensen die misschien wel overdreven voorzichtig zijn en gevonden worden.'t Is niet anders, dan maar overdreven. Ik moet een staaroperatie. Het kan geen kwaad als ik het nog niet doe. Mooi dat ik het niet doe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, Bettie, wacht maar gewoon. Na een knie-operatie heb je een periode hulp nodig, en dat zit me niet lekker.

   Verwijderen
 8. Hopelijk ligt dat coronagedoe snel achter ons en kun je je laten opereren aan je knie. Twee buurvrouwen van mij hebben zich nog net voor de tweede coronagolf laten opereren en zijn nu goed herstellende. Zij zijn beiden wel thuis en hoeven niet naar een revalidatiecentrum, dus krijgen waarschijnlijk alleen de fysio over de vloer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoopte ik, dat ik voor de tweede golf al geholpen was. Maar helaas.
   En vergeet niet, naast de fysio heb je ook de wijkverpleging en thuiszorg nodig. En ev. huishoudelijke hulp. Tenzij je familieleden hebt die het doen.

   Verwijderen
 9. Jij denkt aan mogelijke besmetting via verzorgende. Een ander nadeel kan zijn,dat er zoveel positief geteste mensen zijn bij een thuiszorgorganisatie, dat je amper hulp hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een goed besluit van je. Ik dacht niet verder dan de operatie, maar er komt zeker een heel project achteraan. Fijn dat je je goed kunt behelpen met die stok. Gewoon gebruiken, daar zijn ze voor gemaakt. Sterkte verder hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In je eigen bubbel, hoe goed gekozen is het woord bubbel voor jou. Verstandige keuze hoor, zeker als pijn niet meer zo op de voorgrond staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat klinkt als een goed doordacht besluit. En wat fijn dat de pijn minder wordt en het met de kruk zo goed gaat. Dan kan het uitstel ook best lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. In deze tijd is het bij mij ook veel afwegen of ik wel naar een ziekenhuis zal gaan. Onlangs ook operatie gehad wat echt moest maar geheel op mijn gemak voelde ik me in het geheel niet want was in ziekenhuis waar veel corona patiënten lagen dus ik was heel blij dat ik na een dag of 2 weer naar huis mocht. Was getest en ook gelukkig goed. Vanmiddag moet ik weer voor een duplex onderzoek en dat was weer afwegen maar ik wil ook wel weten of alles nu goed is in de buik en het hart. En twijfels zijn er hier ook wel of een mondkapje wel echt helpt. Gelukkig laat in middag dus dat scheelt weer. Maar toch is er die angst...! Het nagesprek heb ik gezet naar telefonische afspraak want dat leek mij weer beter. Voor mijn zwakke knie loop ik ook met een kruk en deze heb ik ook al 2 jaar uitgesteld omdat ik hierover dus ook twijfel daar er ook slijtage in spel is en dan weet ik niet echt of een kunstknie wel geaccepteerd word. En ach met een kruk gaat het best nog. Ouderdom komt nu eenmaal met gebreken. En deuken en kreuken horen nu 1x bij mij. Dus ik blijf ook even wat in mijn veilige bubbel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je langskwam, Tine! Bij mij werd de mate van slijtage pas duidelijk met de mri, en daarvoor op grond van onduidelijke röntgenfoto's werd een knieoperatie ook ernstig afgeraden.
   Lastig hoor, operaties in deze tijd, gelukkig ben je er goed doorgekomen. Blijf ook maar lekker in je veilige bubbel, Tine.

   Verwijderen
 14. Lijkt mij inderdaad een goeie beslissing alles bij elkaar genomen. En blijf gezond!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.