Pagina's

2 januari 2021

mijn woord voor het jaar 2021Ik doe het al een aantal jaar. Een woord voor het komende jaar kiezen. Als alternatief voor goede voornemens. Hoe je het woord concreet invulling geeft, kan in de loop van het jaar veranderen. Het is een intentie, een kompas. Ik vind het fijn om zo'n woord te kiezen. Waar sta ik nu en waar wil ik naar toe?

Voor 2018 koos ik 'helderheid', na een periode van loslaten. Voor 2019 was mijn woord 'thuis', wat betekent 'thuis' voor mij. Ook me thuis voelen in Deventer. Voor 2020 was het woord 'open', over openstaan voor nieuwe dingen, op mijn nieuwe plek. Over dat laatste woord schreef ik al eerder hoe dat uitpakte. 
 
Mijn woord voor het jaar 2021 is ..... 

 
verf


Wat ik bedoel is 
uit de verf komen

Het afgelopen jaar leek het wel of er niets uit mijn handen kwam. Corona haalde me uit mijn ritme. Ik kon me moeilijk concentreren. Wel ben ik het afgelopen jaar veel met spirituele dingen bezig geweest. Ik volg een aantal op astrologie gebaseerde blogs. Daar ligt nou eenmaal mijn belangstelling. Er was ook op astrologisch gebied veel te zeggen over het afgelopen jaar. Ik las heel veel. Ik nam veel tot me. Niet iets waar ik hier over blog. Veel te 'zweef'. Maar goed.

Ik realiseerde me dat mijn vorige woord voor het jaar, 'open', daar precies op slaat. Het is yin-energie, het vrouwelijke principe, het ontvangende. Informatie in je opnemen. En laten rijpen.

Het komende jaar wil ik een aantal doelen realiseren. Uit de verf laten komen. Ik schreef al eerder over mijn goede voornemens. Allereerst wil ik de tarot-cursus afmaken, waar ik in het voorjaar aan begon, begin corona. Ook wil ik, zo mogelijk, elke dag schilderen. Ik hoef niet iedere dag een meesterwerk af te leveren, maar door te doen, uit te proberen, hoop ik ideeën in mijn hoofd vorm te geven. Inspiratie vergt transpiratie, zegt de uitdrukking.

En 'uit de verf komen', concrete dingen doen, in de wereld zetten, is meer yang, het mannelijke principe, scheppende energie. 

En aan het eind van het jaar maak ik opnieuw de balans op.
Ik wens iedereen een mooi jaar toe. Op de manier zoals jij dat wil. 

20 opmerkingen:

 1. Wat een mooi woord en voornemen.Jammer,dat je niet over je lezen wil bloggen. Ik zweef graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, het is soms ook 'hogere wiskunde', hoor, wat ik lees. Maar wel prachtig om over na te denken. Misschien blog ik er wel eens over. Maar er zit wel een beetje 'zweef' in mijn blogjes soms, als je tussen de regels leest.

   Verwijderen
 2. Toch ook wel een mooi woord en ik zie het zo: Want diverse kleuren verf kan je op deze manier je leven kleuren zoals jij het zelf wilt. En voornemens heb ik nooit want ik neem het leven zoals het komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil ook graag "meezweven". Veel succes met de verfplannen. Ik doe mee, iedere dag iets maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet denken aan de tekst: Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtig woord, sowieso voor een kunstenares! :-)
  Ik heb mijn vorige woord zwaar laten liggen.. en het was nogalliefst 'hoop'.. wat we goed konden gebruiken vorig jaar! Maar ik had het als woord gekozen voor iets speciaals en daar werd al snel alle hoop voor de grond in geslagen. Ik denk dat ik dit jaar geen woord meer uitzoek.. ben er misschien te weinig 'zweef' voor..! ;-) (of zou dát dan juist misschien een mooi woord voor míj zijn..?) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoop is een mooi woord. En ik weet waarom je het koos. Maar misschien is het niet zo geschikt als intentie, als doel. En als je meer 'zweef' wilt in je leven dit jaar, dan is dat een goede keus. Maar ik kan niet voor je kiezen, dat moet je zelf doen. :)

   Verwijderen
 6. Succes met je voornemens. Verf heeft verschillende betekenissen. Uit de verf komen, maar ook kleur bekennen (omdat verf ook altijd een kleur heeft).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je blog over het woord van het jaar is mooi om te lezen, maar ik vind de reacties ook heel leuk om te zien en te lezen. Iedereen een goed jaar gewenst, met of zonder woord v/h jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, iedereen ziet er weer iets anders in. Leuk is dat!

   Verwijderen
 8. Wat een bijzonder woord! Daar kun je op heel veel verschillende manieren uiting aan geven. Elke dag iets creëren: mooi! Ik hoop dat 2021 uit de verf komt zoals jij dat voor ogen hebt, met misschien elke dag een ander kleurtje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk een woord voor het nieuwe jaar i.p.v. goede voornemens, Judy. Veel te ´zweef´ geeft een negatieve bijklank, daar voedt je de mensen mee die gauw het woord zweverig gebruiken als ze iets niet kunnen of willen begrijpen, of er geen moeite voor doen om zich te verdiepen in bepaalde onderwerpen. Ik hou van zweven haha, dus kom maar op met een leuk blog wanneer jezelf eraan toe bent om dit te delen hier.

  Wens je een goed, spiritueel en gezond 2021!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wietske! Vind je het erg negatief klinken, zweef? Ik bedoelde het meer als steekwoord voor spirituele dingen. Ik hou zelf erg van astrologie omdat het redelijk concreet is. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want bij het interpreteren gebruik je een hele hoop intuïtie.
   Erover bloggen is wel een ding, hoor. Het zijn heel persoonlijke ervaringen. Ik ben bang dat dat juist negatieve reacties uitlokt.
   Ik vind mezelf toch al behoorlijk persoonlijk op mijn blog. Er zit ook altijd wel een spiritueel tintje aan hoe ik dingen beleef. Dus, ik weet nog niet of, en zo ja hoe, ik daarover zou moeten bloggen. Maar wie weet.

   Verwijderen
 10. Verf....ik moet er even over nadenken. Ik wil wel wat meer doen met verf maar of me dat gaat lukken weet ik niet. Maar ik heb de tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het wel een leuk woord. Maar dan heel letterlijk: ik wil weer stofverven. En misschien worden er binnenkort ook wel muren geverfd.
  Verder hoop ik dat we allemaal goed uit de verf komen door meer voor onszelf te zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een verrassend woord, Verf! Ik vind het leuk zoals je hem uitlegt. Veel succes gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dank allemaal voor jullie mooie reacties!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.