Pagina's

18 december 2020

roze schaapjes en goede voornemens


 
Vanmorgen tracteerde de hemel mij op roze schaapjes. Mooi begin van de dag!
Nog mooier was geweest als ik zo vroeg al bij de IJssel had gestaan, maar helaas. Dit is vanaf mijn balkon gefotografeerd. 

Corona gooit iedere keer mijn routines overhoop.

Heel vervelend vind ik dat. Ik hou erg van structuur in mijn dag. Het is niet zo verkeerd om daar eens de bezem door te halen. Vindt het universum dan. Ikzelf sputter nog een beetje tegen. Ik ging heel vroeg wandelen in het begin. Maar als ik dat nu zou doen, zou ik in het pikkedonker wandelen. Ik deed heel vroeg boodschappen, maar sommige winkels waren pas om half tien open, dus dat hele vroege had soms helemaal geen zin. Koffie drinken kan niet meer. Mijn guilty pleasure op maandagochtend kan ook allang niet meer: een ontbijtje bij de Hema. Allemaal weg. Maar goed, er zijn erger dingen.

Het leidt wel tot een aantal goede voornemens. Geen 21 voor het jaar 2021, maar een paar. Kan altijd aangevuld worden.

 • Ik wil de cursus tarotkaarten afmaken. Ik ben er dit voorjaar aan begonnen. Maar mijn coronahoofd had moeite alle informatie op te nemen. Ik was al een beetje vertrouwd met de betekenis van de kaarten. Maar in deze cursus zijn sommige betekenissen een beetje anders. Verwarrend is dat. 

 • Ik wil elke dag schilderen. Veel of weinig, maar elke dag wat. Er een gewoonte van maken. Nu, in de winter, heb ik daglicht nodig om de kleuren goed te zien. Dus het tijdstip waarop ik kan schilderen is maar beperkt. Ergens heb ik een daglichtlamp, moet eens zoeken waar die is.

 • Ik wil anders bloggen. Hier moet ik nog over nadenken. Ik ben dit blog begonnen om persoonlijke dingen te schrijven. Ik hou van schrijven. En ik hou van persoonlijke groei. Ook spiritueel. Maar al te persoonlijk voelt erg 'naakt'. Ik worstel ermee wat ik hier publiceer. Het kan zijn dat de consequentie is dat ik minder blog of helemaal stop. Ben er nog niet uit.

Wordt vervolgd.
Ok, nu mijn kerstkaarten op de post doen.


16 opmerkingen:

 1. Maar die schitterende lucht is een cadeautje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De roze schaapjeslucht is prachtig, wat een kleuren.
  Het zou jammer zijn als je stopt. Maar je moet doen wat goed bij je ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is dat laatste de reden dat je je laatste postje delete? ik schrok ervan, want in m'n reader stond het nog, maar als je er dan op klikt staat er iets van een tekst van 'jammer, maar helaas'.. ik dacht even dat je al gestopt wás.. en dat zou ik echt wel jammer vinden. Hoe persoonlijk je je blog maakt.. tja, da's altijd een struggle.. vind ik ook hoor! Mijn blog líjkt érg persoonlijk, maar ik denk echt ook wel drie keer na bij wat ik schrijf.. voorál ook als het over 'anderen' (familie .ed.) gaat. Ik gebruik sowieso al geen echte namen, daar let ik erg op.. maar dus wel heel herkenbare foto's. Ach.. iedereen moet bloggen zoals hij/zij goed acht.. waar je je goed bij voelt.. nóóit 'naakt', maar comfortabel. Goed over nadenken inderdaad.. maar alsjeblieft niet stoppen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog een paar berichten gewist, nou ja in concept teruggezet.
   Kijk, schilderdingen kunnen op mijn andere blog. Hoewel de schilderblogwereld aardig is geslonken de laatste jaren. Verplaatst naar fb en instagram. Niet meer zo leuk daar.
   Foto's en wandelingen kunnen hier.
   Maar schrijven over dingen die me bezig houden, daar zit 'm de kneep. Moet daar nog over nadenken. Schrijven helpt, als een soort dagboek, om je gedachten op een rij te krijgen. Dat doe ik hier toch liever niet. Het gevolg is dat er constant een censor in mijn hoofd zit bij het schrijven.
   Ik gebruikte in het begin op mijn schilderblog ook mijn eigen naam niet. Ook op fb niet. Maar dat is een beetje gek als je je naam zet onder je schilderijen. Dus dat doe ik nu al jaren wel.

   Verwijderen
  2. Ik heb mijn laatste berichtje ook weer in concept gezet. Ik modder ook een beetje aan met het persoonlijke. Maar ik hoop toch echt dat je niet helemaal stopt. Dat zou ik echt erg vinden.

   Verwijderen
  3. Ik vind het heel inspirerend wat je schrijft, Geri, maar ik snap onmiddellijk dat je het weer in concept zet.
   Ergens zit een gulden middenweg, maar die moet ik nog uitvogelen.

   Verwijderen
 4. Dat is een prachtige foto Judy! Ik hou ook van routine, maar zodra iets een verplichting wordt kan soms het plezier minder worden. Je doet het tenslotte voor jezelf en dan is het fijn als je je er goed bij voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi lucht, wat het bloggen betreft: te persoonlijk vind ik ook lastig, daarom ben ik al met een stuk of 3 blogs gestopt...maar het voelt ook dat ik dan geen uitlaatklep heb.
  Dus probeer ik er nu lak aan te hebben, moeilijk nog, maar het moet nu toch beter gaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je een Tarot cursus volgt. Ik heb in het verleden zowel met horoscopen als de Tarot gewerkt. Ik heb nu zo weinig rust in mijn hoofd. Zou het wel willen oppakken, maar het lukt waarschijnlijk niet. Maar oude liefde roest niet en wanneer jij er zo over schrijft krijg ik heimwee. Ik vind het zo'n goed idee om elke dag iets te gaan schilderen. Keigoed!!!!! Ik ben echt blij dat jij er bent. Dus svp niet stoppen. En vervelend van die vaste routines. Ik begrijp de waarde er ook goed van. Zoek maar mooi nieuwe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja, die routines. Niks mis met verandering. Die oude liefde komt vanzelf weer terug als het goede moment daar is.

   Verwijderen
 7. Wat een prachtige lucht zeg. Dat is toch even genieten.
  Ik zou je berichtjes gaan missen, maar misschien vind je een andere vorm die beter bij je past. Hoe persoonlijk dat zal zijn, is misschien gewoon uitproberen, ik denk dat je zonder te persoonlijk te zijn, nog veel met ons zou kunnen delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, wat een mooie foto! Ja, het leven vraagt constant aanpassingen van ons als mensen. Maar dat is nu juist ook de uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Genieten van je foto met die prachtige lucht. Ik ken helemaal geen routine meer sinds ik niet meer werk. Ik leef voor het vaderland weg, zeg ik altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zou het jammer vinden als je stopt met bloggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O wat een mooie foto. Ik hou van luchten, kijk veel naar boven.
  Ja, die struggle. die herkennen we allemaal wel denk ik. Ik heb ook wel eens een jaartje niet geblogd, daarna ging het toch weer kriebelen. Maar soms is het tijd voor wat anders, dat voel je zelf het best aan. Veel succes met wat je ook gaat doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.