Pagina's

24 december 2020

oranje kerstwens


Wat kreeg ik een hoop kerstkaarten van blogvrienden! Jullie zijn allemaal zo lief!
Ik heb lang niet iedereen zelf een kaart gestuurd. Dus ik doe het zo!


Gedroogde sinaasappelschijfjes. Ik zag ze op dit blog. En ik vond een recept op internet

Wat ik verkeerd deed weet ik niet. Misschien ligt het aan de temperatuur van mijn oven. Maar na anderhalf uur begonnen ze aan te branden. Misschien waren de schijfjes te dun. Ik hing ze niet op maar legde ze op een schaal. Met een tak die ik bij de IJssel vond. En een dennenappel die al jaren tussen mijn schilderspullen ligt.

Behalve de engeltjes voor het raam, is dit mijn enige kerstversiering. En dat voelt goed. Sober. Volgend jaar beter. Ik heb lekkere dingen in huis. En ik heb de laatste tijd een aantal films opgenomen. Van romantische komedies en kostuumdrama's tot psychologische thrillers. Er zal ongetwijfels ook pulp tussen zitten, vreselijk slechte films of te bloederig. Dan kijk ik ze niet uit en wis ze. 

Het is nog net geen winterslaap. Maar met een mok thee met iets lekkers en een warme fleece over me heen is het aangenaam toeven op mijn bank. Tot na de Kerst!

12 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor de wensen en ik wens jou ook fijne dagen. Ik hoop dat er een paar mooie films tussen zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je verwijst naar een leuk ander blog, Moesker's Moestuin. Ga ik ook volgen. Ik heb al wat kerstfilms bekeken en er ook opgenomen. Fijne kerstdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lees er graag. Ik bewonder hoe zij het allemaal doet. Ik wou dat ik het zelf kon. Maar ben ook blij dat ik al dat werk niet hoef te doen. :) Jij ook fijne kerstdagen!

   Verwijderen
 3. Dank voor de wensen en laten we hopen dat het nieuwe jaar ons veel goeds zal brengen. Heb zelf een iets langere blogpauze maar ik zie graag jou blogs weer tegemoet. Voor nu sluit ik af met mijn kerstgroetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie warme foto, ook jou wens ik fijne feestdagen (enne dank voor de tip van andere blog)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er heel gezellig uit.. en het zal vast ook lekker ruiken.. sinaasappelgeur heeft ook best wat kersterigs vind ik. Komt misschien omdat wij vroeger van de lagere school altijd, na de kerstviering in de klas, een sinaasappel mee naar huis kregen. Wij hadden áltijd fruit in huis, dus het was op zich niks bijzonders, maar omdat we 'm van school kregen vonden we het toch iets speciaals hehe. Ik koos er altijd eentje met zo'n papiertje uit het kratje.. m'n moeder zei dat je dat beter niet deed, want dat waren vaak die met plekjes erop, maar dat kon me niet schelen.. dat papiertje maakte het nog extra speciaal voor mij hahahaha!
  Het klinkt als een heerlijk rustige viering van jou.. wat mij betreft is élke viering goed, áls je er maar lekker van geniet. :-)
  Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ruikt wat caramel-achtig, misschien omdat ze aangebrand zijn. :)
   Ja, die papiertjes, nu je het zegt.
   Ik kom de kerst wel door. :)
   Jullie ook fijne dagen!

   Verwijderen
 6. Wat een mooie combi heb je gemaakt op die schaal ,juist de eenvoud maakt het zo mooi.Ik wens je mooie dagen toe en veel plezier met de films

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto. En behalve mooi, ook smakelijk met die sinaasappels.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.