Pagina's

10 augustus 2021

alles moet in een bakIk moet een bekentenis doen: 


ik ben een bakken-freak 

Alles moet bij mij in een bak. Of bakje. Of mandje. Maar het moet ergens in. Bij elkaar.

Overal staan ze, die bakken. Je kunt geen kastdeur opendoen of je ziet bakken. Dat is ooit ontstaan toen ik ging verhuizen uit mijn vorige huis. Handzaam alles gesorteerd. Dat leek me makkelijk met verhuizen. En dat was ook zo. Mijn schilderkamertje slash atelier staat vol met bakken. De bak met balkontuinspullen kan straks weer naar de kelder. Reuze handig allemaal. In theorie.

De ellende ontstaat als je meer spullen verzamelt. Dan past het ineens niet meer. Dan moet er een andere bak komen. Of er kan misschien iets weg. Het kan geen kwaad alles eens na te gaan of je het nog nodig hebt. Het allerergste is als alles keurig in een bak past..... op één ding na.

Enfin, dit is waar ik mee bezig ben de laatste tijd. Een nieuwe ronde opruimen. 17 opmerkingen:

 1. Ik had in de keuken allemaal losse spulletjes staan voor Jaxon.. in een hoekje van het werkblad. Verzorgingsspulletjes, medicijnen, van alles. Daar ergerde ik me aan en ik kocht ook zo'n handige doos met deksel die daar precies kon staan. Alles paste er netjes in.. dus klaar? vergeet het maar, toen de doos daar stop z'n plek stond kon de klep van de keukenweegschaal niet meer naar beneden! Hmm.. wat nu gedaan? ik zette de doos uit armoe maar rechtop op een zijkant. Nu werkte alles en het was tóch opgeruimd.. alleen wél een heel stom gezicht! en toen moest ik oogdruppels voor Jax kopen en paste dat flesje niet meer in de doos.. en langzaamaan breidde de voorraad losse dingetjes vóór de doos zich toch weer uit. Ik ben duidelijk géén dozenmens! :-)
  Maar bij jou staat het mooi opgeruimd hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies mijn punt! Soms past het niet of niet meer. :( Nou heb ik zo veel dozen/bakken, er is altijd wel een andere te vinden van een ander formaat. Of ik wissel hem om met een andere bak, die ik dan eerst moet leeghalen.

   Verwijderen
 2. Ha, ha, dit blogje had ik geschreven kunnen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kom eens in mijn atelier kijken. Het staat er vol met bakken. Ieder project een eigen bakje, en dat zijn er heel veel, merk ik nu met de verhuizing. Dat gaat straks wel anders worden ( hoop ik).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel handig juist met een verhuizing, want zo kun je makkelijk alles weer terugvinden en neerzetten op je nieuwe plek, Mieke.

   Verwijderen
 4. Dat ziet er heel erg overzichtelijk uit en netjes Judy.
  Hier nog zo een. Ook veel dozen in huis. Zelf in de koelkast staat alles in dozen (zonder deksels). Als je de koelkast schoonwilt maken, dan hoef je alleen zo doosje te pake , doekje erover en doosje met inhoud weer terug zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er ook veel en in allerlei maten en kleuren. Reuze overzichtelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! Iedereen komt 'uit de kast' als mede-bakkenfreak! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben van de mandjes, Curvermandjes om precies te zijn die andere kunnen het gewicht van de inhoud amper aan. Ziet er opgeruimd uit bij je!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo herkenbaar! Ik word in een kringloopwinkel altijd aangetrokken door doosjes, mandjes, alles waarin je iets kunt opbergen. Ik vind dit wel een prettige "tik", alles altijd overzichtelijk bij elkaar en ik ben nooit iets kwijt 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grappig want ik herken hier niet echt iets in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent een uitzondering, Marthy! Maar het is vast geen rommel bij jou!

   Verwijderen
 10. Ik moet maar eens bakken gaan aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lekker overzichtelijk en ja ik houd ook van bakken en bakjes, tot in de laden toe.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.