Pagina's

25 augustus 2021

rotjeknorDinsdag was ik in Rotterdam. Op de Kop van Zuid om precies te zijn. 
Dat was wel even een cultuurschok, na ruim anderhalf jaar het oude Deventer niet verlaten te hebben. De treinreis alleen al was een onderneming. Maar als je na trein en metro weer bovengronds komt, zie je dit. De Erasmusbrug en een overweldigend aantal hoge gebouwen.....

Je komt de metro uit via deze tunnel met loopband. Als een soort van geboortekanaal.
De reden waarom ik daar was, was een klein reünietje met oud-klasgenoten. Eerst lunch, en heel veel bijkletsen, daarna het Nederlands Fotomuseum. We zagen elkaar eind 2019 na lange tijd weer terug. En dat was zo leuk dat we dat snel weer over wilden doen. Helaas kwam daar corona tussen, maar nu kon het dan eindelijk weer.

Een impressie van dat stukje Rotterdam en het Fotomuseum. 

In het Fotomuseum zijn verschillende exposities te zien. 
Vooral interessant vond ik de foto's van Ellen Thorbecke's China uit de jaren 30.
Maar het leukst was natuurlijk om elkaar weer te zien.
Hier zijn we tig jaar geleden. En daaronder zie je ons nu.
25 opmerkingen:

 1. Wat een leuke ontmoeting,praten en doen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk een foto van jou toen en nu. En Rotterdam, de stad van mijn opa's en oma's, waar mijn ouders opgroeiden en ik als kind en tiener zo vaak kwam. Wat leuk. Ja, het station, wat is het daar mooi, he? Het plein ervoor en dat gebouw. Ik hou van Rotterdam. Maar..... ik wil zo graag weten hoe de treinreis je beviel. Ik wil ook zo graag naar Den Haag. Was het druk in de trein? En de reünie, wat stoer dat je daarvoor onderweg bent gegaan. Pet af!!!!!!! En wat leuk dat het georganiseerd is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herkende niets meer van het station. En deze plek was ook helemaal nieuw voor mij.
   De treinreis viel mee. Maar het was druk overal: op de stations en in de trein. Wel kon iedereen zitten zonder iemand naast je, plus met mondkapje op, het was te doen. Het was voor mij dus de eerste keer weer op stap buiten Deventer. Lange reis was het. Maar leuke reden!

   Verwijderen
 3. En Rotterdam, hoe was het er weer te zijn? Ik heb een foto van mezelf als kind, we wuiven mijn opa weg die op de Holland Amerika Lijn werkte.Ik sta tussen heel veel mensen in het gebouw wat je op de foto hebt gezet, zwaaiend naar de bemanning.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat oude gebouw tussen dat nieuwbouwgeweld intrigeerde me mateloos. Ik zag de historie. Wat leuk dat je je het nog herinnert van vroeger.
   Ik vond het fijn om weer op stap te zijn, en de reis was goed te doen. Ik ben ook blij dat ik door de 'koudwatervrees' heen ben nu. Uiteraard moet je afstand houden, mondkapje op. En veel je handen wassen. Ik was me bewust van alles wat ik aanraakte in het ov.

   Verwijderen
  2. Had je iets bij je om je handen te wassen? Goed om te horen hoe het gegaan is. Zitten zonder iemand naast je is bijzonder, he? Hoe organiseren ze dit? Je hoeft geen afspraak van te voren te maken of wel?

   Verwijderen
  3. Had desinfecterende gel mee. Maar in restaurant en museum waren keurige toiletten. Over de drukte in de treinen wordt niets georganiseerd. Wel kun je op de 'treinwijzer' zien of het druk is op een traject. Dat heb ik niet gedaan. Op de terugweg zat ik in het spitsuur en het was net zo druk als op de heenweg in de loop van de ochtend. Dus tja. Je moet zelf een beetje doen wat je het beste lijkt. Ik vond het wennen, zoveel mensen om me heen, maar het was mogelijk om afstand te houden.

   Verwijderen
 4. Ja, dat stuk van de stad is overweldigend modern, met al die enórm hoge torengebouwen! Maar dat het oude HAL-gebouw er nog tussen staat vind ik nog steeds geweldig! Een tochtje met één van die gele bootjes is ook een ervaring.. gedaan? je vaart vanaf daar zó over naar de oude Veerhaven, wat dan nog net weer een stukje heel óúd Rotterdam is.
  Leuk die fotootjes.. om te vergelijken. Vind het wel moeilijk te zien wie wie was.. op de man in het gezelschap na dan haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een hoge gebouwen, en zo véél! Krankzinnig. Nee, ben niet in de watertasi geweest. Volgende keer. :)
   De fotootjes overlappen mekaar niet één op één. Iemand op de bovenste foto staat niet op de onderste en andersom.

   Verwijderen
  2. Dat dacht ik al, want opp de ene staan twéé mannen en op de onderste een extra vrouw.. maar in deze tijd hád dat één en dezelfde kunnen zijn natuurlijk.. mensen veranderen weleens van geslacht ook hè! ;-)

   Verwijderen
 5. Leuk die uitstap en heel leuk die foto's. Maar wie ben jij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rechtsboven in zwartwit, en in kleur achter de paal verscholen.

   Verwijderen
 6. Fantastisch Judy, wat een mooie foto's heb je gemaakt op je eerste uitstap sinds C. Leuk om de oude foto ook te laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat we na zo veel jaar weer als vanouds lol hadden!

   Verwijderen
 7. Reacties
  1. It is the entrance and exit of the metro. With a moving walkway.

   Verwijderen
 8. Wat leuk, ook die oude foto'. Ja, Rotterdam is mooi, je maakte er mooie foto's van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een groter contrast dan Deventer bestaat er denk ik niet, maar het heeft beide iets. Beide uniek en beide erg mooi. Ik bezocht het fotomuseum minstens 10 jaar geleden. Liever fotografeer ik zelf;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Rotterdam blijft voor mij altijd een stukje thuis. Mijn beide opa's en oma's woonden daar en ook veel andere familie. De meesten op Zuid.
  Fijn om elkaar weer te ontmoeten en zo leuk die foto's "toen en nu"

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi zeg! Maar ik kan me helemaal voorstellen dat het even wennen was na een lange tijd een kleine actieradius te hebben gehad. Ik moet ook best wennen als ik de wereld weer in ga.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een paar jaar geleden was ik ook in Rotterdam en heb me verbaasd over de mooie gebouwen. Leuk om dat nu weer eens bij jou te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk. Ik heb je even uitvergroot. Ik ken Rotterdam nauwelijks. Ik geloof dat we er 2 keer waren en miste zelfs de brug. Maar jouw foto maakt dat goed 🤓

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo'n gave stad, mijn man is er geboren en zijn hele familie komt er vandaan. Een wereldstad die hier om de hoek ligt. Ik kom er te weinig, toch weer eens doen. Dank voor je leuke verslag. Wat zal je en fijne dag gehad hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Rotterdam, mijn stad, mijn roots, daar ligt mijn hart.
  Deventer, de stad van mijn kind en mijn kleinkinderen.
  Altijd heimwee.. maar beter heimwee naar een plaats dan naar je geliefden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, Josephine, ook een westerling in het oosten! Ik kom wel vaker mensen tegen met hun roots in het westen, misschien moeten we een clubje beginnen! :) Ja, als je kind en kleinkinderen hier wonen, dan begrijp ik je heel goed. Ga je nog vaak terug naar Rotterdam? Heb je daar nog familie en vrienden?

   Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.