Pagina's

6 augustus 2021

het spookt hier

De sleutels schilderde ik toen ik hier net woonde.
Zittend op de vloer tussen de nog onuitgepakte dozen.

Gistermorgen was ik mijn sleutels kwijt.  Ik.  Die altijd overal een vaste plek voor heeft. Ze lagen niet op het kastje naast mijn tas. Niet in de tas. Niet in de deur laten zitten per ongeluk. Ik stond op het punt om wat dingen naar de kringloop te brengen. Dus ik besloot maar eerst gebruik te maken van mijn reservesleutels en pas na terugkomst te gaan zoeken.....

Ik vond ze, na niet eens zo lang zoeken, terug in de vuilnisbak. Pff. Niet zo gek, want ik neem mijn sleutels altijd mee naar de keuken, waar ik eerst mijn handen was sinds corona. En bij het uitpakken van boodschappen en het weggooien van verpakkingen is het niet zo'n gekke plek om te zoeken, de vuilnisbak. 

Tot zover geen spook..... hooguit een verstrooide ik. En dank aan de Heilige Antonius

Nee, het spook was vorige week.

Eerst waren op mijn tv zenders op zwart. Behalve NPO 1,2 en 3. Bellen met de helpdesk. Die mij stap voor stap hielpen de hele boel opnieuw te installeren. Opluchting. Maar een paar dagen later opnieuw hetzelfde probleem. Ik wachtte tot de volgende dag om de hele installatie opnieuw te doen. Maar de volgende dag deed alles het weer. Vanzelf.

Toen gingen ineens alle lampjes op mijn wasmachine uit. Daardoor kon ik ook het deurtje niet meer openen, want die knop deed het ook niet meer. Ik wist dat er ergens een noodhendel  moest zitten, onderin bij het filter. En zo kon ik toch de was eruit halen. Volgende dag nog even gecheckt of dit echt einde wasmachine betekende. En alles deed het weer. Ook vanzelf.

Een dag later vliegt er ineens door het smalle zijraam een vlinder naar binnen. Doet een rondje huiskamer en fladdert door hetzelfde raampje weer naar buiten. Een zwarte vlinder. Helemaal zwart. Ik schrok me rot. Mijn bijgelovigheid werd danig op de proef gesteld. Maar ik vatte het maar als een goed teken op. Gezien de wonderbaarlijke genezing van tv en wasmachine. 

Ik hoopte even dat mijn printer ook uit zichzelf weer genezen was. Maar helaas. Het was ook wel een beetje te veel gevraagd. Het spook had al genoeg overuren gemaakt. En de Heilige Antonius ook.Ik denk dat het deze vlinder was. Een koevinkje.

25 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige vlinder is dat zeg! Die heb ik nog nooit gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je goed kijkt, zit er tekening op de vleugels. Dat zag ik natuurlijk niet toen hij zo snel voorbijfladderde. Ja, eigenlijk heel mooi.

   Verwijderen
 2. Nou zeg, wat een verhaal! Ik kreeg een beetje kippenvel van die zwarte vlinder! Wat prachtig trouwens, die schildering van je sleutels

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei.. zijn ze daar bij die kerk een beetje te diep aan het graven? en hebben ze hoofdkabels geraakt? :-D
  Er is voor dat soort dingen altijd wel een logische verklaring.. dénkt mijn nuchtere ik. ;-)
  Mooi vlindertje.. en die zijn klaarblijkelijk slimmer dan hommels en wespen, want die vinden praktisch nóóit de zelfde weg terug naar buiten en blijven dan maar hard zoemend tegen het raam op vliegen hahahaa!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht meteen: 'los kontakkie'. :) Het is natuurlijk electronica in moderne apparaten, en dat is kwetsbaar. Kennelijk.

   Verwijderen
 4. Wat een verhaal. Wat raar allemaal. Die vlinder, prachtig, heel erg mooi, maar ook een beetje eng. Gelukkig vond hij zelf de weg naar buiten. En al die spullen die het niet meer doen en dan plotsklaps weer wel. Hoop dat het bij deze ene week blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, die vlinder had zijn kleur niet mee. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig, wat een verhaal.
  Praat me niet over sleutels....
  En de vlinder? zo een heb ik nog nooit gezien, daar ga ik eens op letten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gedoe. Hopelijk blijft het bij een eenmalige, rare week.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou zeg, wat een bijzondere dingen maakte je mee. Ik denk dat de heilige Antonius jou dat vlindertje even stuurde om te vertellen dat alles goed komt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schrok van zo'n zwart fladderend ding, maar het is eigenlijk een heel mooi vlindertje. En ik vind je gedachte dat hij door H.Antonius is gestuurd prachtig!

   Verwijderen
 9. Baal je niet,dat je de oorzaak van die storingen niet weet? En Antonius helpt hier ook af en toe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik baal niet, ik ben opgelucht dat alles het weer doet.

   Verwijderen
 10. O ik snap je. Wees dan gewoon verrot dan kan het gefit of vervangen worden. Van dat halfzachte dat het de hele tijd wachten is tot het weer gebeurd is ook niks voor mij. De vlinder vind ik erg bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, als alles het tegelijk begeeft, daar zou ik niet blij van zijn.

   Verwijderen
 11. Dat soort storingen is hoogst irritant. Hoop voor je dat het hierbij blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgensmij heb ik ooit geprobeert die vli der in oostenrijk te fotograferen. Maar helaas, mislukt. Je had wel edn apart weekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb nog eens gekeken naar die aquqrel. Do o rdat ik die tekst het eerst laszag ik in eerste instantie een doodshoofd daarin. Dat krijg je als je hoofd meer in gaat vullen dan je ogen kunnen zien 🤣 maar het zijn toch echt sleutels. Mooi gedaan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan dat doodshoofd ook wel zien door mijn oogharen. Het is geen meesterwerk, maar precies de goede illustratie voor het verhaal van de sleutels. Het waren ook deze sleutels, heb mijn best gedaan ze niet té precies te schilderen, anders zou iemand ze kunnen namaken. :)

   Verwijderen
 14. Wauw, wat een mooie vlinder. Heel apart, deze zie je niet zo vaak. Apart dat hij op dezelfde wijze weer je huis verliet.
  Vreemde dingen gebeuren er bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. looks like you maybe attract the extraordinary - my mother had a habit of doing that - a gift to embrace.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.