Pagina's

10 februari 2020

stormVanmorgen leek het wel mee te vallen met de wind, gezien vanuit mijn aan alle kanten door bebouwing omgeven flat. De ergste storm is alweer voorbij. Dus ik besloot toch even naar de IJssel te wandelen, om naar het hoge water te kijken. Ik moest eerst even overleggen met mijn knie, en die ging akkoord.....

Ik maakte al eerder mee dat het water hoog stond, in januari 2018. En in 2011 klotste het over de rand, maar toen woonde ik hier nog niet. In 2013 begon men met het project Ruimte voor de Rivier. Door het creëren van overloopgebieden is het risico dat de stad onderloopt een stuk verminderd.

Zodra je buiten de bescherming van de huizen komt, slaat de wind toe. Het waait nog steeds behoorlijk. Ik zie het pontje op straatniveau voorbij varen. Het welkom-in-Deventer-bord hangt er vervaarlijk bij.
De loopbrug naar het pontje loopt omhoog in plaats van naar beneden.


Het water kolkt.
Ik moest natuurlijk ook een foto maken vanaf het punt waar ik de hele IJssel-serie maakte.
En op de terugweg kwamen er nog een paar kratten voorbij waaien.
Fijn om weer thuis te zijn, bij de verwarming.
En als je de IJssel wilt zien vanuit je luie stoel:
Live webcam IJssel en Live webcam Stadhuiskwartier.

10 opmerkingen:

 1. Maar goed dat die maatregelen genomen zijn ooit.. je wilt toch liever droge voeten houden hè! Ik vind het maar niks, van die harde wind.. zie die rivier eens woest zijn!
  Ik heb vannacht ons slaapkamerraam dicht gedaan.. vond het doodeng, die windstoten.. was bang dat dat raam eruit zou waaien, al zei vriendlief dat dat niet kon. Lees ik net in de krant dat er van een touringcar de hele deur eruit gewaaid was..! Brr.. die oerkrachten, ik ben er echt bang van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er moest wel een enkele boerderij voor onteigend worden, geloof ik, maar die overloopgebieden vangen nu een groot volume water op, dus dat helpt goed.
   Ik had niet in de gaten dat het vanmorgen nog behoorlijk waaide. Dat merkte ik pas toen ik bij het water kwam. Ik zag foto's van mensen die het gisteren waagden om te gaan kijken, maar dat leek me doodeng.

   Verwijderen
 2. Ik heb nog niet gekeken naar de Rijn. Is niet zo ver van ons huis. Ik zag het 1 keer en vond het toen angstaanjagend. Zo dichtbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou ook niet erg van wind en storm. Maar op zich is het hoge water niet eng.

   Verwijderen
 3. Indrukwekkend wel dat grijze kolkende water! Hier in de Achterhoek waait het ook nog steeds flink. Ik heb er nu wel genoeg van eerlijk gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh...als stormmens vind ik het fijn om het bij jou vanuit een heel andere hoek te zien. En dan is je warme huis daarna extra fijn hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rijn staat hoog. Zelfs ook de maas. Hopelijk vallen geen regen. Dan ben je verder uit. Storm komt weer eraan. Dat heet Ellen. Toch heb jij mooie foto's kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het blijft een prachtige stad, hoog water heeft wel ets vooral als eht geen schade brengt uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's van indrukwekkend natuurgeweld. Weet je wat zo vreemd is Judy? Ik ben aangemeld als volger maar krijg nooit bericht als je een blog geplaatst hebt. Kan dat aan jouw instellingen liggen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee, Emie. Je kunt ev. ook je aanmelden voor email-berichten. Dan krijg je een berichtje in je mailbox bij een nieuw blogje. Dat werkt bij mij wel goed.

   Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.