Pagina's

28 maart 2021

zondagochtendZomertijd. Gedoe met klokken.
Om acht uur wakker. Of zeven uur? 

Zondag is zo'n dag van rommelen in huis. De was. Opruimen hier en daar. Het liefst lang in pyjama en mijn haar in coupe vogelverschrikker. Bij het openen van de jaloezieën zag ik de vroege corona-wandelaarster al stevig voorbij stappen. Ik dacht: ik ga ook. Coupe vogelverschrikker en al.

Mijn wandeldoel was de Kloostertuin. Ik maakte daar al lange tijd geen foto's. Ik vond het er zo verwaarloosd. Al een tijdje. Hij werd niet goed onderhouden. Maar nu zag het er allemaal weer keurig uit. Spoortjes voorjaar. 

En dit vind ik dan ook leuk: zo'n rommelnisje. Zie hieronder.
Een meneer met een hond zei: op het Vogeleiland zijn ze ook bezig alles weer mooi te maken. Ook een plek waar ik een tijd geleden hevig teleurgesteld vandaan kwam. Dus goed idee om daar de volgende keer naar toe te wandelen. 
Op de terugweg zag ik een 'happy stone'. Ik liet hem liggen. Hij lag er al een hele tijd zo te zien. Maar ik werd er toch happy van. Ik wens iedereen een happy zondag!15 opmerkingen:

 1. Hangt er vanaf of je je klokken vooruit egzet vóór je ging slapen of niet.. zo ja, werd je om acht uur wakker.. zo niet om 9 uur..! :-)
  Echt een mooie plek die Kloostertuin.. vooral met die spoortjes voorjaar. Het Vogeleiland.. is dat niet vlak bij het station? Zover waren Noortje en ik niet gekomen toen we zo'n 5 jaar geleden eens in Deventer op wandel geweest zijn. Je kunt ook nooit alles in één dag zien, al zéker niet als de ochtend al helemaal opging aan het Dickens Festival hehe! Ik kijk dus al uit naar je foto's.. enne.. eigenlijk ook wel naar die coupe vogelverschrikker.. maar die neem je beter niet mee naar een vogeleiland denk ik hahahahaaa!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ben jij bij de tijd op zondagochtend! Blij dat de Kloostertuin er weer onderhouden uit ziet. Vogeleiland is inderdaad vlak bij het station. Het zou worden opgeknapt, er was een tijdje gedoe over. Ik ga er binnenkort eens kijken. Er zit een prachtig paviljoen, maar natuurlijk corona-gesloten helaas. De vogels zitten in kooien... maar ik zal mijn haar kammen vantevoren. Om niet te veel ophef te veroorzaken. :)

   Verwijderen
  2. '15.56u'.. zondagóchtend?? hahahaa! :-P
   En 'nij de tijd' duidelijk niet.. heb een typfoutje gemaakt én een woordje vergeten meteen al in de eerste zin! ;-) 'vooruit gezet hebt' dus.. voila! :-)

   Verwijderen
  3. Het blijft toch een gedoe met klokken. Ik moest eerst googlen of ik vooruit of achteruit moest. Ik heb ook een lamp met een timer... ook zo ingewikkeld.

   Verwijderen
  4. Voorjaar > vooruit.. simpel. ;-)

   Verwijderen
 2. Goed van je om toch bijtijds aan de wandel te gaan. Het levert de hele dag een tevreden gevoel op. Mooi rommelnisje hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De stad op zondagmorgen heeft een bijzondere sfeer. Je bent vrijwel alleen in de stad.

   Verwijderen
 3. Dat is nog eens karakter, de steen laten liggen en toch happy zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een schilderachtig plekje. Goed,dat je naar buiten ging

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat ze het onderhoud van zo'n mooi plekje weer hebben opgepakt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nooit van gehoord, happy stones... maar ik word ook wel happy van de foto's van de Kloostertuin en het nieuws over het Vogeleiland. Dat was een plek waar ik veel en graag heb vertoefd in mijn Deventer jaren... <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn heel veel benamingen voor die beschilderde stenen. Wat leuk dat je herinneringen hebt aan het Vogeleiland. Lange tijd was onzeker wat ermee zou gebeuren, maar daar is nu een oplossing voor gevonden. Dus ik ga gauw kijken.

   Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.