Pagina's

20 april 2021

city wild life



Zat ik laatst nog te vertellen over het voorzichtige groen aan de leilindes op het plein..... een dag of wat later werden ze gesnoeid. Zul je net zien.

Dat plein is eigenlijk verschrikkelijk lelijk. Ondanks de goede bedoelingen..... Het is omgeven door nieuwbouw. Apartementen of kantoren boven, winkels beneden. Leegstaande winkels. Op een goedkope kledingzaak en supermarkt na. Hoe men ook zijn best doet het plein op te leuken met bloembakken ieder jaar, het blijft een beetje triest plein. Vandaar dat ik liever naar boven fotografeer, naar de boom die afsteekt tegen de lucht.




Het enige leuke zijn die leibomen. Hier zie je ze gesnoeid en wel.
Op die ene na.




Ze zijn eraan begonnen. Aan de linkerkant. Maar toen gestopt. Want er zit een nestje in, zeiden de heren snoeiers. Sympathiek vind ik dat. Eén zo'n ongesnoeide boom ertussen. 




Het plein heeft trouwens een vaste bezoeker. Regelmatig zit hij te wachten voor de deur van de supermarkt. De buurtpoes. Waar ik ook al eens eerder over schreef. Hij woont gewoon om de hoek. Maar hij krijgt wel eens een lekker hapje van mensen. Tegen de wensen van zijn baasjes in. Soms plakken die een poster op het raam: geef mij niet te eten! Met een foto van de poes. Maar het schijnt nog steeds te lonen denk ik. Kijk maar.



18 opmerkingen:

  1. Leuk zo'n poes. "dorpswild"noem ik katten wel eens.Kom er in de vroege ochtend veel tegen. Gelukkig is Merle oud en hoef ik minder streng het jagen te voorkomen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een nestje? in die leiboom? ik vraag me af waar dat kan zitten! Maar het staat wel grappig ja, die ene niet gesnoeide boom. :-) Die bomen máken het plein, vind ik ook.. de rest is naadje hahahaa!
    Poes wacht lekker af.. nee heb je en ja kun je krijgen hè! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zag het nestje ook niet, misschien helemaal bovenin. Ik geloof de snoeimeneren. Onverstoorbaar, die poes. Het zijn toch wonderlijke beesten.

      Verwijderen
  3. Mooi geschreven: een lelijk plein ondanks de goede bedoelingen. Hier in Delft kan ik ook een paar van die plekken aanwijzen. Die bedelende poes is aandoenlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze zijn vast overal te vinden, dat soort plekken. Er valt ook niet tegenop te concurreren vlak naast de oude binnenstad.

      Verwijderen
  4. Ik vind die bomen zo maar dreigende figuren, dus maar goed dat er een niet gesnoeid hoefde...
    Die poes!, tsja de aanhouder wint!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed hoor, dat ze die ene boom zo hebben gelaten vanwege het nestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha, die kat. Hij ziet er zo zielig uit, wat een acteertalent.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die fraaie leilindes zijn inderdaad het enige mooie aan dat plein. Pfff, dat had wel wat charmanter gemogen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat lief dat ze die boom niet snoeiden

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het plein ziet er niet aantrekkelijk uit. Jammer, maar ik denk dat iedere stad wel zo’n plein heeft. En die kat is een slimmerd. Kan niet lezen, dus het briefje van zijn baasjes snapt hij niet. Haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nee, normaal zou ik er niet over piekeren om dit plein op de foto te zetten. Maar er zat wel een verhaal aan dit plein. Vandaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi zijn die bomen. Wonderlijk hoe sommige plekken simpelweg niet aantrekkelijk lijken te kunnen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtige, knoestige bomen. Een mooie tegenstelling in ieder geval met het plein zonder ziel. En daarom zit die kat er natuurlijk ook zo vaak: om nog een beetje ziel aan de omgeving te geven... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.