Pagina's

25 september 2021

brainfogMist in je hoofd. Je kunt het pas goed omschrijven als je eruit bent. En met vreugde kan ik melden dat ik eruit ben. 
Ik nam gisteren de 'toeristische route' via de singel naar mijn huisarts. Om onderweg even te checken hoe de herfst ervoor staat. Maar het was allemaal nog behoorlijk groen.....
Ik ging naar mijn huisarts om een recept aan te laten passen. Ik heb wel wat bijwerkingen van de coronaprikken ondervonden. Er vlamde een chronische ziekte op waardoor ik meer medicijnen nodig had. Maar erger vond ik de intense vermoeidheid. 's Morgens leek het nog wel wat, maar 's middags moest ik op de bank. En de ene dag erger dan de andere. Vond ook dat het lang duurde en was al bang dat dit voor mij het 'nieuwe normaal' zou zijn. Gelukkig was dat niet zo. Het gaat steeds beter.

En het allerfijnste is: de mist is opgetrokken. Nu was die mist er al min of meer sinds begin corona. De voortdurende deken van vage stress en angst maakte het moeilijk om me op andere dingen te concentreren. En ik was niet de enige die daar last van had.

Maar sinds de prik was dat veel erger. Denken kostte moeite. Ik leefde op automatische piloot. Maar nogmaals: dat is weg. Ik las weer een boek. En ik heb de tarotcursus weer opgepakt, waar ik begin corona aan begon. En ik verbaas me over het gemak waarmee de info weer mijn hersens instroomt. Omdat dat zo lang zo veel moeite kostte.

Corona is nog niet uit ons leven. Ik liet vanmorgen mijn QR-code checken toen ik een kopje koffie ging drinken. Ik kreeg groen licht. Ik lees op fb dat een aantal plekken hier niet willen meedoen aan de coronacheck, maar de anderhalve meter willen blijven aanhouden. We zullen zien hoe dat gaat uitpakken. Ze riskeren een hoge boete. 

Ondanks de bijwerkingen ben ik blij dat ik de prikken heb gehad. Omdat ik de ziekte niet wil hebben. Maar eerlijk gezegd: hou nog maar een tijdje afstand van mij. Die anderhalve meter zit zo ingebakken in mijn systeem.19 opmerkingen:

 1. Gelukkig gaat het weer wat beter met je. Nou die anderhalve meter heb ik ook geen moeite mee hoor. Ik heb gelukkig in het totale plaatje niet veel meegekregen van alles waar ik iedereen over hoor. Bijwerkingen, stress etc. Ik heb er gelukkig geen last van gehad. Sommige dingen vond ik zelf op mijn lijf geschreven. Ik kan nu allerlei cursussen die ik interessant vind op zoom volgen en hoef er de deur niet verplicht meer voor uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je je beter voelt, Judy. Bij mij zit het trouwens ook behoorlijk ingebakken die afstand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de dokter had we het erover of handen geven ooit wel terug zou komen.

   Verwijderen
 3. Fijn dat de mist in je hoofd is opgetrokken en dat je je weer beter voelt. Gelukkig kan de medicijn aangepast worden.
  Wij houden ook (als het mogelijk is) de 1,5 meter afstand in stand en op drukke plekken het mondkapje op. Mss overdreven, maar wij willen deze ziekte ook niet oplopen. Trouwens, ook niet de griep en/of verkoudheid. Mondkapjes (vijf lagen dik) helpen daar toch wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig begin je je beter te voelen. Je beschrijft zo mooi zoals ik het ook voel, "de voortdurende deken van vage stress en angst", alleen heb ik geen bijwerkingen gehad. Ik ken wel een "wattenhoofd", krijg ik vooral wanneer ik teveel prikkels krijg, maar dat had ik al voor corona. Ik ben nog steeds heel erg voorzichtig. Onlangs ben ik een paar keer op een vrijdagmiddag naar de supermarkt gegaan. Het was er druk en ik kon geen anderhalve meter afstand behouden. Ik vond dat echt vervelend. Super dat je weer een boek gelezen hebt. IK ben blij voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het ongeveer hetzelfde is, een wattenhoofd, ik had het ook wel eens voor corona. Maar nu veel erger. Ben erg blij dat het over ging, net of het licht weer aanging.
   En dat boek, daar ben ik ook blij om, ik ga er nu meer lezen. Deed het al jaren niet meer, maar jij inspireert me!

   Verwijderen
 5. Zoals je die bijwerkingen omschrijft, lijkt het bijna wel of je per ongeluk stiekem corona zélf gehad hebt..! Mijn zus, die het dus zwaar te pakken gehad heeft ( en daarna dus maar één prik nodig had) vertelde precies zulke symptomen, zowel van de ziekte als de prik.. rare dingesen dat hè!
  Maar ben heel erg blij dat je je nu weer zoveel beter voelt.. hopelijk komen we binnenkort van alle narigheid af.. het duurt al veel langer dan ik ooit voor mogelijk had gehouden!
  In NL moet het blijkbaar altijd op z'n moeilijkst.. dat lekkere eigenwijze dat ik een mooie volkseigenschap vond, daar ben ik wel een beetje klaar mee. Laat toch gewoon die code zien.. klaar! Maar dat afstand houden vond ik helemaal niet erg ook.. ik merkte in de supermarkt vanochtend dat ik dat nóg doe.. scheelt een hoop aan vieze lichaamsgeuren e.d. te moeten ruiken ..!! ;-)
  Sinds ik ingeënt ben, was de stress om ziek te worden bij mij ook al over.. je moet toch een beetje vertrouwen hebben in de medische wetenschap vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik noem het maar 'covid light' wat ik had. Dat virus is een raar ding. Het kan bij sommige mensen het immuunsysteem overprikkelen. En omdat ik een auto-immuunziekte heb - waarbij je immuunsysteem eigen cellen aanvalt - is het niet raar dat ik daar gevoelig voor ben. Ook door de prik. Maar ziek worden is vele malen erger. Dit is mijn eigen theorie, hoor, geneeskunde van de kouwe grond, zeg maar.
   En die afstand... prima!

   Verwijderen
  2. Ik schrik er een beetje van dat je misschien Covid hebt gehad. Light of niet. Je moet extra gespannen zijn geweest omdat je die auto-immuunziekte hebt. Geen wonder die stress. Ben blij dat je wattenhoofd opklaart.

   Verwijderen
  3. Nee, ik heb geen Covid gehad, het is mijn (persoonlijke) reactie op de prik. Mijn huisarts vertelde dat hij drie prikken heeft gehad en drie keer koorts kreeg. Al die bijwerkingen, ook al zijn ze nog zo individueel, moeten wel gemeld worden om de vaccinaties beter te maken. Dus ik moet nog melden, maar dat ga ik wel doen.
   En ja, ik denk wel dat de stress ongemerkt groter was. En nog wel een beetje, want ik blijf voorzichtig. Maar ik ben zo blij dat het beter gaat, ik was zo bang dat ik (weer) een stukje gezondheid moest inleveren. Maar dat viel dus mee. Pff.

   Verwijderen
 6. Wat fijn,dat je je leven weer terug hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk wel eens zijn de mensen met bijwerkingen ook de mensen die zo enorm ziek zouden zijn geworden? Fijn dat je je beter voelt binnenkort weer een wandelingetje want de herfst komt er aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dear Judy you seem to have been very unlucky with the vaccine side effects, I hope you will soon feel better and have your energy back. Like you, I am not ready to give up distancing, I always liked a bigger body space than average anyway and I still wear my mask in shops as I feel secure behind it!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het ook onwennig dat de 1,5 ineens niet meer hoeft. Het is wonderlijk hoe ik daar nu ook weer aan moet wennen... Wel heerlijk dat de mist in je hoofd is opgtrokken Judy!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn om te horen dat het weer goed met je gaat!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.