Pagina's

22 september 2021

twiet twietHet is niet alles kommer en kwel hier, hoor.
Een tijdje geleden filmde ik de vogeltjes op mijn balkon. Helaas staat het geluid dat ze maken er niet op. Want als het licht wordt en alles nog rustig is, hoor ik ze al kwetteren als ik nog in bed lig. Ik moet me heel verdekt opstellen in de keuken en geen vin verroeren om ze te filmen. Anders zijn ze meteen weg. De boom op de achtergrond is hun tussenstation. Het wordt in rap tempo steeds later licht. Dus dat vroege gekwetter is ook steeds later.....

De uitgebloeide zonnebloemen waar ik laatst over schreef, heb ik op een schaaltje naast de waterbak gelegd. Ik zie de meesjes zelden of nooit in die waterbak. Maar dat ze die gebruiken zie ik aan de vogelpoep in het water elke dag. Ze hippen via de smalle ruimte onder de balustrade van en naar die waterbak, zag ik een keer. Dus bij onraad zijn ze heel snel weer weg. 

En gisteren zag ik dat er van de zonnebloemzaadjes is gegeten. Kijk maar op de onderste foto. Zo leuk!11 opmerkingen:

 1. Het is zo leuk om het gedoe van vogels te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niets is zo leuk om wakker te worden met het geluid van vogels. Leuk dat ze van de zonnebloempitjes hebben gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja leuk hè.. kan ik ook úren naar kijken. Alleen zijn er hier niet veel van die kleinere soort vogeltjes meer, het is hier meer de grote als merels, duiven, gaaien en eksters. Én de halsbandparkieten niet te vergeten..! Maar soms zie je dan ineens een hele groep meesjes de tuin in vliegen.. en gaan ze van struik naar plant en pikken daar van álles uit.. zo grappig om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, die vogeltjes hè, wij hebben op het moment heel veel mussen. Ze zitten al te wachten tot we de broodkruimels neerleggen.
  Eerder hadden we meesjes, maar de eksters hebben die verjaagd...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier wordt er vooral heel vroeg wat gegeten want zodra de katten buiten zijn is het uit met de pret. Ik dacht er daarom aan de zonnebloemen aan de buurman te geven, de kippen kunnen er ook wel wat mee denk ik zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke hanger. Zo leuk naar vogels kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gezellig op je balkon. Ik hoop dat wij ook vogels krijgen op ons nieuwe balkon.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gister avond was ik al aan het reageren maar ik kwam er via facebook in en moest inloggen. Tja paswoord niet bij de hand dus nu maar. Ik weet alleen niet meer wat ik je wilde zeggen. ghaghagaha. Maar leuk die vogeltjes op je balkon he.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat ze gebruik maken van je faciliteiten : )

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Over een week ben ik wer in Nederland en ik ben beneiuwd welke vogels ons gaan bezoeken op ons balkon.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.