Pagina's

19 september 2021

sh*t happens
Wandelde sinds lange tijd vanmorgen weer eens naar de IJssel. Mijn gebruikelijke rondje, niets spectaculairs, maar het was al weer even geleden.

Het water in de IJssel was weer op aanvaardbaar niveau. Net als mijn emoties van de afgelopen week. Water en emoties, die horen bij elkaar. En de IJssel weerspiegelt mijn zieleroerselen perfect.

Ik had een rare week.....
Moest naar de KNO arts omdat mijn huisarts iets niet in orde vond. Ik vond van wel, en de KNO arts was het met me eens. Dus ik ging met een 'clean bill of health' weer naar huis. Mijn OV chipkaart weigerde dienst in de bus, maar ik mocht gelukkig toch mee. 

Ik had een uitbraak van fruitvliegjes. Veel en overal. Zat me al tijden te ergeren aan die beestjes. De bron zat in mijn vuilnisbak. Uiteraard. Terwijl ik toch apart mijn gft afval trouw naar het plein sjouw, hadden ze in mijn keuken-vuilnisbak toch een fijne broedplek gevonden. Enfin, gauw de zak dichtbinden, en naar de ondergrondse vuilniscontainer sjouwen. Afval wegbrengen is hier een regelmatig terugkerende 'workout'.

Als je dit vies vindt, sla het onderstaande verhaal dan maar over.
Vrijdagmiddag een week geleden: wolkbreuk. En er zijn twee plekken in Deventer waar het riool dan problemen krijgt. Eén van de tunneltjes onder het spoor. En de - lager gelegen - parkeerplaats aan de achterkant van mijn flat. Het was al eerder gebeurd, toen ik hier net woonde. De bergingen stroomden onder. Waar nog niet uitgepakte dozen van de verhuizing stonden. Zo vies.
Deze keer bleef het bij de parkeerplaats. Maar wel een zee van p**p. Bah. En zie op vrijdagmiddag maar de juiste instantie hiervoor te pakken te krijgen. Enfin, twee dappere mannen met twee van die zuigveeg wagentjes kwamen het opruimen. De rest werd in het donker door een nieuwe ploeg opgeruimd. Petje af.

Enfin (ik weet het: het is mijn stopwoordje), emoties weer binnen de oevers. Net als de IJssel.
18 opmerkingen:

 1. Geen foto's van dat parkeerplaatsje..?? hahahahaa!
  Ach ja joh.. soms komt ineens alle ellende tegelijk.. en daarna kun je er weer voor máánden tegen zonder ook maar één wolkje aan je blauwe lucht.. hoop op dat laatste voor jou nu! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die heb ik wel, die foto's. Ik mailde ze naar de gemeente waar ik een 'melding openbare ruimte' moest doen. Maar die laat ik hier niet zien. Zo bah.

   Verwijderen
  2. ParkeerplaatsJE? Best wel groot hoor, de hele breedte van de flat.

   Verwijderen
 2. Gekukkig dat er mensen zijn die troep op willen ruimen, wat zouden we zijn zonder hen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. that's unpleasant - I hope there will be no more. I don't think they clean up so well in the UK, they unblock but there's no clean up team after!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alleen dit zou al een reden zijn om te verhuizen. Dat de gemeente dit probleem nog niet voorgoed hebben opgelost. Waardeloos zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, acht jaar geleden was het erger. En toen hebben ze wel iets gedaan. Maar als het riool de hoeveelheid water niet aankan, komt het op de laagst gelegen punten omhoog. En helaas is dat ook onze parkeerplaats. Het is gewoon een beetje stom gebouwd, om aan de achterkant van de flat het straatniveau te verlagen.
   Maar ja, ik ben op mijn gemak aan het zoeken naar een ander huis.

   Verwijderen
 5. Jakkes wat een narigheid met fruitvliegjes en drek. Maar dat gezondheidsbericht klaart de boel wel weer op, al zal dat van tevoren ook spanning hebben gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Emie. Ja, inderdaad, want je maakt je toch onbewust zorgen, als je doorgestuurd wordt. Was dus helemaal goed.

   Verwijderen
 6. Pff wat een week had jij zeg! Dat soort mannen heb ik altijd heel veel respect voor wat fijn dat ze kwamen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hè gedrieën, wat een gedoe. Fijn dat er mensen zijn die de rommel opruimen. Hopelijk is jouw hoofd nu ook weer een beetje opgeruimd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je niet zo goed in je vel zit komt alles zoveel harder binnen en dat is zo oneerlijk vind ik. Ik hoop dat het beter met je gaat en dat je van fruitvliegjes geen olifant maakt. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi die vergelijking van de waterspiegel met menselijke emoties! Soms heb je van die lastige weken inderdaad...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Getsie, dat klinkt inderdaad als een shitweek en ook nog eens letterlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.