Pagina's

9 november 2021

ken je dat?Ken je dat?
Heb je net iets weggedaan, vind je ineens een fantastische bestemming ervoor. Maar ja, dan heb je het niet meer. Iets dergelijks overkwam me een paar keer afgelopen week. 

Ik heb de laatste jaren een paar opruimrondes gedaan..... Na mijn verhuizing van een groter huis naar een flat bleven er een paar onuitgepakte dozen over. Van die dozen waarvan je de inhoud eigenlijk nooit mist. In een aantal daarvan zaten spullen die van mijn ouders afkomstig waren. Die heb ik een tijd geleden doorgewroet en wat de moeite waard was geïntegreerd in mijn eigen huishouden. 

Soms doe ik iets weg, en dan weet ik dat niet meer. Waar had ik het ook weer opgeborgen? Zoeken zoeken zoeken. Maar niet vinden, want je hebt het weggedaan... weet je nog? Nee, ik was het vergeten. Ik kan me het bewuste ding helemaal voor de geest halen. Ik weet nog precies waar het lag in mijn vorige huis. En in het huis daarvoor. En vervolgens gaat mijn fantasie zelfs helemaal met mij op de loop, want ik kan het me op iedere denkbare plek voorstellen. Zelfs daar waar het nooit is geweest. 

Het kwam allemaal hierdoor. Ik had een kastje gekocht bij de kringloop. Voor in de keuken. Het past precies naast de koelkast. Perfect voor die losse spullen die in de loop der tijd op het aanrecht zijn gaan wonen. Maar daar eigenlijk in de weg staan. En eindelijk - na jaren van ongebruik - kon ik mijn rekjes weer kwijt die vroeger aan de binnenkant van de kelderdeur hingen. Rekjes voor los spul. Zwervend spul. Ideaal.

Maar... waar zijn de bijbehorende schroeven? Het lijkt een klein probleem, ik heb schroeven zat, maar geen een passende. En ik weet zeker dat ik de bewuste schroeven apart in een zakje heb bewaard. Maar waar? Ik loste het uiteindelijk op een andere manier op. Na lang zoeken. En zo verging het me ook met wat andere dingen. Dat zoeken is op het moment zélf heel ergerlijk. Maar achteraf bezien, ik weet nu weer wat ik waar heb. Ik heb weer overzicht.

Voor het keukenraam staat nu een - ander - laag kastje. En op het balkon achter het raam mijn tafeltje met buitenplanten. En als het heel hard gaat vriezen, kan ik ze tijdelijk naar binnen halen en op het kastje binnen parkeren. De winter kan komen.21 opmerkingen:

 1. Irritant he,dat zoeken. Mijn man zocht eens een paar uur naar een mobieltje,dat hij een jaar daarvoor had verkocht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verhaal. Ik zie het helemaal voor me.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja doet mij ook weer denken aan de avocado pit in de serre. Zwaan kleef aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahaa, nee, dat is voor mij écht niet herkenbaar.. want voor sulke dingen moet je dus een opruimerig en weggooierig type zijn en dat ben ik dus helemáál niet! Áls ik al ergens naar zoek dat weggegooid is, dan heeft vriendlief dat stiekem gedaan.. wat mij betreft gaat er dus helemaal níks weg, dus ruimt hij af en toe op als ik eens een dagje weg ben.. en gooit alles weg waar ik al jaren niet meer naar omgekeken heb..! Meestal merk ik dat dus niet eens.. maar ja.. soms hè.. dan wil je dus wél eens iets ervan gebruiken.. en dan is het er dus al járen niet meer hahahahaa!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt niet? Jij kan altijd vriendlief nog de schuld geven. :)
   Het komt door die opruimrondes. Allereerst als je van een groter naar een kleiner huis gaat, en daarna nog meer opruimt. Dan raak je dus de kluts kwijt, ook nog. :)

   Verwijderen
  2. Ah ja.. wij verhuisden nog niet zo vaak.. daar kan het ook aan liggen.. al gooi ik sowieso nooit graag iets weg hoor! Alleen die kluts.. die begin ik wél steeds vaker kwijt te raken, dat wél! ;-)

   Verwijderen
 5. Heerlijk dit verhaal, en herkenbaar:
  "Mam, hebt u nog.....)"Ja ik al het even pakken", niet dus....weggegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helaas herken ik dat, dat je iets blijkt te hebben weggegooid en dat je het vervolgens toch nodig hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alsof het over mij gaat... zo herkenbaar! Daarom doe ik ook maar heel weinig meer weg! En overal labels op met de inhoud erop... helpt echt heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel herkenbaar! Wij zijn net verhuisd en hebben ook veel naar de kringloop gebracht. Ook dingen die…. je snapt het al. Dingen die we toch nodig hadden, merken we.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb de mazzel dat als ik iets wegdoe mijn vriend het meestal nog even bewaard. We brengen echt wel naar de kringloop maar niet elke keer. Pasgeleden haalde ik een tablethouder terug die ik nu gebruik in mijn boekenkast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, Liesbeth, dat heb ik ook wel eens gedaan: iets teruggekocht dat ik zelf had ingebracht. :)

   Verwijderen
 10. I couldn't help laughing, you explained it all so well , and it happened to me several times, as I have moved quite a lot :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die rekjes zijn handig, ik had ze in ons vorige huis op diverse plaatsen in gebruik. Heb ze laten hangen en gek genoeg mis ik ze niet. Andere kasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hihi, herkenbaar ja! Ik heb dat vooral met kleding, omdat we in de slaapkamer maar een heel kleine kast hebben voor de 'dagelijkse' kleren, berg ik veel seizoensspul op de hems op. De afgelopen jaren ben ik echter óók wel dingen naar de kringloop gaan brengen, kleding die ik écht nooit meer ga dragen. Maar dan komt er toch nog wel eens zo'n moment dat ik denk: ik had toch nog een grijze trui... en nee, die heb ik dan niet meer. Bij de laatste opruimronde heb ik dus precies opgeschreven wat ik nog aan kleding heb. Als ik nu iets zoek, zoek ik dat in mijn lijstje op de pc... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.