Pagina's

5 oktober 2022

groen met een vleugje herfstIk wandelde gisteren naar het Vogeleiland. Een stuk groen gelegen tussen station en binnenstad. Je komt er via dit bruggetje over de Singel. Maar de weg ernaartoe levert al prachtige singelgezichten op. Voorzichtig begint het groen te verkleuren. De herfst is nog niet vol op stoom maar de eerste tekenen zijn er. En al met al had ik er weer 2,2 km op zitten, zei mijn app.


Ik geniet het meest van de majestueuze bomen. Een beuk vol beukenootjes...

... en een kastanje met een overvloed aan kastanjes eronder. 
Aan de voet van een heuveltje staat deze boom met zijn gesneuvelde broeders ernaast. Gebeeldhouwd door de natuur. 19 opmerkingen:

 1. Hier waren in die warme augustus een aantal bomen met geel blad. Nu staan die kaal tussen de andere nog groene exemplaren. Vreemd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door de droogte lieten bomen hun blad vallen om verdamping te verminderen. Wel logisch, vind ik.

   Verwijderen
 2. Heerlijke wandeling. Ja, de natuur kleurt langzaam in herfstkleuren. Ik liep net ook langs een kastanjeboom, wat een feest, he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gek hè, dat kastanjes zo'n aantrekkingskracht hebben.

   Verwijderen

 3. Wat een heerlijke groene oase in de binnenstad en prachtig in beeld gebracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het viel me van de week ook op.. ik wílde een herfstwandeling maken, maar er was nog best veel gewoon groen.. nou ja, ook mooi en die herfstkleuren worden vanzelf steeds meer hè!
  Ah, het beroemde Vogeleiland.. ooit toen ik voor het eerst (met Noortje) in Deventer was, wilden we daar eigenlijk ook gaan kijken.. maar toen bleek dus dat we toevallig tijdens het Dickens-weekend afgesproken hadden en ging daar teveel tijd aan op om ook nog naar dat eiland te gaan.. dan deden we liever nog een rondje 'stad'. Heb er wel wat aan gemist zie ik.. maar ik vind oude stadsparken dan ook altijd erg mooi. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is vlakbij het station. Voor de volgende keer. En je kunt er in het paviljoen lekker koffie drinken.

   Verwijderen
 5. De natuur is mooi nu. Allerlei kleuren van het blad en veel, heel veel kastanjes, eikels en beukennootjes. De kastanjes gaan mee naar huis, misschien om met de kleinkinderen te gaan knutselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi park is het daar en die oude boom is echt supermooi. Hier beginnen bomen langzaa te verkleuren en ook de kastanjeboom heeft al veel bezoek gehad van jong en oud want je kan er veel van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is zo mooi, die kleuren! Echt genieten, hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik houd van bruggetjes, dus dit lijkt mij een prachtige wandeling. Lijkt het nou alsof de lampen aan zijn bij het bruggetje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zag ik ook op de foto. Maar volgens mij is het de zon, die er precies in schijnt.

   Verwijderen
 9. Majestueuze bomen... Deventer... Vogeleiland... Ik mis het, vooral het eerste. Mocht ik ooit alleen komen te staan, en niet hier willen blijven waar we nu wonen, dan kom ik terug naar Deventer 💚 (alhoewel ik me ook bewust ben van hoe mijn eigen herinneringen mijn beeld van Deventer wellicht vertekenen...) Maar je weet het, en ik zeg het nog maar weer eens: ik vind het heerlijk elke keer weer even door jou 'meegenomen' te worden, hier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien valt Deventer je dan nu tegen. Ik vind het zelf in de afgelopen tien jaar veel meer toeristisch geworden.

   Verwijderen
  2. Hmmmm... dat geeft te denken ja....

   Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.