Pagina's

29 oktober 2022

hoe nu verder?Hoe nu verder, post covid?

Ik schreef al eerder dat ik de grenzen van mijn energie goed moet bewaken, omdat ze sinds corona niet meer liggen waar ik gewend was. En het gaat me even kosten om opnieuw een evenwicht te vinden. Ik nam daarom een behoorlijk drastisch besluit: ik ga anders bloggen. Niet stoppen of pauzeren, maar anders. En misschien minder frequent.

Wandelen en foto's maken staan al een tijdje op een laag pitje. Ook al begon mijn blog als een fotoblog, het is ook een persoonlijk blog over mijn leven geworden, en daar kan ik gewoon mee doorgaan. Maar op een andere manier. Niet meer zo vaak met foto's van Deventer gemaakt op een wandeling. Dat ging sinds ik corona had steeds meer als een verplichting voelen.

Ik heb een groot geloof in dat het beter wordt. Maar niet door over mijn grenzen te gaan, zo veel is wel duidelijk geworden. En er is nog iets: ik hoef het niet meer alleen uit te zoeken, ik krijg hulp. Ik had al twee gesprekken met de ergotherapeut en deze week heb ik een gesprek met een fysiotherapeut. Beiden gespecialiseerd in post covid klachten. En dat is heel erg fijn. Niet meer alleen het wiel hoeven uitvinden.

Dus daar gaat de komende tijd mijn focus op liggen: op beter worden. En daar zal ik vast wel weer over willen bloggen. Al was het alleen maar over mijn nieuwe mok. Ik liet de laatste tijd zo veel uit mijn handen vallen, van pure vermoeidheid en stress. Het werd tijd voor hier en daar wat nieuws. Ik kan geen positiever begin van de dag bedenken dan koffie uit deze mok.

29 opmerkingen:

 1. Ik vind je nieuwe mok leuk. Het is een oud gospelnummer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zo.. alle hulp pakken die je kan en dan kom je er wel.. ik geloof dat met je mee. :-) Blijf je graag lezen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje mizzD, en dankje voor het vertrouwen! Dat sterkt mij ook weer. Je leest wel hoe het verder gaat. Ik ben heel blij met de hulp, en ben benieuwd wat ze me te bieden hebben.

   Verwijderen
 3. Wat fijn die professionele hulp, alleen al van het feit dat er hulp voorhanden is, simuleert. En de dag goed beginnen is helemaal top. Ik vind het gezellig om je te volgen maar blig lekker in je eigen tempo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hulp voorhanden is verbaasde mij ook want zo lang bestaat corona nog niet. Dankjewel Emie!

   Verwijderen
 4. Vind het een heel goed besluit Judy, want misschien onbewust over je
  je grens gaan geeft een heel opgejaagd gevoel. Heel fijn te lezen dat
  je nu hulp krijgt van mensen die gespecialiseerd zijn in deze vervelende
  Covid nasleep, dat geeft vertrouwen voor herstel. Als ik hieronder bij blogarchief kijk en zie dat je tot nu toe in 2022 al 133 posten hebt
  geschreven vind dat best behoorlijk veel. Zelf sta ik pas op 44 posten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt. Sinds begin corona ben ik veel meer gaan wandelen en fotograferen. En ook veel frequenter gaan bloggen. Om de dag ongeveer. Met een serie foto's kun je ook meer dan één blogje vullen. Maar nu moet mijn energie in herstellen gaan zitten.
   Dankjewel Josephine!

   Verwijderen
 5. Zo te lezen heb je er goed over nagedacht, Judy. En dus is het een goede beslissing. Je kan dit, dit bloggen, ook alleen maar doen op de manier die jou op dat moment voegt. En voor mij... je bent niet gestopt, dat is al fijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik geloof niet dat ik met bloggen kan stoppen. :) Maar in welke vorm, dat wordt vanzelf duidelijk. Dankjewel Bettie!

   Verwijderen
 6. Heel goed dat je naar je lijf luistert; dat is bet enige wat het beste weet wat goed voor jou is! En dat je daar professionele hulp bij krijgt nu, is helemaal fijn. Natuurlijk ga ik je foto's missen... ;-) Maar je hebt me ook wel heel erg verwend de laatste tijd! Dus ik kan heel goed teren op alle afgelopen beelden en verhalen en mijn eigen herinneringen. En ik ben natuurlijk heel erg benieuwd hoe je nu verder gaat. Met je conditie, met je leven, met je blog. Ik blijf je gewoon volgen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ok, ik jou ook!
   We zullen zien hoe het in de praktijk uitpakt, dat bloggen van mij. Maar wandelen staat even onderaan de lijst. Het lijkt me wel leuk om te schrijven over het proces wat ik nu aanga en waar ik al in zit.

   Verwijderen
  2. Dat lijkt me zeker de moeite waard om over te schrijven! Dus... ik ben benieuwd :-)

   Verwijderen
 7. Leuke nieuwe mok! Aanleiding daarvoor is iets minder fijn.
  Wat een goede beslissing, doen wat voor jou goed voelt. En voor ons fijn dat je wel blijft bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja gewoon lekker slles doen zoals het uitkomt en jij er zin in hebt vooral weerstanden zijn heel vermoeiend. Fus jalm asn lekker je dingetje doen. Fijn dat je nu ondersteuning krijgt. Een andere instelling kost wat tijd maar dan heb je ook wat 😅

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed dat je hulp gezocht hebt, ik ken mensen die veel baat hebben bij een ergotherapeut bij long covid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te horen, Janny! Het is fijn als iemand met je meedenkt. Ik ben druk met daglijsten in te vullen.

   Verwijderen
 10. Dat is even nieuws. Ik genoot altijd erg van je wandelingen en je mooie foto's van Deventer. Die verdraaide Covid. Ik ben reuze benieuwd hoe het nieuwe bloggen zal gaan. Ik ga het met belangstelling lezen, want ik wil ook graag weten hoe het allemaal zal gaan. Welke "lessen" je krijgt, hoe jullie dat gaan aanpakken. Wat fijn dat er hulp is. Hoop zo dat je je straks beter zult gaan voelen. En wat betreft foto's. Ik denk dat er toch nog wel heel mooie foto's zullen komen. Niet van Deventer, maar van "dicht bij huis, thuis, je balkon". Ook hier genoot ik van. Maar..... natuurlijk is dit geen dwang van mij. Je moet het zelf naar je zin hebben en je weer een beetje goed gaan voelen. Dat is nu het belangrijkste. Fijne week verder, Judy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee hoe dat anders bloggen vorm gaat krijgen. Ik weet wel dat ik mijn energie eerst en voorop in mezelf moet steken nu. En les 1 heb ik al gehad: ik hoef het niet alleen te doen en dat gaf meteen een hoop verlichting!
   Dankjewel Geri! Jij ook fijne week. Ik ga zo bij jou lezen.

   Verwijderen
 11. De mok is mooi, zeker als kopfoto.
  Zo fijn dat je hulp krijgt bij het verdere verloop van covid.
  Mijn schoondochter is nu 3 jaar verder en heeft pas een jaar hulp en in dàt jaar is ze verder gekomen dan de tijd er voor, toen was het nog niet zo "bekend' dat het nasleep van c. was. Intussen is ze voor 90% goedgekeurd door arbeidsarts.
  Mijn zoon heeft ook hulp, zelfde mensen als jij, maar is ongeduldig en krijgt steeds te horen dat hij niets moet forceren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi om te horen over je schoondochter, RiaN! En ik herken me wel in je zoon: ongeduldig. Maar ik heb goed in mijn oren geknoopt wat de ergotherapeute mij als één van de eerste dingen zei: Van over je grenzen gaan word je niet beter.
   Dit blogje zou eigenlijk moeten heten: de knop om. Want dat is het vooral. Dankjewel RiaN voor je reactie!

   Verwijderen
 12. Wat goed dat je voor jezelf een nieuwe en haalbare koers uit gaat zetten!
  Je hebt er niks aan als je energie verloren gaat aan gevechten met jezelf over wat je zou moeten doen of allemaal niet had kunnen doen.
  Je hoort het veel de laatste tijd... long covid... mijn schoonzus heeft er ook last van. Zij krijgt een soort van zuurstoftherapie, maar het helpt nog niet veel.
  Sterkte hoor en houd vol!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig heb ik geen probleem met mijn longen, Elizabeth. Sterkte voor je schoonzus!

   Verwijderen
 13. Groot gelijk, dat je eerst goed beter wilt worden en zuinig omgaat met je energie. Wat dat betreft is bloggen ideaal. Dat kan altijd nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is waar, Nicole. Alleen even niet over wandelen. ;)

   Verwijderen
 14. Judy I so hope you get better soon. I have had covid three times...had s one long haul covid issues too. So can sympathize with you dear one. Take care. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.