Pagina's

12 februari 2024

... en relax



Na al dat uitzoeken, wegbrengen, verkopen en weggooien van spullen was het even tijd voor rust. Even helemaal niks. 

Ik heb een heleboel gedaan en kan genieten van de leegte en de ruimte die ontstaat. Klaar ben ik nog niet, ik maakte een begin met mijn kledingkast. Maar dit weekend deed ik helemaal niks. Behalve op de bank Star Treks kijken.

Zaterdag trakteerde ik mezelf op een bosje bloemen van de markt. Ik ging voor tulpen maar kwam thuis met anemonen. Want die zijn er nooit zo lang en ik wou ze dit jaar niet missen. Wat zijn ze vroeg, of lijkt dat maar zo?

En nu aan het begin van de week weer langzaam opstarten. Wat mijn lijf aankan. Ik wens iedereen een fijne week! En vergeet niet ook tijd te maken voor rust.


25 opmerkingen:

  1. Prachtig die anemonen. Ik heb hier altijd anemonen staan, van jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Groot gelijk om even afstand te nemen en uit te rusten!
    Anemonen... prachtig... En ik vind ze veel mooier dan tulpen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat het goed gaat met opruimen en uitzoeken. Maar inderdaad een weekend rust, is een heel goed idee in dit proces. Zeker als je jezelf dan ook nog trakteert op een mooie bos bloemen om van te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een heel proces, dat opruimen, en het kost soms ook veel emoties. Dus dat kan ook alleen maar stapje voor stapje.

      Verwijderen
  4. Ook al zo'n startrek fan?Mijn man heeft heel netflix-startrek opnieuw bekeken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb geen netflix, maar moet het doen met een zender in mijn pakket die de hele zondag allerlei afleveringen uitzendt.

      Verwijderen
  5. Anemonen! de lievelingsbloemen van m'n moeder.. zijn die er al? Ach.. met die snijbloemen, daaar geldt eigenlijk geen periode meer voor hè.. ik kreeg een 'plukboeket' voor m'n verjaardag met zowel lente-, zomer- als echte herfstbloemen erin.. dat kan allemaal tegenwoordig met die kassen. En de mensen kópen het.. dus dan wordt het gekweekt. Ik koop uit principe geen tulpen vóór januari, dat ze vóór Kerst al in de winkels staan vind ik raar, maar vandaag of morgen worden ze in januari al niet eens meer verkócht hahahahaa!
    Lekker, even niks.. móét af en toe! maar ik heb wél even naar boven gescrollt of ik wel op jouw blog was, toen ik las dat je naar Star Trek gekeken had..! hahahaha had ik niet achter jou gezocht hoor! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, ja hoor, een Trekkie! Ik keek de eerste serie vroeger met mijn vader. En in de jaren 80 de nieuwe series met mijn zoon. En sindsdien zijn er weer nieuwe series bijgekomen, dus ik haal mijn hart op.

      Verwijderen
    2. En het tijdstip van die bloemen... ze kunnen alles op elk moment kweken. Ik begin pas aan voorjaarsbloemen na 1 januari, ben niet zo'n fan van tulpen, jij wel weet ik.

      Verwijderen
  6. Ja, rust inbouwen, heel belangrijk. Wat leuk die liefde voor een serie, en wat een mooie geschiedenis daarmee verbonden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat zal er vast een rol bij spelen: de herinneringen van samen kijken. Eerst mijn vader, later mijn zoon.

      Verwijderen
  7. Goed om even afstand te nemen en jezelf rust te gunnen. Maar soms ga je maar door omdat je een bepaald doel hebt gesteld. En jezelf trakteren op iets moet ook kunnen, hoe klein ook. Geniet lekker van de Anemonen. Alles schijnt vroeger te bloeien, hoorde ik op de radio. En we willen ook dat alles vroeger bloeit en het liefst het hele jaar door. Ik kreeg vorige week ook een mooie bos bloemen met een zonnebloem erin. Euhhhh. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is wel erg buiten seizoen, een zonnebloem. Dat voelt niet goed in het voorjaar.

      Verwijderen
  8. Wat knap dat het je lukt om echt niets te doen. Ik word er zelf erg onrustig van, denk altijd dat ik nog wel even: dit of dat.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De anemonen zijn prachtig, maar ik ben ook dol op tulpen, kreeg vorige week mijn eerste bosje en heb er zelfs één gebruikt voor afdrukken met de gelli plate. Star Trek, tja, volgens mij heb ik nog nooit een aflevering gezien. Nu weer maar langzaamaan verder met opruimen, succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh, wat mooi die anemonen, daar hou ik zo van. Wat geeft ruimen toch een tevreden gevoel hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ook ik ben dol.op anemonen en wat heb je ze in een leuke kan gezet.Goed bezig met ruimen !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. It's always good to have a break, to enjoy it, after the storm comes the calm, we say around here, the metaphor is worth it.
    Have a great week.
    Best regards

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lekker, even helemaal niks. Goed dat je eraan kunt toegeven! En wat een prachtige anemonen! Groetjes van Anuk

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een mooi bosje vooral in combinatie met de vaas.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.