Pagina's

27 mei 2019

scheepsbeschuitMijn wandelingen elke ochtend op die paar vierkante kilometer binnenstad van Deventer, vallen in het niet bij de prachtige reis- en fotoverslagen die ik op andere blogs lees. Over verre en minder verre buitenlanden, waar ik tweedehands enorm van meegeniet.....

Maar als ik wandel, vliegen alle zorgen en piekers mijn hoofd uit. En even kijken naar het water van de IJssel is - ik schreef het al eerder - goed voor de ziel. Het is vast hetzelfde als mediteren, waar ik overigens helemaal niet goed in ben. Een ander gaat mantra zingen, ik wandel.

Ik had wel wat te verwerken de afgelopen tijd. Een diagnose die zomaar uit het niets kwam, en die achteraf gezien, reuze meeviel, er valt heel goed mee te leven. Terwijl ik net een beetje in het reine was gekomen met de vraag of ik wel of niet in Deventer wilde blijven. En toen dat.

Op zulke momenten mis ik wel een arm om me heen. Maar ik heb wat hulp gehad van een vrouw waar ik eerder was, toen ik net hier kwam wonen en een volkomen nieuwe start maakte. Het was fijn en vertrouwd om opnieuw met haar te praten. Er hangt een schilderij van mij in haar praktijkruimte.

Maar ik ben er weer, mezelf, niet helemaal de oude, maar een wijzere nieuwe. Ik weet nu weer, dat ik niet omval als er iets gebeurt. En dat is goed om te weten.

Ik heb ook weer ruimte om verder te gaan met lijnen. Het ging zo goed begin dit jaar. Maar ik stond een tijdje stil, eerst andere dingen het hoofd bieden. En het gaat weer goed. Koolhydraatarm.

Het gekke is, dat ik kookprogramma's heerlijk vind om naar te kijken, als ik lijn. Moet kennelijk mijn honger stillen met mooie beelden. Idioot gewoon. Terwijl ik toch echt geen honger lijd. Foto's van ijscoupes en pizza's op andere blogs springen mij meteen in het oog.

Dat doet me denken aan wat mijn moeder vertelde over de hongerwinter. Dat ze toen uren lazen in kookboeken, en met elkaar ruzieden over welke taart ze het eerst zouden bakken als de oorlog voorbij was. En dat ze kilometers omliepen naar de bakker met het lekkerste scheepsbeschuit.

Jaren geleden lag ik in het ziekenhuis met een blindedarmontsteking. Ik had ruim een week niets gegeten. En na de operatie mocht ik in het begin alleen vloeibaar. Als ze op de gang voorbijkwamen met de lunch, kon ik in de zaal een boterham ruiken. Wat rook dat lekker! En nu eet ik geen brood meer, hoe ironisch.

Ik heb een ijscoupe geschilderd, ter illustratie van dit blogje. Iets waarop ik mezelf ga trakteren als ik weer een paar kilo kwijt ben. :)
Fijne week gewenst!

De reisbloggers, de mantra-zangers, de ijscoupe- en pizza-eters: you know who you are! ;)

13 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig ijsje. Die kleuren....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Bertie! Naar een willekeurige foto van internet. Ik verheug me er nu al op om er zo één te eten.

   Verwijderen
 2. Hahaaa, nou een mantra heb ik nog nooit gezongen, maar de rest kan wel op mij van toepassing zijn hè. :-D
  Hoop dat het zo goed met je blijft gaan Judy.. en ja, een mens is sterker dan ie vaak denkt. Ik moet heel hard ook gaan lijnen, maar dat koolhydraatarm vind ik niks. Ten eerste denk ik dat een mens toch ook wel koolhydraten nodig heeft.. en ten tweede vind ik het héél onpraktisch. Maar als het voor jóú werkt.. prima toch? Heb al heel vaak gelijnd in m'n leven.. de laatste keer viel ik 15 kilo af. Maar dat was vóór ik in de overgang ging.. nu ben ik 20 kilo te zwaar en alle oude diëten werken niet meer grrrr.
  Maar ik weet wel dat ik hetzelfde had als jij.. alles wat met eten te maken had zag, hoorde en rook ik tijdens die lijnperiodes hehe!
  Enfin.. succes ermee hè!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje mizzD. Ik voel me goed bij koolhydraatarm. Veel groenten en salades. Maar als je onderweg bent, zoals jullie met je reisjes en dan kamperen.... ik denk dat het heel onhandig is. Maar mij valt wel op dat het makkelijker wordt als je buiten de deur eet. Overal zijn wel salades te krijgen tegenwoordig. Ik eet soms ook alleen het beleg en laat dan het brood staan.

   Verwijderen
  2. Oja en dan die broodservice op die Franse campings... daar heb je dan niets aan.

   Verwijderen
  3. Hahaaa.. nee inderdaad!
   Heb net eens een site gelezen over koolhydraatarm diëten, van ene Jasper Alblas.. en nee, ik denk écht dat het niks voor mij is.. hoewel ik gek ben op geitenkaassalade hehe.

   Verwijderen
  4. .... mmmmmm, en dan het broodje erbij laten staan.

   Verwijderen
 3. Mooi stuk Judy, hoop dat het verder goed met je gaat. Lekker (!) Blijven schilderen zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dikke duim voor jou Judy! Voor zowel je kracht om de draad weer op te pakken als voor het prachtige ijsje. Petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank Hanneke en Angelique. Gaat goed met mij, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die ijscoupe kan in het echt bijna niet lekkerder zijn, dan hij er op je schilderij uitziet! Prachtig! Goed stukje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geniet van je reis in Italië, Jeanne, ik geniet van je foto's!

   Verwijderen
 7. Wat een mooi schilderij heb je gemaakt! En wat fijn dat je ochtendwandelingen je zoveel rust geven.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.