Pagina's

30 juli 2021

bloem bloem bloem en een verrassingKijk toch eens. Instant zonneschijn!
Hij heeft maar een diameter van 12 cm, maar wat een verschijning!
De tweede is ook al een eind onderweg.....
Al mijn zaaisels en eenjarig spul zijn nu opgeruimd. Ik heb - behalve de zonnebloemen - alleen nog vaste planten in potten. Planten die ik zo kan oppakken en inpakken..... 

En dat was een verrassende gedachte die in mij opkwam. Die gedachte zei mij: wil je hier nog blijven? Nee eigenlijk niet. Al een tijdje niet. Maar het was nog niet naar de oppervlakte van mijn bewustzijn bovengedreven. Nu dus wel. En het verraste me, overviel me.
Vier jaar geleden heb ik een jaar lang actief naar een andere woning gezocht. Er diende zich niets geschikts aan. En ik besloot te blijven. En echt actief in Deventer wortel te schieten. Ik schreef verschillende keren over me 'thuis voelen'. En ik voel me hier nu ook thuis, echt waar.
Dus waarom ineens die onrust? 

Ik denk: nieuwe fase. Op zoek naar nieuwe impulsen. Behoefte aan iets nieuws.
Natuurlijk ben ik niet ineens verhuisd. Dit is een gedachte die eerst moet rijpen. Want waar naar toe? En wat maakt dat ik behoefte heb aan verandering? 

Op mijn balkontafeltje alleen nog jong groen.
Enfin, mijn planten zijn verhuisklaar. Nu ik nog.....19 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens groot nieuws. Wow, ik zit te shaken. Verhuizen???? Amerongen, Zeist..... Naar een plek met meer natuur en minder stad? Je maakt me nu zo stik nieuwsgierig. Ja, waar naar toe en waarom de behoefte tot verandering?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja, tussen gedachte en concreet feit zitten nog veel tussenstappen. Maar er zijn wel steeds meer redenen waarom ik hier niet meer wil blijven. Het gemis aan groen inderdaad. Maar ook: de gemakken van alles op loopafstand worden steeds minder omdat de 'noodzakelijke' winkels steeds meer verdwenen zijn: Blokker, Handyman, Xenos en niet te vergeten V&D zijn allemaal weg uit de binnenstad. Ervoor in de plaats meer horeca en meer 'toeristenwinkeltjes'. Het voelde al een tijdje niet meer helemaal prettig. En corona maakte dat erger.
   Nog een heleboel vragen heb ik, hoor, voordat. Bovenaan: waarheen?

   Verwijderen
 2. Begrijpelijk , als je zo veel van planten houd is een balkon vlug te klein geworden en roepen de nieuwe uitdagingen voor verhuizen.....succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh.. zeker weten? ik ben zelf niet zo'n oppakker en inpakker eigenlijk.. en als ik in Deventer woonde, zou ik zéker zo snel niet over verhuizen denken, zo'n mooie interessante stad. Maar we zijn gelukkig niet allemaal hetzelfde.. zou maar saai zijn. Ben heel benieuwd wat het gaat worden.. we zullen het wel lezen hier zeker? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan toch een andere plek in Deventer proberen te vinden? :) De plek waar ik nu zit heeft een aantal nadelen, die steeds meer beginnen te irriteren. Nou heeft elk huis wel wat, dus het is een kwestie van goed afwegen.

   Verwijderen
  2. Aah zó.. ja dat kan natuurlijk! Ik kreeg de indruk dat je Deventer uit wilde.. verkeerd dus. Maar toch.. vlakbíj zo'n mooie stad zou je natuurlijk ook goed kunnen wonen, groenere woonomgeving en toch de voordelen van de stad. Het zal zéker een kwestie van goed afwegen worden.. succes daarmee hè! (Zoals met je zonnebloemen.. die zijn geweldig mooi geworden! :-) )

   Verwijderen
  3. Ik sta op twee plekken ingeschreven: hier + omgeving, en in de regio Utrecht. Dat waren 'slapende' inschrijvingen maar ik ga weer actief zoeken nu. Dankjewel, mizzD, je leest het wel!

   Verwijderen
 4. Wat spannend voor jou. En wij leven natuurlijk mee. Het idee dat je niet moet, dat je rustig aan kunt doen is fijn denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een grote stap,wil,je gaan doen. Wij gaan van een redelijk groot huis verhuizen naar een appartement. Daar geen veel gepraat en gedenk aan vooral, dus ik begrijp jouw twijfels en wens heel goed. Sterkte met al het denken en regelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nooit spijt gehad van verhuizen van een groot huis met grote tuin naar deze flat. Maar deze flat heeft ook zijn nadelen. Ik wens jou heel veel succes met de verhuizing, Mieke!

   Verwijderen
 6. Hallo Lieve Bub. Het zaadje is geplant. Zo noem ik dat. Het begin van een plan, idee, stap, verandering. Het zaadje gaat groeien. Ik wens je veel plezier met het plannen maken. Zelf kan ik er altijd wel van genieten. Soms sterft het zaadje weer en dat is ook goed dan is het nog niet de tijd om het te doen. Ik ben heel beneiuwd wat er gaat gebeuren in jou leven. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi PP! Ja leuke vergelijking: het zaadje is geplant! En eerlijk gezegd, ik geniet er nu al van, van het idee en van plannen maken. Liefs voor jou!

   Verwijderen
 7. Verleden jaar verhuisd van een groot huis naar een appartement, maar dat was niet zo moeilijk want daar wonen we alleen 's winters. Als ik het hele jaar in Nederland zou wonen zou ik toch een tuin willen. Deventer lijkt me een prachtige stad maar de plek waar je woont in zo'n stad moet ook naar je zin zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje, spannend en ook leuk. Plannen maken houd je jong en actief.Er gaat vast iets moois op je pad komen. Veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je idee staat in de week. Ik ben benieuwd wat er volgt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat betekent een nieuwe fase en een spannende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor alles is een tijd, heb ik eens horen zeggen. De tijd in de flat is waarschijnlijk zo ongeveer voorbij. Succes met je zoektocht naar iets anders. Deventer heeft zoveel mooie plekken.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.