Pagina's

16 juli 2021

licht aan het eind van de tunnelIk gooi wat foto's op een hoop die ik her en der maakte de afgelopen week. 
Bovenstaande foto leek me wel illustratief voor wat ik mensen toewens momenteel. Wat een toestanden in Limburg met de wateroverlast! Ik heb nog niet bij de IJssel gekeken, die al vrij hoog stond deze maand. De IJssel wordt gevoed door de Rijn, niet door de Maas, dus het zal hier in Deventer wel meevallen. Sterkte iedereen daar in het Zuiden!

Zomaar wat foto's, gemaakt in de stad deze week.....

De foto hierboven nam ik om de rij potten met geraniums. Ik wou het verkeersbord al van de foto afsnijden, toen het opviel dat laden en lossen vroeger via dat luik ging. 
Zondag wandelde ik naar het Vogeleiland. Een park verborgen tussen station en binnenstad. Ik blogde er eerder over. Het is opgeknapt en het werd tijd dat ik er een kijkje nam. Vanaf het bruggetje ernaartoe had ik een mooi uitzicht op de plastic figuren in de singel, ter gelegenheid van Deventer op Stelten. Een jaarlijks evenement dat in afgeslankte vorm toch doorging dit jaar.

Vanwege een kunstproject hingen er schilderijen hoog in de bomen. Maar ik vond de kunst van de natuur veel mooier.

De vogelverblijven zijn vernieuwd en er is wat meer ruimte gemaakt voor gras waar kinderen kunnen spelen. En dus was het behoorlijk druk op zondagmorgen. 
Ik dronk een kopje koffie en hield het verder voor gezien.
O ja. Gisteren kreeg ik de Related Posts weer aan de praat. Die kleine foto-linkjes naar eerdere blogjes onderaan. Het kostte een paar uur om erachter te komen waarom het niet meer werkte, maar ze doen het weer! Zo trots als een pauw!18 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's heb je gemaakt! Ik heb er met plezier naar gekeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's. Die boom en de geveltuintjes. En wat knap dat je de kleine fotootjes weer terug gekregen hebt!!!!! Die met het parkeerbord is zo mooi en bijzonder. Vooral in combinatie met de geschiedenis erachter. Degene die de geraniums neergezet heeft en het geveltuintje heeft gepland moeten echt leuke mensen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het heel leuk dat ze weer werken, die kleine fotootjes.

   Verwijderen
 3. Wat valt er toch veel moois in een stad te zien en wat heb jij er een goed oog voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto’s. Moet ook weer eens op vogeleiland kijken. En door de binnenstad lopen.
  De IJssel krijgt dan wel geen water uit de Maas, maar wel uit de Rijn. En aangezien de Ahr ook buiten zijn oevers treedt en deze in de Rijn uitmondt kan er in Deventer nog wel hoog water komen. Een grote ramp in Duitsland, België en Limburg door al die regen en hoog water. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik hoorde dat de onderste kade al onder staat, dus hier inderdaad ook al hoog. Ik hou het in de gaten, maar ik zit wel safe op één hoog.

   Verwijderen
 5. Mooie foto’s Judy. Vreselijk wat er in Duitsland, België en Limburg gebeurd met al dat water.
  Fijn dat je dat hebt weten op te lossen en logisch dat je zo trots bent als een pauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Huh? jij moet wel een heks zijn.. je hebt geen spiegelbeeld in dat raam met de geraniums..! :-)
  Is leuk ja, om dat bordje erbij te laten staan hehe.. goed gezien!
  Een leuke serie.. maar ik denk net als Dientje hier dat die IJsssel nog weleens érg hoog kan komen te staan hoor.. in Arnhem zijn er kades langs de Rijn afgezet.. zowel Maas als Rijn zijn de komende dagen érg hoog.
  Het is één grote bak ellende daar in het zuidoosten.. wij zouden naar de Ardennen komend weekend, gaat natuurlijk niet door.. ik denk dat het nog wel weken duurt eerdat de boel daar weer op orde zal zijn.. het staat er helemaal blank, camping en restaurants incluis. Ontzettend erg voor die mensen daar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, een vampier toch? heeft geen spiegelbeeld? Het is een hoog geplaatst raam, misschien is het dat, ik weet het niet meer.
   Ja, vreselijk die watervlaktes en kolkende rivieren door je achtertuin. Ik ga morgen naar de IJssel wandelen, in de gaten houden.

   Verwijderen
  2. Ik weet het niet.. hou je ook niet van knoflook dan? :-P

   Verwijderen
  3. Wel hoor, en ik ga ook niet 's nachts op stap, als ik honger heb. Dan moet ik wel een heks zijn... :)

   Verwijderen
 7. Judy your photos are so lovely. Glad to read that you have not been affected with the flooding. Hope you are doing some painting. That gorgeous peacock would make a super subject. Such a beautiful bird. Have a great weekend. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van alles wat, het blijft een leuk thema. En gelukkig heb je het verkeersbord niet weggesneden, juist grappig.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.