Pagina's

12 december 2021

december krijgt vormDe maand december krijgt vorm. 
Voor het raam hing ik dit jaar een rood en roze sterrenornament van stof, dat ik jaren... decennia... geleden bij de H.ema kocht. Ik heb er nog één, met één grote ster en een kwast, die hangt voor mijn spiegel in de gang. Eens in de zoveel jaar hang ik ze weer op, want ik vind ze nog steeds leuk.....

En ik kocht rode mini-kerststerren, de plant bedoel ik, om op een schaal te zetten met lichtjes. Ik kan niet zo veel kerstversiering kwijt in mijn flat. Een boom zit er niet in, maar wat zou ik dat graag weer eens willen, een echte kerstboom. Misschien volgend jaar.
Het tweedehands kerststalletje dat ik vorig jaar - of was het twee jaar geleden? - voor een habbekrats kocht in de Broederenkerk, staat ook weer.
Dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar, vier ik wel weer kerst met mijn zoon en zijn vriendin. We eten vegan. Ik wil een taart bakken. Sinds met de zoveelste opruimronde mijn bakblikken weer uit een doos tevoorschijn kwamen, wil ik bakken. Iets met chocola. Iets van Nigella Lawson, de chocolate cake queen. Dat kan vast wel vegan, hoop ik.

Voorgaande jaren schilderde ik een kerstachtige aquarel en drukte die dan in veelvoud op mijn huis-tuin-en keuken-printertje af. Als kerstkaart. Maar mijn printertje wil geen rood meer printen, hoe lief ik het ook aan hem vraag. En mijn inspiratie om te schilderen is al een hele tijd laag. Dus hoe nu? 
Ik tekende iets dat ik in zwart wit kan afdrukken, en voegde per kaart wat kleuraccenten met verf toe. Zo dus. De eettafel staat er nog even vol mee. 

December krijgt langzaam vorm. En leuker dan een jaar geleden.


16 opmerkingen:

 1. Wat leuk om jouw werkplek nu ook eens te zien. Het lijkt me een prachtige kaart. Ben zo benieuwd naar je vegantaart. Fijn dat je zoon en zijn vriendin komt. Nog veel vooraf-plezier, Judy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn werkplek is eigenlijk mijn schilderkamertje, maar voor de kaarten had ik mijn spullen tijdelijk naar de eettafel verhuisd.

   Verwijderen
 2. Nou, dat worden zo te zien beeldschone kerstkaarten. Geniet van fijne dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kocht toevallig op dat zandsculpturenfestijn, waar een paar dagen ook een soort van kerstmarktje was en tóén was ik er, een mini-kerststalletje.. uit Peru, heel schattig! Ben helemaal niet gelovig, maar dít vind ik wel leuk.
  Je kaartjes lijken weer prachtig én origineel te worden.. leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, een kerststalletje uit Peru! Hoort toch een beetje bij kerst. Wij hadden vroeger thuis een klein stalletje onder de kerstboom staan.

   Verwijderen
  2. Wij niet hoor.. m'n ouders waren tegen alles wat naar 'geloof' rook.. heb ik ook een beetje meegekregen hehe. Maar toen ze ouder werden hadden ze wél een stalletje.. ik denk dat je milder wordt met de jaren..! ;-)
   Vandaag trouwens een prachtig kaartje van de Bergkerk in de bus.. bedankt hè! :-)

   Verwijderen
  3. Mijn moeder was gelovig, niet praktizerend. En mijn vader was 'heiden' zoals hij zelf zei. :)
   Ah, de kaart is aangekomen. Ik deed hem vorige week donderdag op de bus...

   Verwijderen
  4. Kaartjes met een kerstzegel erop worden altijd vastgehouden.. en met een gewone zegel in deze tijd óók kan ik je zeggen.. had een jarige op Tweede Kerstdag, die kreeg nooit haar verjaarskaartje op tijd, wat ik ook probeerde. M'n zus en zwager trouwden zes jaar geleden op de 19e december.. diens kaartje ga ik altijd maar in hun eigen bus stoppen als ik tegen die tijd in Dordt ben.. anders komt ie ook pas ná Kerst aan!

   Verwijderen
 4. Love your native scene and the Nigella Lawson cake I am are will be delicious ! I have one recipe from her of a chocolate cake that is incredibly rich and incredibly delicious !!! Wish you joy :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, wat een mooi, simpel, lief kerststalletje! Ik heb er nog één, ooit in Praag gekocht, van keramiek. Ook al zegt mij het kerstverhaal steeds minder, dat kerststalletje wegdoen kan ik (nog) niet. En een goed idee, kaarten in zwartwit afdrukken en dan zelf de kleur aanbrengen. Ik wens je alvast een heel gezellige en smakelijke kerst samen met zoon en schoondochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi worden de kaarten zo en wat een gezellige werkplek!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind je kerststalletje zo mooi! Wat is het schattig en leuk! Wij hebben sinds zondag de kerstboom staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het krijgt vorm en voelt goed. Heerlijk he.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je kerststal is zo leuk! Het is altijd een hoop werk maar de sfeer is zo heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.